sunnuntai 25. marraskuuta 2007

25.11.2007 Jälkeä Sipoossa


Rommilla oli tämänvuoden viimeiset ohjatut treenit Sipoossa.


Merita teki Rommille jäljen, jossa oli kaksi kulmaa ja kahdeksan keppiä, jana meni ihan kivasti ja otti jäljen ylös oikeaan suuntaan, ensimmäinen kulma hyvin ja samoin toinen kulma. Jäljestäminen itse oli erittäin hyvää, nenä pysyi hyvin maassa ja pysyi hyvin jäljen päällä (ei siis namia ollenkaan) ja Ykän mukaan vauhti oli hyvää, tälle koiralle se optimaallinen, ei saa olla yhtään nopeampi tai hitaampi. Parasta kuulemma oli Rommin jäljellä pitämä vauhti ja sen kiinnostus itse jälkeä kohtaan. Tähän kuulemma on hyvä lopettaa ja Rommin on jäätävä tauolle. Olen samaa mieltä, niin hyvin se meni.


Rommi oli iloinen tuodessaan kepit, häntä heilui iloisesti sekä lähti hyvin jatkamaan kepiltä, hieman tekee jännän kaarroksen, mutta palaa aina siihen kohtaan mistä nosti kepin. Kahdeksasta kepistä nousi vain 6 keppiä, mutta siitäkin huolimatta olen tyytyväinen, kaksi keppiä jäi aivan peräkkäin, niiden välillä oli ehkä 15 - 20 metriä, ei reagoinut kumpaankaan ollenkaan, viisi ensimmäistä löytyi hyvin ja samoin se viimeinen. Ykän mukaan ei saanut niistä kahdesta kepistä hajua, tuulella asiaan vaikutusta ja ensimmäinen keppi oli jännästi vähän mättään takana eli tuollaisen takia saattaisi jäädä koulutustunnus saamatta, mutta Ykä sanoi, että mun ei tossa tilanteessa nyt kannattanut jarruttaa liinasta, koska muuten se piti jäljestä hyvää huolta ja sen työskentely oli koko sen jäljestyshistorian parasta :o). Ongelmahan tähän asti on ollut juuri tuo, että kepit ovat olleet niin paljon tärkempiä ja motivaatio itse jälkeen liian heikko.


Saatoin myös iloita siitä, kuinka se ei reagoinut pätkääkään autojen lähettyviltä tulleesta äänensorinasta. Metsässä oli jonkinlainen kilpailu, ei hajuakaan lajista, mutta maastossa liikkui muutama ryhmä ihmisiä kävelysauvojen kanssa ja heillä oli kait yhdellä aina kilpailunumero. Ehdotin, että olisko kävelysauva suunnistusta ;o) !


Nyt sitten Rommi jää ansaitulle tauolle ja keskittyy esineruutuun ja tottelevaisuuden harjoitteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti