sunnuntai 4. marraskuuta 2007

03.11.2007 Tottista ja tokoluento


Aamu menikin Pian kanssa Ojangossa tottiksen merkeissä.


Ihan ensimmäiseksi otin Pablolla agilityä. Hinkkasimme siis A-estettä, keinua, puomia ja keppejä. Vähän Pablo oli ihmeissään kun itse liikuin vain kävellen tuon jalan takia, puomilla hieman yritin juosta, mutta jalka ei vielä oikein tuntunut hyvältä. Eipäs tietenkään jätkä mitään virhettä tehnyt, ainoastaan kepeillä ei ollut kunnolla vauhtia, mutta taisi osaksi johtua mun hitaasta liikkeestä. Meillä olisi ollut Keravalla ihan treenitkin, mutta jätin ne väliin tuon jalan takia.


Rommin kanssa harjoittelimme vinoestettä, ensin matalammalla ja sitten korkeammalla. Teimme sen niin, että koira sivulle, heitin patukan esteen yli, sen jälkeen jätin koiran ja menin esteen sivulle ja samalla kun annoin kiipee käskyn niin "hakkasin" estettä innostuneesti, kun meni yli osoitin patukkaa ja pyysin tuomaan ja samalla sitten ohjasin taas hieman estettä "nuijimalla", että ylistäs tämä ja kiirehdin sitten esteen taakse vastaanottamaan koiran ja vapautin sen leikkimään patukalla (en siis ottanut eteen istumaan). Tämä oli meille ihan uusi juttu ja nyt mietitään tarkkaan kannattaako tätä keinoa jatkaa.


Tämän jälkeen otin Rommin sivulle ja kontaktiin, Pia häiriköi meitä narulelulla, mutta Rommi piti kontaktin hyvin ja uskaltauduin ottamaan myös muutaman askeleen ja vieläkin sujui ihan kivasti.


Rommin harjoitteet:



  • vinoeste
  • Tasamaanouto, hetsasin kapulalla ja päästin perään
  • kontakti sivulla ja kontakti seuraamisessa, häiriön alla

Tauko



  • Ruutu, vietiin yhdessä nami alustalle

Tauko



  • Hyppyeste kapulalla (annoin namin ennen kun sai luvan hypätä), matala este, suoritus ok
  • Tokohyppy suoraan palkalle, namialusta, suoritus ok
  • Korkea hyppyeste kapulalla

Tuosta korkeasta hyppyesteestä on kehittynyt ongelma. Kesällä ylitti yli metrin, mutta nyt ei sitten millään ja piru vie nyt sitten ensimmäisessä hypyssä jäi tukkaa kiinni esteeseen ja sen jälkeen koko homma meni pilaalle. Todella huono juttu. Lopuksi otin matalalla tokoesteellä muutaman läpihypyn.


Inkan kanssa tehtiin myös tuota vinoestettä lelulla, ensin matalaa ja sitten korkeampaa. Ainoa ero oli, että Pia piti Inkaa sen jälkeen kun olin lelun heittänyt. Myöskin tehtiin hieman kontaktiharjoitusta häiriöllä, kuten Rommille. Tokohyppyä suoraan palkalle ja ruutu.


Inkan harjoitus:



  • Vinoeste, matala ja korkea
  • Kontakti, häiriöllä (apuohjaajalla narulelu)
  • Ruutu (nami viedään yhdessä), kutsuin ruudusta iloisesti pois
  • Tokohyppy (namialusta)

Pablon kanssa harjoittelin ruutua ja ennen Pablon vuoroa seurasimme sivusta ensin Pian Sulon ja Tessan suoritusta. Sen jälkeen veimme namin yhdessä Pablon kanssa ja lähetys ruutuun ja käskin maahan, sekä sitten vapautin. Pablon vire ja iloisuus lämmitti mieltä, kaikkein positiivisin tänään.


Pablon harjoitteet:



  • Ruutu, vietiin nami yhdessä, muista kehua ajoissa, käskin maahan (erittäin hyvä)
  • Tokohyppy, palkka namialustalta
  • Sivulle tulo uudella käskyllä
  • Parin metrin seuraamisia uudella käskyllä
  • Luoksetulo uudella käskyllä (ei toistoja)

Ennen treenejä Pablolla oli ongelmia jyrkällä vinoesteellä, lähti ihan iloisesti ylitykseen ja harjalla takajalka jotenkin lipesi, mutta selvisi ihan hyvin esteestä, mutta tavallaan sitten hieman muuttui epävarmaksi ja itsevarmuus katosi, yritin uudelleen kovasti kannustaen, mutta en saanut vastakaikua vaan Pablo passivoituu, joten lähdettiin suoraan vaan agilityesteille ja katsellaan asiaa taas sitten uudelleen myöhemmin. Harmin paikka kun teki melkeinpä oma-aloitteisesti ylityksen vielä muutama minuutti tuota ennen hakuradan lähellä olevasta vinoesteestä.


No joka tapauksessa eilen Pablo sai mut hyvälle tuulelle tuosta innokkaasta työhalustaan, vaikka jyrkkä vinoeste tuottaakin ongelmaa.


Ilta tulikin vietettyä HSKH:n tokoluennolla, luennoitsijana Virve Sormunen. Luennon jälkeen olikin sitten tokojaoston kokous, josta en tiennyt, kun en kuulu tokon postituslistalle. No nyt sitten kuulun ja näköjään ilmoittauduin myös samalla kiinnostuneeksi tokokoulutusohjaaja kursille. Tarkoitus olisi sitten, että jos seura maksaa kurssin niin ottaisimme hoitaaksemme pentu- ja arkitottelevaisuuskursseja. Kerroin kyllä, että ensivuoden aikana mulla ei ole rahkeita kouluttaa, mutta se hoituisi sitten sijaistamalla muita kouluttajia, jos saadaan homma toimimaan. Tarkoitus kun kuitenkin olisi saada omia koiria hieman myös kisaamaan ensivuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti