tiistai 6. marraskuuta 2007

06.11.2007 Inka osteopaatilla


Tänään oli Inkan osteopaatilla käynti. Varattiin jo kuukausi sitten aika, kun Inka mutusteli noita etutassujaan ja kirputti lonkkaansa ajoittain. Nythän Inka oli antanut jo muutaman viikon tassujen olla rauhassa.


Lantion alueelta löytyi tiukkuutta, joka on aiheuttanut kipua ja lantion asento oli käsiitääkseni jo hieman muuttumassa. Epäilinkin jotain vastaavaa oireiluun olevan syynä, kun eläinlääkärit eivät löytänyt mitään ja antoivat Inkalle antibioottikuurin tukemaan siksi aikaa kun päästään osteopaatin hoitoon.


Nyt sitten jäätiin seurailemaan tilannetta. Herkkä koira vastaa hoitoon hyvin ja voi olla, että tämä yksi kerta on riittävä, mutta toinen kerta voidaan vielä ennen joulua käsitellä, jos minusta siltä tuntuu ja vastaavia oireita vielä esiintyy. Todennäköisesti tämä yksi kerta kuitenkin oli riittävä, hieman kuulosti, että se toinen kerta olisi enemmän minua varten :o), jokatapauksessa hoitoon mennään, jos tuntuu siltä, että tarvetta on. Ongelma saattaa olla pitemmältäkin ajalta, usein kuulemma saatta kestää pitempikin aika "onnettomuudesta" ennenkuin oireet alkavat, joten epäilen kuitenkin tietäväni mistä ongelma on saanut alkunsa (vieraan lauman koiran aiheuttama ruhjevamma vuoden alussa), mutta ainahan tietenkin loukkaantuminen on voinut sattua ihan, jossain muuallakin, likkahan juoksee välilläkuin päätön kana ja heittelee kuperkeikkoja :o) !


Oli kuitenkin hyvä, että sieltä löytyi jotain näinkin selvä ongelma ja kun itsekkin on alkanut jo pystymään lukemaan koiraa sen ollessa hoidettavana (Rommin hoitojen aikana), niin pystyy huomaamaan milloin hoidettava alue on kipeä. Inka käyttäytyi erittäin hyvin ollakseen ensimmäistä kertaa hoidossa, siis minkäänlaisessa hoidossa yleensäkään. Maare sanoikin Inkaa hienoksi ja täysipäiseksi tytöksi :o) !


Vielä kevennykseksi sen verran, että meitin pikkuneiti sitten tiirasi itseään hoitopaikan peilistä oikein tosissaan suuresta seinällä olevasta peilistä, ensin ennen hoitoa ja heti hoidon jälkeen useampaan otteeseen. Mua alkoi naurattaa ihan tosissaan, se oli niin veikeän näköinen katsellessaan itseään, aivan kuin olisi ihaillut näkemäänsä :o ja ei olisi kyllästynyt siihen ollenkaan !


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti