sunnuntai 18. marraskuuta 2007

18.11.2007 Tottista Ojangossa ja metallikapulan onnistunut pitoharjoitus kotona


Aamulla oli treffit Pian ja Sulo pk. collien sekä Tessa malin kanssa Vantaalla. Inka sai myös hetken ennen treenejä peuhata Sulon kanssa, tekee ihan hyvää Inkalle hieman leikkiä vieraidenkin koirien kanssa, kun ei ole pitkään aikaan ehditty Satun ja lk. collie tyttöjenkään kanssa lenkille. Rommikin yllättäti aamulla, kun kävi moikkaamassa Piaa oikein iloisesti, ei mitenkään yleistä Rommille, meinaan näin aikuisempana se harvemmin antaa ihmisellä noin avointa ystävällisyyttä, lähinnä on ennemminkin varauksellinen.


Ensimmäisenä treeninä otimme koirille vinoesteen:


Rommi:



  • Matala vinoeste narulelulla, pidän namilla vierellä
  • Korkea vinoeste narulelulla, pidän namilla vierellä


Rommin esitys vinoesteellä tyydytti minua, korkeammalla vinoesteellä ei ongelmia ylityksessä.


Inka:



  • Matala vinoeste liinassa (apuohjaaja), minä itse narulelun kanssa esteen toisella puolella


Aluksi Inka vähän varoi estettä, johtuen siitä edellisestä Viilarin kentällä tapahtuneesta useammasta esteeltä alasliukumisen takia. Saatiin päätettyä harjoitus onnistuneesti ja Inkakin tuli esteen kivasti alas asti eli ei hyppää alas liian ylhäältä.


Pablo:



  • Matala vinoeste, aluksi hyvin haluton, mutta kun kuljin rinnalla niin onnistui, ylitti oikein reippaasti
  • Nouti tällä kertaa suhteellisen hyvin, kun Purinalla ei nostanut kapulaa ylös maasta (kapula kevyempi ja suurempi maavara)

Seuraavaksi harjoiteltiin ruutua:



Pablo:


Vietiin namikippoon muutama nakki yhdessä, erittäin hyvin etenee suoraa, maahanmeno varma ja kutsusta tulee luokse ihan reippaasti. Paikan siirroissa palkkasin namilla kun tulee sivulle itse ja ottaa kontaktia.


Rommi:


Vietiin manmikippoon muutama nakki yhdessä, palattiin lähetyspaikkaan seurauttamalla temmonvaihdoilla, erittäin hyvin etenee ruutuun, vauhti ok, mutta meni ruutuun sivusta. En yrittänytkään pysäyttää seisomaan tai käskeä maahan.


Ruudun jälkeen otimme myös Rommilla maahanmenoa apuohjaajalla. Pia piti Rommia liinassa ja itse menin aika kauas, josta annoin käskyn. Palasin palkkaamaan. Toisen kerran sama juttu takapalkalla. Jo oikein muistan niin otimme 3 toistoa, lopuksi rupesi hieman ennakoimaan, joten ei voi ottaa montaa kerralla. Hieman oli hukassa uudesta palkkaustavasta.


Inka:


Vietiin namit yhdessä ruutuun, etenee suoraan ja palkkaus siis suoraan taas kupista, kutsuin luokse


Muistaakseni tässä välissä otin Rommin kanssa pienen hetken leikkiä patukalla auton vieressä. Tavoitteena oli Rommin aktiivinen toiminta niin, että Rommi tuntee itsensä vahvaksi, kaksi kahvainen patukka toimii ihan kivasti.


Seuraava harjoitus estehyppy:



Rommi:



  • Noutokapulalla matalasta tokoesteestä, annoin varastaa, aluksi yritti kiertää, mutta saatiin ihan hyvä hyppy ja nouto aikaiseksi, palkkasin suoraan edestä.
  • Muutama heittonouto laukan nostattamiseksi
  • Hyppy, jätetään koira esteen eteen ja nami esteen taakse, tarkoituksena, että hyppy suuntaa ylöspäin, ihan kohtuullisesti onnistui, hieman kun kohotin korkeutta niin hipaisi estettä, otettiin uudelleen matalammalta

Inka:



  • Vauhtinouto, kapulalla hetsaaminen, tavoite kapulan palautus laukalla, patukalla leikkimistä
  • Hyppy liinalla (apuohjaaja), itse esteen takana ohjaamassa patukalla hyppyä, aluksi likka yritti kiertää estettä kummaltakin puolelta. Onnistui paremmin kun liikkun sen vieressä, hypyssä on aika kivasti voimaa ja viettiä. Kyllä se tästä.

Pablo:



  • Luoksetulo läpijuoksuna, "kom" käsky, vapautus ja palkka mun takana kipossa

Pablon ja Rommin kanssa harjoittelin vielä luoksetulon pysäytystä (ensimmäistä kertaa).


Pablo:



  • takapalkalla, ensimmäisestä luoksetulokäskystä lähti palkalle ja Pia joutui nostamaan kipon, mutta jätkä ehti vetää yhden lihapullan ja samalla kun Pia otti kupin niin Pablo paineistui aikalailla :-(. Seuraavasta lähti luokse "tänne" käskyllä (en halunut käyttää uutta "kom" käskyä tähän vielä), seisahtui heti käskystä, mutta muuttui selvästi varaukselliseksi, irtautuminen palkalle tuntui todella vaikealta, jouduin menmään itse sen kanssa sinne kun ei oikein uskaltanut enään mennä sinne, kun viimeksi puututtiin siihen "varastamiseen". Toisen yrityksen aikana sitten jo ennakoi, ei oikein toimi näin, ehkäpä parempi, jos saa mun luonna jonkin superpalkan (maksalaatikkoa ?)
  • Viimeinen sitten läpijuoksuna "kom" käskyllä ja palkka suoraan mun takaa kiposta

Rommi:



  • Yritin pelkällä Stop käskyllä ja käsimerkillä, ei onnistunut, tuli vaan kohti
  • Seuraava yritys niin, että nostin käden ylemmäs ja annoin käskyn "seis" ja heitin pallon, jätkä pääsi vähän jyvälle asiasta
  • Seuraava yritys menikin nappiin, "seis" käsky tehoaa stop-käskyä paremmin

Loppuun otin kaikille kolmelle eteenmenon. Rommille ja Inkalle pallolla ja Pablolle namikupilla.


Rommin kohdalla heittelin palloa auton edessä, Rommi siis autossa boxissaan. Heitin Rommin nähden pallon Pialle, joka vei sen sitten kentän laidalle, Rommi sai seurata pallon vientiä auton ikkunasta. Pian palattua otin sivulle, muutaman metrin seuraaminen ja lähetys. Hyvin lähti ja vauhdilla, mutta vinoon. Mietin, että olisi ollut hyvä nähdä videolta, että menikö sinne mihin mun kroppa ja käsi näytti vai ihanko vaan suunnisti ilman syytä vinoon. Käskystä palasi takaisin ja yhtä kovaa, hieman mentiin lähemmäksi ja uusi lähetys, vieläkin jaksoi mennä ihan hyvää vauhtia, taas aavistus vinoon, mutta nyt paikallisti jo pallon ja vapautin leikkimään.


Inkan kohdalla Pia vei pallon myöskin, mutta hieman lähemmäs ja Inkan nähden. Ihan koulutustasoon nähden kiva suoritus, lähestulkoon suoraan eteneminen ja innokkaasti. Jalkapallo tuntuu Inkalle myös hyvältä palkalta eteenmenoon, tyttönen kylläkin taisi leikki pallolla ihan itsekseen kun toi sen ensin meille. Annan tuoda pallon, mitään käskyjä maahanmenoa tai vastavaa en anna vielä ja muutenkin harjoitellaan se osuus muualla.


Pablon kanssa vietiin kippo yhdessä ja siitä sitten lähetys. Päivän paras eteenmeno, suoraan ja varmasti. Hieman oli kuitenkin vauhdissa näkyvillä tuo luoksetulon pysäytysharjoitus, koska vauhti ei ollut yhtä hyvää kuin edellisessä harjoituksessa Viilarissa, jossa se oli lähestulkoon räjähtävää (siis kun puhutaan Pablosta).


Treeneissä pääsikin vierähtämään yli kaksituntia, mutta koirat olivat vain aivan lyhyitä pätkiä kerrallaan sekä näkivät toistensa suorituksia, jospa se hieman nostaisi viettiä. Ainakin toimii Inkan kohdalla ;o) !


Ennen kotiin lähtöä käytin koirat sitten hieman pissalenkillä lähimaastossa, eipä kovasti enään jaksaneet peuhata, vaikka vapaana saivatkin olla, lähinnä jouduin siis itse liikkumaan ja koirat enemmikseen haistelivat.


Lisäys:


Illalla harjoiteltiin vielä metallikapulan pitämistä (kateuden voimalla). Istuin sohvalla lihapullat pöydällä ja pyysin Rommin eteeni pitämään metallikapulaa (kapulan keskiosa peitetty ohuelti itsekiinnittyvällä tarralla), Rommilla ei tähän asti ainakaan ole ollut ongelmia metallikapulan pitämisessä, mutta Pablo ei suostu pitämään kapulaa yhtään, suun avaaminenkin tuntuu mahdottomalta. No Rommin kapulaa pitäessä, ilmestyi Inka ja Pablo kummallekkin sivulleni. Siitä sitten siirsin kapulan Inkalle ja hitto soikoon, mikä työvoitto, otti kapulan suuhun, piti hetken ja sai palkan, siis ensimmäinen ihan kunnon pitäminen ja vielä metallikapulalla, he heee ja tein vielä pari toistoakin ja piti piti, jipiii, me ollaan aikataulussa, se lopultakin tajusi, missä se juju on !


Pablo ei aluksi suostunut pitämään taaskaan, avasin suun ja laitoin kapulan suuhun, mutta sylki heti ulos. No kun ei tullut namia niin sitten Pablokin hetken katseltuaan Inkan ja Rommin touhua, avasi suun ja piti hetken ja onnistui uudelleenkin. Kateudella on voimansa !!!!!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti