lauantai 24. marraskuuta 2007

24.11.2007 Esineruutua Rajamäessä ja jälkeä Kivistössä


Aamulla lähdettiin Rajamäelle jäljestämään Katin kanssa, mutta noin viisi kilometriä ennen Rajamäkeä meidät yllätti talvi. Koko alue oli aivan valkoinen lumesta, se sitten siitä jäljestä. Mukana oli siis Inka ja Rommi sekä Katin Geena.


Teimme sitten kanssa kolme esineruutu kaistaletta, noin 10 x  50 metriä. Inkalle tällä kertaa näytettiin jokainen esineen vienti. Inka oli innoissaan ja vauhti oli mukavaa, luovutti käteen asti ja hommasta jäi hyvä maku. Loppupalkkana patukka.


Rommin suoritus vuorostaan ei ollut lähellekkään saman veroinen kuin eilen. Ensimmäinen lähetys oli lupaava, mutta esine ei meinannut nousta, ei niin millään, mutta lopulta saatiin homma toimimaan ja palkkasin vaan kehuilla ja tuntui kuin Rommi olisi ollut tohkeissaan kehuista, mutta seuraava lähetys ei tuottanut tulosta, irtosi kyllä, mutta mitään ei noussut. Homma meni peräti lopulta sijaistoiminnolle eli haisteli jälkiä yms. vastaavaa. Oikeastaan ainoastaan se, että mä kävin itse ruudussa tuotti tulosta. Varsinkin viimeisen kaistaleen kanssa tehtiin hommia aikatavalla. Kati sanoikin, että oli ihailtavaa, katsoa kuinka mun maltti piti ja hain sieltä lopulta sen onnistuneen suorituksen. No täytyy kyllä itsekkin sanoa, että jossain matkan varrella sitä malttia on tullut lisää. Lopulta palkkasin sitten namilla ja Frisbeellä kolmannesta esineestä. Hyvin se Rommi kestää tuon "paukuttamisen", sijaistoiminto ei ole tietenkään mitenkään hyvä juttu, mutta viimeisen onnistuneen luovutuksen jälkeen leikki oli vapautunutta.


Geenan suoritus olikin aivan mahtavaa katsottavaa, tuohon kun mekin päästäisi :o) !


Inkan ja Rommin vatsa tuntui olevan hieman sekaisin, lähinnä varmaan Riston tuomien herkkujen vuoksi, on naudanpalalihaa ja karitsan jauhelihaa sekä kananmaksaa. Vähän huono juttu Rommin huomista jälkitreeniä ajatellen.


Päätimme sitten palata pienen lenkkeilyn ja kaupassa käynnin jälkeen takaisin kotiinpäin jäljestämään ja kävimme Kivistössä tekemässä Inkalle sellaisen 326 askeleen pituisen jäljen, jossa oli kuusi keppiä (keppien alla tulitikkukoteloa hieman pienempi muovirasia) ja yksi kulma. En antanut jäljen vanheta kovin kauaa, kun en osaa arvioida kuinka tämä ilma vaikuttaa jälkeen. Otin myös ensimmäisen kerran janan, siis noin metrin päästä lähetyksen. Inka otti jäljen hyvin ja 5 ensimmäistä keppiä ilmaisi maahanmenolla ja viimeisen ilmaisi lähinnä puolittaisella maahanmenolla, kulmasta suoriutui hyvin, suurempia kaarroksia tekemättä. Oikein mukava suoritus, loppupalkkana kissanruokaa ja Inkan punainen "jälkipatukka".


Geenan jälki ajettiin Inkan jälkeen ja se oli mielestäni alokasluokan jälkeä vastaava. Geenakin suoriutui jäljestään oikein hyvin.


Jäljestyksen jälkeen suuntasimme vielä ampumaan koko porukalle. Inka suhtautui kuten ennenkin, joten mun helpotus oli suuri, sen edellisen Kivikon kentän jälkeen. Kolme laukausta, katsoi äänen suuntaan, mutta reagoi vähemmän viimeisellä laukauksella. Pystyi myös toimimaan antamieni käskyn mukaan ja söi namia halukkaasti sekä loppuun leikki patukalla aivan vapautuneesti. Olen onnellinen vai miten sen voisi sanoa :o). Rommille ammuttiin kaksi laukausta seuraamisen yhteydessä ja kaksi paikallaolon yhteydessä, seuraamisessa ei reagoinut ollenkaan, paikallaolossa ennen ampumista liikutti toista korvaansa :o) ja ampumisen aikana kiinnitti katseen äänen suuntaan, mutta kroppa ei liikkunut, pysyi rauhallisena ja toisen laukauksen aikana oli vielä maltillisempi. Muutenkin se oli tosi suloinen siellä kentällä, hieman lievitti sitä esineruudun pettymystä.


Illalla käytiin koko porukalla Purinalla, mutta en saanut kuin Rommin kanssa onnistuneen kokonaisuuden. Pablon suoritus ei oikein tänään ollut vakuuttava. Puomi tuntuu olevan Pablosta todella epämielyttävä, ei mennä kuin remmissä. Viime kesään asti sillä ei ole koskaan ollut ongelmia esteiden kanssa vaan se on ollut varma suorittaja, toki kontaktit on voineet "kolahdella", mutta mitään epäröintiä ei ole ollut. Pablo on aina rakastanut Purinalla oloa, mutta nyt yrittää väistää puomia minkä kerkii ja samalla se näkyy sitten kaikessa. Heti kun pääsee puomista kauemmas, niin alkaa palautua ja saatiin peräti nähdä hienoa seuraamista, mutta nyt näyttää, että joudun peruuttamaan itsenäisyyspäivän kisan ja jättämään Pablon joksikin aikaa tauolle. Ounastelen myös, että sillä voi olla kesäisestä puomilta putoamisesta ja Keravan hallilla sattuneesta puomilta putoamisesta selässä tai yleensä takapäässä häikkää, annan nyt olla jonkin aikaa levossa ja käytän sitten tutkittavana. Arjessa ei tuota ongelmia, mutta niinhän se ei viimeksikään näkynyt kuin hyppyissä, kun sillä oli selässä/lantiossa ongelmia.


Inkalla oli ongelmia  lähinnä muiden mennessä hallin toisella kentällä agilityä ja samoin Satun Safi ja Fani tuntui olevan kiinnostavimpia kuin minä :-( , osasyynä varmaan myös eilisen ja tämänpäivän aktiviteetit !


Pablo harjoitteli agilityn lisäksi:



  • Seuraaminen "viekkuun" käskyllä ympyrää ja lyhyt suora (hyvä kontakti, seuraaminen väljää)

Saatiin me kuitenkin Inkan kanssa harjoiteltua seuraavia liikkeitä:



  • Ruutu
  • Takapääharjoitus oikealla jalalla vasemmalle
  • Tokohyppy suorapalkalla
  • Liikkeestä istumista
  • Muutama eteentulo läheltä
  • Lyhyttä seuraamista (juuri seuraamisen aikana kiinnosti muut koirat liikaa)
  • Agilityesteitä ja pieniä radanpätkiä (puomia, esteitä, putkea, A-estettä, keppejä)

Rommin harjoitukset:



  • Ruutu (ensimmäinen lähetys huono, toinen parempi, seisoi myös käskystä)
  • Luoksetulo (ensimmäinen vino, ei palkkaa, toinen parempi, josta palkka)
  • Seuraaminen, käännökset ja täyskäännös (mun liikkumisessa parannettavaa)
  • Tokoeste pysäyttämällä (2) (pysäytys onnistui, viereen siirtymisessä hieman etujalat liikkui)
  • Hyppynouto matalalla esteellä (2)
  • Nouto (1)
  • Luoksetulo pysäyttämällä "seis" komennolla ja heittämällä lihanpalan Rommin taakse, pysähtyi oikein jarruttamalla :-), hauska mies ! (1)
  • Tuijan avustamana nouto kapulaa heittämällä meidän välillä, Rommi sai varastaa, palautus laukalla, oikein hyvä (1)
  • Tuijan avustamana nouto niin, että heitin kapulan Tuijan lähelle ja Tuija päästi Rommin kapulalle, laukan nosto vaati mun peruuttamisen
  • Agilityesteitä (A-este, puomi, hyppyesteet, kepit, putki yms.)

Olin treenit suunnitellut etukäteen, mutta jotenkin oli tänään tuo järjestelmällisyys kadoksissa, puhti itseltä poissa.


Iltalenkki tehtiinkin Satun kanssa läheiseen koirapuistoon, jossa porukka sai hetken leikkiä keskenään. Inka oli aivan onnessaan, näkihän hän lemppari ystävänsä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti