tiistai 16. joulukuuta 2014

15.12.2014 tokokurssi Vuokkosilla

Maanantaina oli taas HT0 -tokon kurssipäivä iltasella ja tällä kertaa en jaksanut napata mukaan Toivolle kevythäkkiä. On ollut niin nätisti muutamana kertana kouluttajien vuorolla ja viimeksi, kun Inkakin oli mukana vapaatreenin aikaan.

Hyvin poika olikin, ei piipittänyt tai riehunut, joten mikä edistysaskel. Kävin runsaasti palkkaamassa pojua hiljaa olosta, siellä se istui tosi nätisti paikoillaan.

Treenit koostuivat tänään ruudusta ja paikallaoloista sekä teoriaa tunnistusnoudosta. Ruutua tehtiin niin, että toinen koirakko juoksi toiseen suuntaan omaan ruutuunsa. Toivo oli oikein pätevä, mutta huomaa, että se aika äkkiä jää kiinni matkaan, jos se pysyy samana. Tein pitkältä matkalta suoraan lelulle ja sitten lähempää, kun pysäytin palkkausmerkkisignaalilla ja Nina heitti pallon palkaksi. Alkoi heti ennakoimaan Niinan heittoa ja meni ruudun sivureunalle odottamaan, joten seuraavan pyysin Ninan menemään toiselle puolelle ja sieltä hyvin yllätettiin. Pyysin heittämään pallon siihen kohtaan mihin koiran haluan, jos menee liian reunalle.

Oikeastaan se ennakoiminen ruutuun ennen ruutua puolessa välissä lähti siitä, kun Toivo ajautui leikkimään liian lähelle toista koiraa, joka innostui Toivon lelusta ja lähti tavoittelemaan Toivoa. Karjasin Toivon maahan, mutta eihän se raukka vielä lennosta osaa maahan mennä, joten Toivo juoksi meikäläisen luokse ja toinen koira taisi pelästyä mun karjaisua ja luovutti.

Ruudun jälkeen treenattiin paikallaoloja ja vautsi vau, ihan sika hyvän treenin Jenni pitikin. Jennillä oli oma koiransa mukana meidän rivissä ja sieltä kutsui sen välillä sivulleen. Siihen Toivo hieman reagoi nytkähtämällä, mutta pysyi hyvin ja vahvistin juuri oikeaan aikaan toistamalla "maa" -käskyn. Sitten Jennin koira teki luoksetulon koko koirarivin edestä. Lisäksi Jenni seurautti koiraansa meidän koirien ympärillä samoin kuin liikkeenohjaaja.

Olin tosi yllättynyt, kuinka hyvin Toivo pystyy tekemään häiriössä. Nyt kestoa lisää ja matkaa lisää niin ollaan jo pitkällä. Nyt kuitenkin tiedän, että on kesken vielä, koska Toivo on levoton, vaikka makaa hyvin. Sen korvista ja eleistä näkyy vielä levottomuus, joten paljon treeniä. Se on niin luttana, kun häiriö menee kovaksi niin kääntää pään pois häiriöstä. Eilen se näkyi siinä, kun Jenni teki kaukoja Toivon vieressä paikallaolorivissä ja toisella puolella toinen oppilas palkkasi koiraansa lelulla ja heitteli lelua koiria kohden.

On meillä kyllä sika hieno ryhmä :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti