tiistai 23. joulukuuta 2014

22.12.2014 HT0-kurssi Vuokkoset Areenalla

Toivon kanssa maanantain kurssipäivä Jenni Sholbergin ohjauksessa. Meitä oli paikalla vain kaksi koirakkoa. Toivo oli taas hyvin innoissaan, mutta ensimmäinen harjoitus sai sen jo aika väsyneeksi ja varmaan myös viikonlopun treenit vaikuttivat, että väsyi nopeammin.

Olen aikaisemminkin huomannut, että Toivo väsyy kovin paljon, kun treenataan ohjatun suuntia. Vaatii siltä niin paljon keskittymistä.

Jenni vei meitä aikalailla nopeasti eteenpäin ja kyllä se kannatti. Käytettiin palloja ja vietiin ensin yksi sivulle noin 5 metrin päähän. Itse vein ensin Toivon merkille ja sen jälkeen Jenni vei pallon. Hyvin toimi ja hyvin lähtee. Sen jälkeen Jenni aika rohkeasti veikin pallot ihan melkein sinne 10 metriin ja kummallekin puolelle. Kertaakaan Toivo ei lähtenyt tavoittelemaan väärää puolta. Ainoastaan kerran se toiseen suuntaan lähetettäessä ekalla kerralla lähti ihan täysin muualle, kohti kentän etureunaa kohti ihmisiä ja toista koiraa tai sitten se oli lähdössä tekemään siivekkeen kiertoa, en osaa sanoa. Uudella lähetyksellä lähti sitten hienosti taaksepäin ja harjoituksen aikana hyvin näkyi, että se välillä oikein mietti mennessään. Mun pieni pätevä vesseli !

Lisäksi sitten otettiin seuraamista sinne merkille ja siitä sitten lähetys palloille. No joo tämä oli ihan hirveen vaikeaa Toivolle, kun Jennillä oli hänen pallot. Ekalla seuraamisella Toivo kyllä pysytteli sivulla, mutta se tuijotti vaan Jenniä ja palloja, huh huh. Merkille seisomaan pysähtyi kyllä käskystä ihan hyvin.  Häiriö oli sille vaan aivan liikaa ja piti palkata jo siitä, että pystyi menemään ohitse. Siinä me sitten käveltiin pitkin poikin lopulta kenttää Jennin häiriköidessä palloilla. Mä en tiedä miten mä voin olla tässä treenissä niin helkkarin huono. Häiriötreenit menee sivulla, mutta kun lähetään liikkeelle niin olen kädetön, pysähdyn kun ei pitäisi, en osaa edes ÄÄÄääää:tellä kunnolla vaan oijoittelen ja voivottelen aijattelen sekä pysähdyn. Tarviin jonkun pitää melkein kädestä kiinni ja huutamaan mulle mitä tehdä, että pysyn ruodussa.

Omatoimisesti treenasin sitten hypyn loppuosaa ja lopulta sitten ihan hyppyäkin. Tämä on ollut meille tosi helppo liike, mutta ehkä treenasin liikaa tänään samaa asiaa tai sitten vaan väsymys ja keskittymiskyvyn puute aiheutti ongelmia. Toivoa kovasti alkoi kiinnostaa toinen harjoitteleva koira, teki kyllä ihan mitä pyysin, mutta tuntui vähän väliä tuijottavan toista. Eikä tilannetta kuitenkaan yhtään auttanut, että mulla oli lähes kaikki namit kotona. Taskun pohjalta oli löytynyt vaan muutama kuiva Natural menuun palanen.

Tilanne meni jopa sellaiseksi, ettei meinannut hypätä vaan nökötti sivulla tai lähti vaan metrin. Tarkoitus oli, että olisin heittänyt pallon perään kun hyppää. No eipä oteta tästä painetta. Kyllä se siitä, aina näitä hetkellisesti tulee ja odotettavissa tämä olikin, kun kerta on mennyt vähän liiankin helposti tämä liike.

Noutoja tein taas samaan tyyliin kuin edellisinä päivinä ja ei tullut rumia nostoja. Luovutusta en ottanut, kun mulla ei ollut niitä kunnon nameja mukana ja ne vähät mitä oli piti säästää paikallaoloihin. Jenni tuli myös katsomaan meidän tätä harjoitusta ja näytettiin sitten se todella kökkönä niiden erinomaisten jälkeen, mutta väsynyt koira, ei voi mitään, mutta oli tässä viimeisessäkin suorituksessa se hyvä, että ei räpiköinyt kapulaa tassuillaan, nosto oli ihan hyvä !

Loppuun tosiaan ensin luoksepäästävyys oikein kunnon häiriöillä ja mulla, kun ei ollut sitä namiakaan pahemmin niin kehuilla mentiin tai natural menu palan yhdellä neljäsosalla. Lisäksi Jenni kävi kutittamassa Toivon tassuja sekä takaa tuli läpsyttään käsiä mun eteen. Toivo oli oikein pätevä.

Tämän jälkeen vielä ne paikallaolot ja siinä ei tehty häiriötä vaan pelkästään käytiin toisen ohjaajan kanssa välillä piilossa piipahtamassa.

Nämä oli taas niiiiiiin hyvät treenit ja vähän meillä painoi väsymys niin koiralla kuin minulla. Oli taas opettavaista olla aikalailla ilman turvallisia nameja. Niillä on kuitenkin aina helppo hieman lisää koiran kiinnostusta itseensä, jos se herpaantuu. Tunti on kuitenkin pitkä aika !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti