tiistai 24. marraskuuta 2009

19.11.2009 agilityä ja tokoa Ojangossa


Johannan ja Vinhan kanssa treffit Ojangossa, tarkoituksena treenata kontakteja Pablon kanssa ja Inkan kanssa sitten keinua apuohjaajan kanssa.


Ennen Johannan tuloa otin Pablolla hieman rataa, joka kentällä oli valmiina. Ihan kivasti se sujui ja vauhti oli kohtalainen. Johannan kanssa sitten hieman tuota rataa muokattiin ja tehtiin siinä aika helkkarin vaikea ratakuvio. Pablo oli jo hiukan hidas ja vire ei enää ollut niiin korkea kuin aikaisemmin, mutta kohtalaisesti se suoriutui.


Inka harjoitteli keinua ja keppejä muutamaan kertaan. Yhden kerran kepit todella pienellä avulla. Rommi pääsi kanssa radalle, mutta suoraan sanoen se ei kuunnellut yhtään mitä sanoin. Rommilla oli vaan niin kiire syöksyä jollekkin esteelle, huoh !


Agilityn jälkeen menin tokokentälle, jonne olin sopinut treffit parin HSKH:n tyypin kanssa. Tarkoituksena oli ottaa Inkalle hieman paikallaolo treeniä. Vähän ennen sitä otin vähän seuraamista, hieman Inka otti häiriötä toisista koirista. Otin myöskin noutoa niin, että laitoin Inkan esteen taakse ja otin vain paluuhypyn. Lopulta otin sitten ihan koko noudon, mutta kun heitin kapulan yli esteen kävi yksi bordercollie varastamassa sen (jopa kahteen otteeseen). Onneksi Inka pysyi hyvin sivulla ja suoritti noudon vasta käskystäni.


Paikallaolossa ensin istuminen, jäin näkyville. Istuminen meni oikein hyvin, mutta maahanmenossa, en ehtinyt edes piilolle kun viereinen nuori uros lähti pyörimään Inkan ympärille, vaikka ohjaaja seisoi muutaman metrin päässä koirasta. Inka nousi ylös ja lähti tulemaan piilolle päin muutaman metrin. Kävin laittamassa Inkan takaisin ja toinen ohjaaja meni omansa sivulle paikallaolon ajaksi. Piiloon mennessä käännyin parikertaa rauhoittelemaan Inkaa ja lopun paikallaolon Inka oli hyvin ja rauhallisesti paikallaan.


Vaihdoin sen jälkeen Rommin kentälle ja otin sen kassa luoksetuloa ja seuraamista ja noudon.



  • Luoksetulossa pysähtyi seisomaan hyvin (hieman kyllä liikutti etujalkojaan), mutta ennakoi sitten maahanmenoa, vaikka sitä ei montaa kertaa ole otettu / läpijuoksuja (naksulla vahvistus seisomisesta)

  • Seuraaminen oli erinomaista, kiinnitin huomiota liikkeelle lähtöön

  • Kaukojen liikevaihtoja / läheltä ja hieman kauempaa

  • Nouto / kelvollinen, vähän kuitenkin kannustin palautukseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti