torstai 25. elokuuta 2016

24.08.2016 tottistreenit Talissa ja jännitystä ilmassa

Mennään ensin siihen osuuteen, että mitä tarkoittaa se jännitystä ilmassa :) !

Minä niin toivon, että tämä suunnitelma toteutuu ja onnistuu, kun Toivolle niin upea tyttöystävä tarjolla. Ihan lähipäivien suunnitelmaa tämä ei ole eli vasta ensivuoden aikana toteutumassa. Narttu on niin minua miellyttävä ja ulkomuodollisesti hyvin kaunis narttu sekä uskon sen kyllä luonteensa puolestakin täydentävän Toivoa kivasti ja löytyy varmasti kunnolla potkua harrastuksiin !

Pitkäkarvaisen collien pentuja: Toivo ja Signe

Palataan sitten noista kutkuttavista uutisista eilisiin treeneihin, joista jäi kyllä taas mahtava fiilis, vaikka ihan en saanut Toivoa pidettyä hyppysissä kunnolla vaan mopo karkasi käsistä. Täytyy siis seuraavat treenit suunnitella tarkempaan, koska kyllä se tuolla kentällä tietää mitä "eteen" viritys tarkoittaa :) !

1. kierros / ISKUNOUDOT JA HENKILÖRYHMÄ

Ekalla kierroksella tehtiin sitten ensin noutoa iskunoutoina, mutta vire oli vähän liian korkealla. Viilarissa viime viikolla nämä oli loistavia, jolloin nostot oli siistejä ja äänettömiä. Nyt joutui hieman puuttumaan Toivon kapulalle menoon niin, että Terhi meni kapulan taakse ihan kiinni kapulaan melkein ja Toivo nosti kapulan ilman, että pääsi kiertämään sen taakse ja vähän hillittiin sitä, ettei mene liian rajusti kapulalle. Nosti Terhistä huolimatta kapulan reippaasti, mutta vieläkin vähän mutinaa. Nyt täytyy tähän vähän uhrata aikaa ja miettiä miten tätä tekee, koska toisella kentällä onnistuu nostot nätisti ja hiljaa, mutta vire nousee vähän liikaa Talissa jo, kun tullaan kentälle.

Toivo nuorempana otti kapulan tosi siististi ja hiljaa, kunnes yhdessä vaiheessa alkoi sitten syöksyä tassut edellä rumasti, jota lähdettiin korjaamaan. Tovin olikin siisti nosto ja äänetön toiminta, mutta nyt yhtä-äkkiä on ruvennut taas menemään kapulalle turhan voimakkaasti ja ärähtää nostaessa, joten täytyypä tarkastaa mitä tehtiin viimeksi niin, että tämä toimi hiljaa myös korkeassa vireessä !

Tosin kisoissa tokossa meni ihan suhteellisen nätisti kapulalle ja nosti niin pienellä älähdyksellä, jota todennäköisesti ei edes kukaan muu tajunnut kuin minä, joten voihan se olla, että kisassa tai kisamaisessa harjoituksessa ei ääntä edes tule, kun alla on seuraamisliikkeet ja jäävät liikkeet. Tulee vaan sopivasti niiden jälkeen nostattava liike !

Toisena liikkeenä tehtiin sitten lyhyt seuraamispätkä ja siitä siirryttiin henkilöryhmään. BH-kokeessa ei kontakti yhtään laskenut ja ei sitä ennen treeneissäkään, mutta pitääpä nyt keskittyä taas tekemään henkilöryhmää, kuten ennen koetta eli palkka voi tulla missä vaiheessa tahansa. Eihän se nytkään totaalisesti tippunut, mutta omaan makuuni ei tarpeeksi ylös, mutta mikä parasta niin ei reagoinut ryhmän mieshenkilöön ollenkaan (no eipä tosin ole koskaan miehiä arastellut, mutta nämä on hyviä tilaisuuksia, kun niin harvoin on miehiä kentällä missään lajissa). Tehtiin lähestymisiä ja ennen ryhmään menoa palkkasin pariin otteeseen.

Jäimme vielä tekemään seuraavan koiran ajaksi paikallaoloa (Australiankarjakoirauros) ja alkuun jäin noin 15 metrin päähän ja ihan hyvä näin, koska ihan Toivon vieressä puussa kaksi oravaa kirmasivat ylös ja alas puunrunkoa. Jes..... Toivo kyllä kiinnostui ja valpastui, mutta tiiviisti pysyi maassa. Varmuuden vuoksi käännyin hetkeksi koiraan päin ja kävin sitten hetken kuluttua palkkaamassa. Karjakoiraa ohjanneen miehen käskyt oli aika voimakkaita, mutta ei Toivo niihinkään mitenkään reagoinut vaan nätisti makasi ja astetta rauhallisempi ilme. Siirryin myös lopulta 30 metrin päähän ja peilistä seurasin, että ilme pysyi hyvänä.

2. kierros / VINOESTE JA HYPPYESTE 1 M NOUTOKAPULALLA  SEKÄ ETEENMENO

Dobberia ohjannut mies vei Toivon jalkapallon Toivon nähden (hetsasin) pitkälle kentän laidalle "kukkulalle" ja pallo oli musta/vihreä, joten se ei erotu ihan hirveästi nurmelta. Toivo kävi ihan kamalan kuumana ja lähestulkoon huusi, joten seuraavina kertoina kyseisellä kentällä sen ei tarvitse enää nähdä eteenmenon palloa, koska hyvin todennäköisesti pelkkä viritys riittää. Olenhan kerran vienyt sille pallon Talissa ennen kuin toin sen kentälle ja hyvin lähti eteen menoon jo silloin.

Toivo oli kuin ruutitynnyri lähdössä, mutta mentiinkin ottamaan ensin vinoeste noutokapulalla, käytän vielä tokon ohjatun noudon kapulaa, kun se on kevyempi ja siirryn painavampaan vasta, kun tämä toimii hyvin. Kävin vielä varmistamassa sivulla, että kiipeää varmasti takaisinpäin, jotta liike ei missään nimessä rikkoonnu, mutta pidän visusti lelun piilossa, enkä mene käsillä sörkkimään esteelle. Juoksin sitten vastaanottamaan Toivon esteen taakse, jotta saadaan myös luovutus tehtyä !

Siirtyminen hyppyesteelle ja sama 1 metrin esteellä. En ollut ihan tyytyväinen ensimmäiseen suoritukseen, koska siinä tapahtui juuri se mitä pelkäsin, että sen ajatukset on liikaa siellä eteenmenossa ja kiire päällä. Ensimmäistä kertaa koski paluuhypyssä esteeseen, joten otin tämän sitten uudelleen ja nyt oli oikein hyvä.

Lähestyminen eteenmenon lähetyspaikalle ei ollut sitten kovinkaan helppoa, kun oli kokoajan liitoon lähdössä. Otin muutaman kerran käännöksen takaisinpäin, mutta ei se paljoa auttanut. Terhin ohjeisti minua seurauttamaan pätkän ja sitten käskemään istumaan. Nyt sitten lähdettiin perusasennosta ja muutaman askeleen seuraaminen ja sen jälkeen käskin istumaan ja siitä vasta lähetys. Tämä otetaan nyt ohjelmaan niin jää Toivon selkärankaan, että sinne pääsee vasta istumisen kautta ja kyllä se osaa sitten seisaaltaankin lähteä, kun lupa irtoaa.

Vitsit mikä motivaatio sillä on sinne palkalle. On kyllä jalkapallo lyönyt läpi totaalisen hyvin ja nyt keskitytään sitten vireen hallintaan jatkossa tässä, jotta ei ääntele yhtään !

Mä niin tykkään tuosta tekemisen ilosta ja tuosta koirasta :) !



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti