keskiviikko 17. elokuuta 2016

15.08.2016 Toivolla Oilin koulutus Lahdessa

Maanantaina illalla reissattiin sitten Siljan ja Käpyn kanssa (Jack Russell uros) Lahteen Huotarin Oilin tokokoulutukseen.

Itse olen tämän viikon kesälomalla, joten ei ollut mitään kiirettä vaan päivä vietetiin aika rauhassa vain kotosalla. Silja tuli hakemaan Toivoa ja minua ajoissa, jotta ehditään ulkoiluttaa koiria hiukan ennen vuoroamme.

MAAHANMENON NOPEUS SIVULTA

Toivon kanssa haimme tällä kertaa Oililta apua sivulla maahanmenon nopeuteen ja reagointiin, kun ne olivat kisoissa hieman jähmeät, ei niinkään jäävissä tai ruudussa. Tehtiin kylläkin niin, että Toivo oli edessä eli työstän sen nyt näin, ensin auttaen kädellä ja namilla, mutta välillä sitten ilman apuja. Tarkkana nyt niin, että huonoista ei tule palkkaa.

Ei tehdä kurren kautta, jota aikaisemmin ollaan yritetty, koska Oili huomasi saman, jonka itsekin olen todennut, että Toivo vetää jalta alle ja näin ollen ei pysty tällätavalla suorittamaan mitenkään. Nyt minun täytyy vetää myös kättä hieman eteenpäin, ei koiran alle, koska se ei voi mennä mitenkään silloin kuin suppuun hitaammin ja toinen huomio, että kättä voin yrittää hieman ensin nostaa ylös ja siitä alas, mutta Toivo ei saa silloin hypähtää.

Toivo oli välillä aika hämillään ja varsinkin sivulla ei ollut alasmenot sellaisia kuin olisin halunut. Nyt täytyy itselle selvittää kriteerit, jotta ne tulee myös Toivolle selväksi, huonoista ei palkata. Tämä selvästi tulee myös auttamaan kaukojen maahanmenossa.

SEURAAMINEN KÄÄNNÖS VASEMMALLE

Oilin toive oli, että siirtäisin Toivon seuraamispaikkaa hieman taaemmas tai ainakin minun täytyy sitä suoristaa, jos en halua siirtää taaemmas. Lisäksi ohjeeksi saatiin, että otan vain muutamia askeleita ja käännös vasemmalle pysähtyen ja sitten toinen harjoitus niin, että seurautan taas muutamia askeleita ja hidastan käännyttäessä vasemmalle ja jatkan matkaa sitten. Tässä tapahtui jo edistymistä tämän session aikanakin. Kontaktikin käännöksissä pysyi paremmin nyt, kun vasemmalle käännöksessä tahtoo tulla kontaktin tippumista, koska se edistää niin käännös tulee sille yllätyksenä ja se vähän törmää.

Seuraavalla kerralla ajattelin ottaa sitten käsittelyyn paikallaolon levottomuuden ja toinen homma oli 
häiriökontaktiharjoitukset, joita on tehty tosi vähän, kun olen niin paljon treenannut yksin tai ryhmätreeneissä, jolloin ei ole ollut aiheena häiriökontakti. Oili nimenomaan puhui siitä, että Toivolle pitää pistää selväksi, että kontaktia ei tiputeta milloinkaan.

Oli kyllä hyvät treenit ja harmitti vähän, että en ehtinyt Sijan ja Käpyn treeniä katsomaan kokonaisuudessaan. Ainakin hyvää kontakti treeniä, ihan sitä tuttua luopumisen kautta niin, että kädet on ylhäällä, mutta uutta oli se, että Silja kääntyi sitten selkä koiraa kohden ja koira joutui tulla hakemaan sitä kontaktia (tehtiin kyykyssä maassa koko harjoitus) !

Lisäksi harjoittelivat kahden lelun leikkiä ja hyvää muistin virkistystä tämäkin, kun itseltä sen treenaaminen tulee vähän jo selkärangasta niin olipa hyvä nähdä se pitkästä aikaa näin konkreettisesti. Lelut tietysti pitäisi olla mielellään samanarvoiset ja itse käytän aina samanlaisia. Tässä toista lelua Silja piti selän takana ja kunnolla leikki lelulla päästämättä siitä irti, jätti vaan sen ns. kuolleeksi ja rupesi härnäämään toisella ja laittoi sitten sen toisen taas selkänsä taakse piiloon jne. !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti