maanantai 8. elokuuta 2016

06.08.2016 Kainuulaisen Katan tokokoulutus Ojangossa

Seuran tokojaosto järjesti Katariina Kainuulaisen koulutuksen Ojangossa, johon osallistuin Toivon kanssa. Koirakoita oli seitsemän, mutta yksi ei päässyt tulemaan, joten hän oli sen vuoron luvannut yhdellä toiselle koulutettavalle hyväksikäytettäväksi ja hän ehdotti, että tehdään siinä paikallaoloja ja se siihen osallistui sitten meistä kolme.

Toivo omalla vuorollaan teki seuraavat liikkeet:

MERKIN KIERTO esteiden välistä / merkin tiivistys

Kerroin ensin Katalle, että on ongelmaa siinä, että Toivo ei lähdekään kiertämään vaan hyppää välillä (ei siis aina) esteen takaisinpäin eli kiertää esteelle hyppäämään. No eihän se tänään sellaista tehnyt ollenkaan vaan kiersi ihan hyvin.

Itse koulutuksessa en ollut ihan tyytyväinen Toivon vauhtiin merkille, vaikka ihan kunnon laukkaa menikin, mutta kierto itsessään oli erittäin tiukka, joten ihan ei päästy kiinni ongelmaan. Kata ehdotti, että tekisin kiertomerkillä läheltä myös hieman samanlaista kuin Whimsy ja Raila teki eli leikkin varjolla pyörimistä merkin ympäri.

Itselle kuitenkin selvisi myöhemmin, että minkä vuoksi Toivon eteneminen ei ollut niin nopeaa ja määrätietoista. Kierron takana vasemmalla sivulla oli ruutu, joten Toivo joutui tosissaan miettimään, että mitä tehtävää hän suorittaa eli tuli samalla treenattua ruudun ja kiertohässäkän erottelua.

Kapuloita en halunnut tähän vielä häiriöksi, koska hypyissä on tarpeeksi ja olen kapuloita laittanut kiertomerkin ympärille, jolloin Toivo ei saa niitä ottaa.

RUUDUN TYHJÄÄN LÄHETYS

Näytin muutaman variaation jota olen Toivolle kokeillut pariin otteeseen ja päädyttiin siihen, että käyn näyttämässä etenemisen suunnan nyt alkuun ympyrän takana, mutta aika nopeasti sitten niin, että sitä näyttöä ei tulisi. Virittäminen eteen lähetykseen täytyy nyt alkaa rakentamaan.

Palkkauksena välillä suorapalkka niin, että hiekalla piilotan pallon sinne taakse hieman oikealle, kun Toivolla on tapana hieman lähteä aavistuksen vasemmalle. Oltava kuitenkin varovainen, ettei jatkossa ruutuun lähetys alla sitten kärsiä, eikä mene suoraan vaan lähtee aluksi takaviistoon.

Toivo ensimmäisellä kerralla lähti kyllä eteenpäin, mutta sitten himmasi vauhtia ja katseli taakse minua sekä päätti pinkaista ruutuun, jossa sain aika kohtuullisesti takarajalle pysäytettyä, ehkä hieman liian taakse. Pätevä poika, en tähän mitenkään puuttunut, kun eihän se vielä osaa ja vaikka ratkaisu siltä oli väärä niin tässä vaiheessa en lähtenyt sitä tästä moittimaan tai olemaan huomaamatta hienoa yritystä, palattiin vaan alkuperäiseen suunnitelmaan harjoitella tyhjään lähetystä.

Aika nopeasti alkoi olemaan näppärä poika, ei yhtään toivoton tämän suhteen (ainakaan vielä) !

LUOKSETULON PYSÄYTYS

Tehtiin ensin kierron kautta ja Toivo teki hyviä suorituksia. Sama sitten suoralla ja hyvin taaskin reagoi. Sillä on aikalailla samantapainen tapa kuin Rommilla eli näkee heti, että käsky menee perille. Nyt vaan itse pitää olla tarkempi, kun käsimerkkini on ollut ylhäältä niin siirrettävä se alas, jotta se evl:ssä erottuu kiertohässäkän istu -käskyn käsimerkistä.

EVL:N PAIKALLAOLOTREENIT

Ollaan me näitä tehty muutaman kerran, kun Toivo oli nuorempi, mutta nyt ei kyllä yhtään mennyt putkeen homma. Viereiset koirat ahdisti niin kovasti ja piti sitten vähän tassutella istumisessa, vinkunaakin tuli hieman ja maahan käskyttäminen kaukaa vaati useamman käskyn sekä se luoksetulo, ei sitten millään meinannut uskoa, että saa tulla.

Tehtiin vielä toisenkin kerran, mutta ei se siitä ainakaan paremmaksi mennyt ja Toivo oli tällöin keskellä. No hyvää on tietty se, että ei reagoi muidenkaan maahan käskyihin eikä myöskään luoksetulon kutsuihin.

Kata aika paljon antoi meille tässä aikaa pohtien ongelmaa, joka on meillä nyt hankalin eli Toivon mielentila paikallaolossa. Se on jännä, että siinä samalla kentällä ennen riviin järjestymistä voi olla ihan rauhallinen, vaikka ollaan aika lähekkäin, mutta riviin mentäessä alkaa se hermostuminen.

Kata myöskin totesi sen, että pojan hormoonit hyrrää Whimsyn suuntaan aika lailla, ei niinkään toisen vähän vanhemman ja isomman Boucheron nartun suuntaan yhtä paljon.

Ohjeeksi sain, että vien sen paikallaolo riiviin hetkeksi ja sitten lennokaasti nappaan tekemään muuta. Voin vaikka vaan kutsua sen sivulle ja ottaa pari askelta seuraamista ja viedä rivistä pois tai tehdä siinä lähellä näin sekä sitten palata riviin. Vähän saada sitä keskittymään enemmän minuun ja samaan sen mielentilan rennommaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti