maanantai 1. elokuuta 2016

Heinäkuu on mennyt ja elokuu on aluillaan

Nopeasti meni se heinäkuukin ja päivityksiä blogiin en ole ehtinyt tehdä, joten mitään treenipäiväkirjaa en tähän saa päivitettyä, kun en ole mitään ylös laittanut, mutta heinäkuulle mahtui muutama tärkeämpi tapahtuma joukkoon, kun käytiin Toivon kanssa meidän ensimmäisessä rally-toko kisoissa Hattulassa ja Helsingissä tokon avoimenluokan kisoissa !

Muuten ollaan sitten käyty treenaamassa hieman pk-tottista Viilarissa lähinnä muutaman kerran ja tokoa Pian järjestämässä kehätreeneissä Heurekalla. Mervin kanssa käytiin treenaamassa Toivon kisan jälkeen kerran kylteillä rally-tokoa Roihuvuoressa ja siellä kävin myös viimeisellä lomaviikolla treenaamassa tokokokeeseen eli kisaa edeltävällä viikolla. Tarpeellisia paikallaoloja sain onneksi muutaman Hskh:n kautta ja uusia tuttavuuksia, josta seurasi jopa uusia tuulia syksylle, kun lähdetään Siljan kanssa Oilille koulutukseen.

Lisäksi tähän kesään mahtuu iloisia tapahtumia roppakaupalla. Hyvä ystäväni pääsi Moskovan tokon MM-kisoissa sileäkarvaisellanoutajallaan finaaliin ja vielä finaalissa sijoittuivat MM-8 sijalle, joten hieno putki Mariannella ja Lahjalla päällä, kun vielä SM-kisoissakin paikka finaalin aukesi ja sijoitus 10 parhaan joukossa. Lisäksi pari muutakin tuttua pääsi niin SM:ssä kuin MM:ssä finaaliin ja Carita Hurja bortsun kanssa peräti MM-3, joten mahtavaa näytelmää ovat tytöt pitäneet yllä :) !

Rally-tokoa olin suunnitellut lähteä kisaamaan heinäkuussa, mutta unohdin ilmoittaa Toivon, silloin kun ilmoittautuminen Hattulan kisan ilmoittautuminen oli. Päästiin kuitenkin viidennelle varasijalle, mutta en sitten sen kummemmin harjoitellut, kun en uskonut kisapaikkaa saavan, joten kun saimme sitten edeltävällä viikolla tiedon, että mahtuisimme mukaan niin hetkeäkään epäröimättä ilmoitin Toivon, vaikka treenattu ei oltu kuin muutama kerta, joskus kevättalvella, kun olin hallilla Inkalle radan rakentanut. No eihän meillä sivusta eteentulo, takaa kiertäen sivulle ja saksalainen täyskäännös oikein ollut hallussa, kun ei oltu niitä harjoiteltu, mutta yritin parissa päivässä hieman niitä opettaa.

Kisa oli lauantaina 16.07.2016 ja kisaa edeltävänä perjantaina otettiin sitten tokon treenien jälkeen pieni rata kylttien kanssa ja hitsit, kun oli vaikeaa. Toivo ihmetteli kylttejä, ei voinut istua kyltin viereen ja tötsien kierrot ei todellakaan olleet ihan parasta laadultaan kontaktin kanssa. No oli kuitenkin tarpeellinen harjoitus meille, koska ilman sitä kisa olisi ollut huomattavasti hankalampi.

RALLY-TOKO HATTULA 16.07.2016, ALO 85 PISTETTÄ, TUOMARI: Pia Heikkinen

 
Kisapaikalle tulin taas aika ajoissa, jotta sain Toivon rauhoittumaan. Sää oli aurinkoinen ja kuuma, joten vein Toivon häkin varjoon ja näin ollen en jättänyt sitä autoon odottamaan.

Olimme viimeisenä suoritusvuorossa, jota kyllä osasin vähän odottaakin, kun varasijalta kisaan päästiin. Toivo ei kyllä ihan parhaimmassa vireessä ollut ja kehään menokin epäonnistui, kun kompastuin kehänauhaan ja tultiin päistikkaa vauhdilla kehään.

Itse suoritus oli kyllä ihan kelvollinen siihen nähden miten paljon oltiin harjoiteltu ja pisteitäkin olisi yhden kyltin uusinnat, kun olisin jättänyt väliin niin olisi tullut yli 90 pistettä, mutta tosiaan uusin kyltin kahteen kertaan saaden virhepisteitä - 12, kun muuten olisin siltä kyltiltä saanut - 3 pistettä, joten " ehkä ei olisi kannattanut uusia", kuten tuomari sanoi, kun kävin kysymässä häneltä, että paljonko siitä olisi virhettä tullut, jos en olisi uusinut. Koira kuulemma teki ihan hyvin, ehkä hieman hitaasti sen kyltin !

Möhläämäni kyltti oli tietysti sivulta eteen ja sieltä sitten takaa sivulle. Toivo tuli hieman vinoon ja hitaasti, joten uusin sen kyltin kahteen kertaan.

No suoritus ei omasta mielestäni ollut kovin kummoinen, mutta ulkopuoliselta taholta tuli ihan kehuja, lähinnä Toivon iloisesta ilmeestä ja tarmokkuudesta :) !



Kuva: Elina Riipi


TOKO HELSINKI 23.07.2016, AVO 296,5 PISTETTÄ, SIJOITUS 1/6, TUOMARI: Harri Laisi

Taas oltiin ajoissa paikalla, jotta saan Toivon rauhoittumaan ja keskittymään. Tein ensin pienen lenkin kisapaikan lähellä ja sitten annoin Toivon rauhassa autossa katsoa tapahtumia. Vähän leikkiä ennen omaa vuoroa lelulla, jotta saa purkaa itseään ja käytin sen myös lähellä paikallaolo kavereita, jotta ei tarvitse kiihkoilla niitäkään enää kehässä.

Yleisesti ottaen en vaadi Toivolta mitään ennen kehään menoa eli ei mitään seuraamisia tai kontaktin pitoa vaan se saa olla. Vasta kehään mentäessä sitten otan sen kuulolle.

Paikallaolossa toisella puolella oli Malinoisnarttu ja toisella puolella Grotskunarttu eli tuttuja rotuja Toivolle. Ei onneksi pahemmin tyttöjä kuikuillut, mutta muutaman kerran kyllä tassua liikutti, mutta tuomari vähensi puolipistettä, kun Toivo muutaman kerran päästi pienen äänen, josta en kyllä itse ollut varma edes, että tuliko Toivosta. Yleisesti ottaen ei kuitenkaan pälyillyt hermostuneena, joten siihen nähden meni ihan kivasti, joten eteenpäin ollaan menty.

1. Paikalla istuminen 1 min = 9,5
2. Liikkeestä maahanmeno = 10 / valmisteleva osuus hyvä, maahan lähti tekemään heti (en osaa arvioida vauhtia maahanmenossa, kun ei ole videota) ja hyvin pysyi paikallaan ja nousi heti istumaan
3. Ruutu = 10 / suoraan ruutuun, käskystä seisomaan, käskystä maahan ja käskystä ylös, ei valittamista :)
4. Luoksetulo = 7,5 / saatiin ehkä hiukan liikaa pisteitä tästä, mutta itse luoksetulo hieno / sivulta meni hitaasti alas ja jätti kyynäreen ylös, joten annoin uuden käskyn, lisäksi oli noussut istumaan, ennen kuin käännyin, mutta luoksetulo oli reipas ja tuli kylläkin suoraan sivulle, mutta en näyttänyt Toivolle närkästystäni, koska se olisi ollut epäreilua (toukokuusta asti ollaan käännetty luoksetuloa takaisin eteen, kun ehti 4 kuukautta tulla suoraan sivulle)
5. Nouto = 9,5 / hyvin odotti, hyvin kapulalle, kohtuullisen hyvä nosto (osaa maltillisemminkin) ja kapulan palautus ihan hyvä
6. Seuraaminen = 8,5 / ihan kelvollinen seuraaminen, mutta yhdessä kohtaa hieman painoi, joten siitä varmaan tuo vähennys, ei kyllä paljoa eikä pitkään ja peruuttaminen olisi voinut olla parempi, mutta mikä parasta istui peruutuksen jälkeen sivulle oikein kivasti, olen tyytyväinen
7. Kauko-ohjaus = 9,5 / nyt meni sivulta alas ihan kelvollisesti ja istumaan nousut yllätti jopa minut, kun reagoi heti ja nousi reippaasti ylös (en enää muista, mutta oletan, että sivulta olisi voinut nousta vielä reippaammin)
8. Hyppy = 10 / Taattua laatua, odotti hyvin ja sivulle hyvin
9. Liikkeestä seisominen = 9,5 / valmisteleva osuus hyvä, seisoi :) ja ei liikuttanut mitään, kun kiersin ja istui heti käskystä
10. Merkin kierto = 9 / hyvin lähti, kierto oli tosi tiukka ja hyvällä vauhdilla sivulle, mutta sivulle seisoi, joten annoin käskyn istumaan (aika vähän lähti tuosta käskystä pisteitä, mutta mitäpä tuosta, kun kierto oli niin saakelin hyvä ja tuo loppu johtui varmaan edellisen viikon treeneistä, kun en ollut ottanut sivulle ollenkaan). Alkujaan olin kauhuissaan tuosta kierrosta, kun punainen tolppa vihertävässä alustassa (kenttä oli osin nurmea ja osin hiekkaa) ja matka kehänauhaan oli todella lyhyt, joten pelkäsin, että erottaako punaisen ja kuinka voimakkaasti kehänauha vetää puoleensa.
11. Kokonaisvaikutus = 9

 
Kisasta jäi kyllä niin hieno fiilis päälle ja Toivo ei äännellyt yksilösuorituksessaan ollenkaan ennen kuin kokonaisvaikutuksen antamisen jälkeen, jolloin tarkoituksella villitsin sitä hiukan. Mun mussukka oli kyllä niin mahtava ja mieltä lämmitti kyllä kanssakisaajien kommentit Toivosta ja Tuomarin kehut pikkumiehen suorituksesta !


Kuva: Elina Riipi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti