maanantai 1. elokuuta 2016

04.07.2016 BH-koe Tuusula

Ensimmäisenä lomapäivänä oli illalla Toivolla BH-koe Tuusulassa. Jännnitystä hieman lievensi, että paikalla oli kisaamassa myös Pia Speedy bortsun kanssa, jonka kanssa oltiin muutamaan otteeseen treenattu. Toivottiin kovasti, että oltaisiin pareja, mutta eihän meillä arpaonni osunut kohdalleen.

Toivon parina oli dobermanniuros ja oltiin toiseksi viimeisenä parina, jolloin Toivo sai hieman odotella ennen omaa vuoroaan, joka oli ihan hyväkin, kun alkoi jo kisapaikalle tullessa nostamaan itseään pelkästään autossa. Suoritukseen valmistautuminen olikin sitten hieman hakemista, kun ei ollut mitään tietoa, että minkälainen vire tulee olemaan. Vähän leikin auton takana, jotta ei ainakaan ääntelesi, mutta en tiedä oliko sillä mitään vaikutusta.

Yritin ainakin olla aika tiukkana, kun mentiin odottamaan dobberin viereen vuoroamme. Pidin Toivon maassa ja sitten, kun edellinen pari oli arvostelun saanut ja tuomari lähti meitä kohden niin Toivo ylös ja hanskaan sekä ilmoittautumaan. Kaikki meni ihan hyvin ja oltiin ensimmäisenä suoritusvuorossa, joten odottelemaan aloituspaikkaan, että saadaan lupa suoritukseen heti, kun dobberin omistaja on päässyt paikallaolon odotuspaikalleen.

Toivon vire oli aika hyvä, ehkä vähän lennokasta oli meno, mutta parempi niin kuin, että vire olisi laskenut. Varsinkin henkilöryhmässä jätkä oli niin keskittynyt ja istui nopeasti. Mä olen niin tyytyväinen tuohon suoritukseen, vaikka vähän välillä vapaana seuraamisessa painoi ja tuomarin mukaan esti kulkua, mutta ei mun mielestä pahasti. Toivo kuitenkin on tuon mun vahingoittuneen jalan puolella ja mulla ei sinäänsä ollut vaikea kävellä.

Istuminen oli ihan kiva ja vasta maahanmenossa alkoi näkymään pitkä suoritus. Seurasi kyllä sivulla ihan hyvin, mutta vähän alkoi lennokkuus ja voima vähentyä sekä maahan olisi voinut mennä napakammin. Eteentulossa törmäsi ja ajautui sitten eteen vähän vinoon ja sivulle tulossa haukahti. Mutta muuten oli suorituksen hiljaa.

Paikallaolo olkin sitten vähän heikompaa laatua, kun suurimmalla osalla koirista oli hankalaa ja osa nousi seisomaan. Yhtä oli purrut nivusiin, joku ötökkä ja meidänkin pari nousi seisomaan. Koirat haisteli kovasti maata ja kääntyilivät. Toivolla ei ole koskaan ollut tapana maata pahemmin haistella, mutta nyt se aloitti sen heti ja kiemurteli paikallaan, kunnes söi jotain maasta ja nappasi ilmasta jotain, jonka jälkeen alkoi kakomaan todella pahasti ja nousi seisomaan. Kaveri oli pelännyt, että se tukehtuu ja itsestä oli aika ikävä seistä selin kuuntelemassa. Pia jo mietti, että pitääkö juosta auttamaan, että se tukehtuu, mutta sitten alkoi rauhoittumaan. Epälillään, että polttiaisia olisi ehkä ollut, kun siinä ei mitään elukoita näkyt, joten lentävät öttiäiset olisi aika todennäköisiä.

Tottis oli kuitenkin onneksi ollut sen verran hyvä, että pisteet riitti hyväksyttävään tottelevaisuus osuuteen ja päästiin kaupunkiosuudelle. Kaupunkiosuudelle pääsi 8 / 10 koirasta, joten kaksi koiraa tuli hylätyksi.

Kaupunkiosuus jännitti melkeinpä enemmän kuin itse tottelevaisuus, mutta ei siinä mitään ongelmaa ollut. Kovasti olisi kiire ollut Toivolla, mutta ei sentään vetänyt ;) !






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti