keskiviikko 17. elokuuta 2016

09.08.2016 esineruutu ja tokon paikkistreenit

Tiistaina oli sitten vuorossa paikallaolon harjoittelua Ojangossa ihan omatoimiryhmällä, joka oli muodostunut facebookin kautta Hskh:n jäsenistä, mutta sitä ennen käytiin Mervin kanssa tekemässä esineruutua.

Alue oli täynnä suopursuja, jotka haisi aika voimakkaasti ja takaosa alkoi jo vähän olemaan suomaisempi ja kovin märkä sekä notkui meidän alla, kun tallattiin aluetta. Esineitä jätettiin 3 - 4 ruutuun ja ihan täysleveä esineruutu ei ollut.

Toivon ensimmäisellä lähetyksellä lähti hyvin ja työskenteli hyvin ja esinekin nousi sekä toi sen minulle innokkaasti. Seuraavaksi kuitenkin lähti noin puolesta välistä vasempaan nurkkaan, mutta ei nostanut sieltä mitään ja sisukkaasti etsi ruudusta, mutta ei löytänyt. Lopulta käytiin ottamassa hajukin esineestä, mutta sekään ei oikein auttanut, aina vaan lähti vasempaan nurkkaan, joten lähetin sitten noin puolesta välistä ruutua ja nyt nousi oikean kulman esine. Vasemman kulman esinettä lähetin sitten etsimään useampaan kertaan, mutta se ei nousunut sieltä oikein millään ja todennäköisin syy oli esine itsessään. Tehtiin kuitenkin kompromissi, kun oli vasta kolmas esineruutu Toivolle, joten vietiin esine Toivon nähden hetsaten ja nyt se sitten saatiin sieltä ylös, mutta olipa koiruus väsynyt.

Sitten pikaisesti autolle ja ajoin Ojankoon treenaamaan niitä paikallaoloja. Oikein hyvät paikkistreenit olikin, vaikka jouduin Toivoa hieman ojentamaan, kun vähän tiiraili naapuria. Kyllähän Toivo paikallaan pysyy, mutta on levoton ja kääntelee liikaa päätään. Otettiin kahteen otteeseen rivissä hieman vaihtaen paikkaa.

Ennen paikallaolojen aloittamista tein Katan ohjeen mukaan ja otin Toivon sivulle ja muutaman askeleen seuraamisen jälkeen vapautus. Taas hetken kuluttua, jonkun koiran lähelle ja sivulle käsky sekä kontaktin otto, josta jo heti vapautus tai liikkeelle lähdön jälkeen.

Lisäksi treenattiin pienessä ympyrässä neljä koiraa ja ohjaajat ympyrän keskellä. Toivo rupesi tässä vinkumaan ja kuikuilemaan naapuria, joten nappasin sen pannasta pois ja toruin hieman. Sen jälkeen toin sen takaisin rinkiin ja nyt se olikin sitten kunnolla.

****
Paikkisten jälkeen otin Toivon kanssa vielä hieman tokoa. Tuotiin ekaa kertaa metalli ulos, mutta en antanut sitä vielä maasta vaan annoin sen kädestä Toivolle niin, että käveltiin sen kanssa hieman ja sitten hypylle, josta kapula suussa yli esteestä. Muutaman kerran jätin esteen taakse ja siitä sitten kehotin hyppäämään kapula suussa, mutta en mitenkään vielä keskittynyt luovutuksen puhtauteen vaan pelkästään, että pystyy hypyn ajan pitämään kapulaa.

Tehtiin myös vähän seuraamista niin, että palkkasin takaata ja paljon rauhallisempi seuraaminen, eikä pahemmin painannut.

Lisäksi tehtiin vähän ohjatun noudon suuntia niin, että palautin kapulat suoraan sivulle ja hilasin taas hissukseen vähän ylemmäs. Pariin otteeseen myös seuraamisosuus, mutta noudot otin kyllä erikseen.

Inkan kanssa tehtiin myös vähän rally-tokon voittajaluoka liikkeitä, jotta toinenkin pääsi hieman autosta hommailemaan omia juttujaan, tärkeää Inkalle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti