keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

26.04.2016 HSKH:N AVO/VOI -KURSSI ALKOI

Olipas eilen kunnon kaatosade, kun uusi kurssi alkoi Toivolla. Vettä tuli kaatamalla ja tietysti treenit on ulkokentällä. Ohjelmassa oli nouto ja omatoimisesti jäävät !

Toivo hieman kentälle mennessä piipahteli, mutta kielsin tiukasti ja piru vie, jätkähän oli hiljaa ja kun ruvettiin töihin niin tuli vaan satunnaisia äännähdyksiä leikkiessä.
  • JÄÄVÄT, leikkien
  • JÄÄVÄT peruuttaen kaksi kertaa ja kolmannella kerralla sivulle käsky ja suunnanmuutos ja jäävät oikeaan suuntaan, palkkaus heti, kun olin irtaantunut muutaman metrin
  • JÄÄVÄT pysyminen asennossa / seiso ja istu => etupalkkana pallo, maassa => palkkana frolic -nami edessä
Jäävät meni todella hyvin ja palkkasin runsaasti, pitäisi kyllä alkaa enemmän palkkaamaan vaan nopeimmista.

SEURAAMINEN

Lisäksi tein hieman seuraamiseen lähtöjä ja keskityin vasemmalle käännökseen niin, että ennen käännöstä sanoin seuraa -käskyn ja tällä kertaa kontakti pysyi. otin myös laajalla ympyrällä seuraamista kumpaankin suuntaan sekä suoralla juoksua, palkkaus tällä kertaa froliceilla, kun Toivo ei kunnolla leikkinyt hiekkaisilla palloilla (mukana oli siniset geeli tyyppiset pallot, jotka eivät taida muutenkaan olla Toivon suosikkeja) !

HYPPY AVO

Otin hypyn ja annoin hämy käskyjä alkuun, joiden aikana pysyi hyvin paikallaan. Ensimmäisen hypyn käskin eteen liki -käskyllä ja toisen hypyn sivulle -käskyllä. Oikein näppärä poika, joka nyt kuunteli !

NOUTO, kouluttajan kanssa

Ensimmäisen noudon tein kevyemmällä kapulalla, joka sujui hyvin, lukuunottamatta, että Toivo hieman nyki heiton aikana  kerran. Tämän noudon palkkasin lennosta.

Toiseen noutoon käytin painavampaa kapulaa, jota olin kotona kokeillut ja todennut Toivon pitävän paremmin. Nyt pidin pannasta kiinni heiton aikana ja Toivo meni hyvin kapulalle, ehkä vähän rumasti, mutta ihan siinä rajoilla (periaatteessa hyvin, jos ajattelee, että oli ongelma se tassut edellä meno vielä viime keväänä ja taukoa on ollut yli puolivuotta sen jälkeen), että saatoin vielä hyväksyä. Autoin liki -käskyllä eteentuloa ja käsillä taputin reisiin, toi eteen, mutta ei tiiviisti. Ihan kohtuullinen suoritus painavammalla kapulalla.

NOUTOA NOSTOILLA JA ISKUILLA toisella kentällä

Nyt olikin vähän sähellystä, tein liian pitkällä matkalla, vaikka tosiasiassa olin aika lähellä. Toivo tiputteli kapulaa, iskuissa oli toivomisen varaa. Onnistui paremmin, kun laitoin painavan kapulan Toivon suuhun valmiiksi ja siitä eteen.

Karvapatukka, joka toimi kouluttajan kanssa, alkoi hieman olemaan hiekassa ja ei Toivon mielestä mitenkään niin kiva, että olisi iskenyt siihen kiinni kunnolla. No taisi kuitenkin olla Toivosta kivaa, kun olisi jäänyt sinne kentälle mieluiten.

PAIKALLA ISTUMINEN

Treenattiin lopussa paikallaoloa neljän koirakon voimin, kun yksi koirakko poistui jo noutotreeninsä jälkeen. Toivo oli Sarin Australianpaimenkoira Ampun ja Arjan Suomen Lapinkoiran Moccan välissä. Vähän oli näkyvillä hermostumista, varsinkin, kun toiselta kentältä kuului haukkumista ja sinne tuli porukkaa lisää ja tassua korjasi ainakin kerran sekä, kun mentiin paluussa koirien taakse niin ryhti laski.

Teimme vielä toisen kerran lyhemmän ajallisesti, jossa ei käyty sitten palkkaamassa ollenkaan. Toivo taas liikautti tassua ja oli vähän ahdistuneen oloinen.

Samanlaista rauhaa ei ollut, kuin Inkan tai Ramonin kanssa, mutta kyllä se jo hieman parempi on, mutta Inkan levollisuutta en ole siihen saanut vielä. Niin paljon vieraat koirat Toivoon vaikuttavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti