tiistai 5. huhtikuuta 2016

01.04.2016 kahdet treenit

Torstaina palattiin viiden päivän Puolan reissulta iltamyöhään. Oli tosi hieno reissu ja voin vaan suositella Gdanskia mukavana lomakohteena ja varmaan kesäaikaan on vielä hienompi kohde yhdistää kaupunki- ja rantaloma. Gdanskissa on viehättävä vanhakaupunki ja kesällä löytyisi vielä Sopotista upeat hiekkarannat.

Toivon hain jo torstaina illalla kotiin vai pitäisikö ennemminkin puhua yöstä, koska kotiin lähdin ajamaan vasta puolen yön aikoihin ja nukkumaan pääsin vasta kahden maissa yöllä. Toivolla oli ollut aika rankka loma hoidossa, kun hoitopaikan neljästä nartusta oli kaksi sitten aloittaneet juoksut. Toivo oli kuitenkin ihan nätisti kuulemma uskonut, että tyttöjä ei saa liikaa ahdistella.

Aamulla sitten kävin hakemassa Inkan isältä hoidosta ja suunnattiin koirien kanssa Ojankoon treenaamaan. Ensimmäistä kertaa kokosin kentälle myös alokasluokan rally-toko radan kylttien kera Inkalle. Kyltit koostui ihan agilityn numerolapuista, joiden eteen pystyyn laitoin muovitaskussa olevat A4:n paperitulosteet.

INKA

Rally-toko

Alkuun puskin liian lähelle tekemään täyskäännöstä kyltille, jolloin Inka ei meinannut tehdä saksalaista käännöstä ollenkaan. Vähitellen alkoi sujumaan paremmin homma ja ihan kivalta tuntui.

Toko

Muuten Inka teki hieman kahden merkin kiertoa ja ruudun paikkaa. Tällä kertaa Inka oli aika pätevä ja hyvin alkoi muistua oikea paikkakin ruudussa.

Toisella kertaa Inka pääsi sitten harjoittelee ruudun tyhjään lähetystä ja yllättävän suoraan se kyllä teki useampaan kertaan. Mitään kohdetta ei ollut, mutta seinää päin lähetin ja heitin heittolelulla pallon Inkan perään. Saatto kyllä olla nyt ihan sattumaa tuo noin suoraan meno, mutta ei olla pahemmin harjoiteltu, joten tiedä tuota. Ihan eteen -käskyllä vaan sitä lähettelin !

TOIVO

Rally-toko

Toivokin kokeili rally-tokoa, mutta ei siitä oikein kunnolla mitään tullut, kun ei voida puhua kunnollisesta seuraamisesta. Ihmettelee niitä kylttejä ja niin edelleen. Ei se niitä haistele, mutta kontakti ei ole tarpeeksi hyvä, joten ehkä katellaan tätä lajia sen kanssa myöhemmin.

Toko

Merkin kierto = kahdella 40 cm merkillä (punainen ja sininen), pelkkää kiertoa
Ruudun paikka = alustalle eri suunnista, 1 - 2 kertaa alusta poissa

Nouto = koko nouto, kyllähän se nyt hyvin pysyi sivulla / tein koiran kierron, ennen kuin lähetin noutamaan / vähän säheltää siinä noston jälkeen, ei nappaa kunnolla, eteen avuilla
Nouto = pelkkiä palautuksia eteen 3 kertaa pitkältä matkalta ja vieläkin apua eteen tuomiseen
Nouto = palautus eteen läheltä

Seuraaminen = kohtalaista, mutta vire saisi olla korkeampi => itselle muistutus, että selitys seuraamisen intensiivisyyden ja kontaktin huononemiseen voi olla, että olen yhtä-äkkiä poistanut lähes kokonaan lelun kainalosta, joten välillä pitäisi seuraamista ottaa muutenkin kuin kisamaisesti (lelulla lyhyitä hyviä pätkiä, kiitos) !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Luoksetulo 20 metriä = oikein hyvä ja tähänkin sivuun tuloon käsiapu muistuttamaan tiukkaa sivulletuloa, ei saa valua taakse

*************
Illemmalla vielä treenattiin Mariannen kanssa kodin lähellä hiekkakentällä. Mulla oli vain Toivo mukana. Kentälle tullessa Mariannella oli pieniä häiriöhenkilöitä kiertelemässä Lahjan ympärillä ja Lahja teki kauko-ohjausta. Pikkasilla oli ihan narupallot parilla kädessä ja raahasivat niitä pitkin maata Lahjan ympärillä. Siinä oli sitten kunnon häiriöt !

Toivoa en valitettavasti voinut antaa ihan noin rankalla kädellä häiriköidä, kun siinä on vielä vaarana, että jätkä hyppää lapsukaiset kumoon ja rupee pussaamaan :) !

Tämä oli toinen kerta, kun treenattiin ulkona ja se tuottaa kovasti hankaluuksia.

TOIVO

Ruudun paikka = kyllä on vaikeaa sitä paikkaa löytää, alustalla toimii kyllä ihan hyvin, mutta ilman sitä => mikä tässä nyt on niin vaikeaa, kun hyvin on mennyt aikaisemmin tyhjälle, jossain kohtaa olen varmasti sitten tehnyt sille liian vaikeasti tätä, joten epävarmuus iskee ruudun paikkaa hakiessa

Nouto = pysyy hyvin sivulla, ei siinä mitään, mutta noston kanssa taas vähän rävellystä, nostaa kyllä ihan ok, mutta sen jälkeen pitäisi pitää tiukemmin, jotta ei tipu

Seuraaminen = vähän saisi olla napakampi se asenne nyt omasta mielestäni

Tunnari = ekaa kertaa PUOLEENTOISTA VUOTEEN / voi kökkö kakka, kun inhotti haiseva nurmikko (no jos sitä nyt nurmikoksi edes voi sanoa) ja sieltä löytyvät uloste jätökset, ei voinut nostaa vaan kyllä paikallisti, mutta jalkojaan nostellen ja nyrpeällä ilmeellä väisteli / vaihdettiin paikkaa ja nyt onnistui, onnistui myös kasasta ensimmäisellä, mutta sen jälkeen toistolla ei millään, kun ilme oli sellainen, että sitä kuvotti likaisuus ja toi vääriä

Muutenkin Toivoa ällötti myös omat lelut, patukat ja pallotkin, kun niissä oli HIEKKAA :) !!!

No vaikka tämä päivitys, ei tältä osin kauhean positiivinen ollut niin ei tässä tarvi vielä hanskoja tiskiin heittää. Ei se aikaisemminkaan ole ollut mitenkään hienohelma, joten eiköhän tämä vähitellen ala sujua paremmin !










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti