tiistai 5. huhtikuuta 2016

03.04.2016 Hph:n Kivikon tottistreenit

Aamupäivän olin sisaren pojan lasten synttärijuhlissa ja lähes suoraan sieltä suunnattiin Kivikkoon tottistreeneihin. Tuli vähän kiire ja en ehtinyt koiria edes pissattaa ja pari palloa ehdin mukaan ottaa sekä Frolicia taskuun, ei siis mitään suurta herkkua taistelemaan mielenkiinnosta muiden koirien kanssa :) !

Ei ollut ihan otollisemmat siis meidän olosuhteet, kun kiskaisin Toivon autosta suoraan useamman koiran riviin. Toivo on ollut viimeksi näissä koulutuksissa noin vuosi sitten. Kaksi ryhmää, joissa useita koria ja vieressä autonrenkaan vaihtajaa ja niin edelleen. Kyllä oli tosi vaikeaa ja meni kyllä varmaan ainakin 15 minuuttia ennen kuin sain Toivon työskentelemään haluamallani tavalla.

Jouduin jopa viemään sen hetkeksi sivuun ja leikkimään narupallolla ja sen jälkeen vasta muiden joukkoon seuraamaan rinkiin, jotta jaksoi keskittyä yhdessä tekemiseen. Lopulta sieltä sain irti sellaista tekemistä, että sitä saattoi kutsua jo seuraamiseksi. Tunnin loppua kohden rentouduin myös itse ja niin sitä kautta myös Toivokin, joten viskasin remmin taskuun ja pidin sen vapaana, jolloin sujui paljon paremmin hommat.

Alkuun minulla oli myös pitkän liinan kanssa vaikeuksia ja kun olin sen käynyt autolla vaihtamassa lyhempään niin homma sujui paremmin ja tosiaan lopulta otin liinan kokonaan pois.

Paikallaolot oli periaatteessa ohjelmana ja alkuun tehtiin seuraamista ja sen jälkeen tosiaan paikallaolot ja loppuun liikkeestä istumista.

Paikallaolo meni muuten hyvin, mutta Toivo nousi heti istumaan ja käskytin sen kouluttajan kehotuksesta maahan kaukaa rivistä. Jouduin toki käyttämään myös käsimerkkiä. Toivo on tehnyt nyt kuukauden lähinnä vaan paikalla istumista, joten jokin ajatus häiriö sille varmaan tuli, kun istumaan ponkaisi. Muuten kyllä makasi ihan kivasti rivissä ja yllättävän rauhallisena myös. Kävin muutamaan otteeseen palkkaamassa.

Loppuun tosiaan vielä Liikkeestä istumista ja se meni paljon paremmin kuin osasin odottaa. Nyt käytin kimakkaa IST -käskyä, jonkalainen käsky on ollut aikaisemmin. Yritin sitä hieman muuttaa tässä lähiaikoina tavallisempaan istu käskyn sävyyn, mutta hämmentää koiraa, joka oli oletettavaakin.

Hyvin vaikealta tuntui tehdä hommia melkein tunnin ajan, kun täysin vieraita koiria oli näin paljon ja ensimmäisiä ulkotreenejä. Kouluttajat kuitenkin positiivisesti sanoivat homman näyttävän hyvältä, jopa naapuriryhmän kouluttaja oli kuulemma katsellut aikaisemmin, että sujuu kivasti.

No kivasti ja kivasti, kyllä itse saan aikalailla kisailla kumpi on kiinnostavampi, tehdä minun kanssa töitä vai kuikuilla muita koiria !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti