sunnuntai 19. heinäkuuta 2009

18.07.2009 Inka lääkärissä


Eipä ollut meidän päivä näin lauantaina. Heti aamulla olohuoneen lattia ja matot veressä sekä pihanpuulaatat myös. Olimme aamulla jättäneet olohuoneen ja pihan välisen oven levälleen, jotta koirat pääsee vapaasti sisälle ja ulos. Enkä tosiaan tiedä mitä oli tapahtunut, koska minkäänlaista huutoa tai vastaavaa ei Inka ollut päästänyt suustaan.


Vein Inkan välittömästi suihkuun ja tarkistin mikä jalan tilanne on. Oikean takajalan uloin kynsi vähän haljennut ja sieltähän se veri tuli. Leikkasin kynttä pesun jälkeen sen verran kuin uskalsin, desifioin ja sidoin jalan.


Iltapäivällä sitten tarkistin tilannetta ja tulisin siihen tulokseen, että se näytti pahemmalta kuin aamulla eli soitin sitten päivystävälle eläinlääkäriasemalle ja eläinlääkäri tuli siihen tulokseen, että kynsi pitää poistaa todennäköisesti. Ajoin lääkäriin välittömästi ja niinhän siinä kävi, että kynsi poistettiin rauhoituksessa.


Juuri muutama viikko sitten selvisin Rommin jalkavammasta vain säikähdyksellä kun anturasta tuli verta, silloin se meni umpeen seuraavana päivänä. Nyt sitten ei selvitty niin vähällä.


Harmittaa tietysti kamalasti, vaikka toki tärkeintä on, että Inka on kunnossa ja apu saatiin heti, koska muutaman päivän kuluttua se olisi jo voinut olla todella kipeä ja yököttävä.


Jouduttiin nyt sitten perumaan kahdet tokokokeet ja ensiviikonlopun Helsingin näyttely sekä erikoisnäyttelykin jää sitten taas väliin. Ehkä kuitenkin lähdetään sinne turistina kasvattajan kyydillä katsomaan Inkan lapsia ja Inkakin saa sitten lähteä mukaan jalka kylläkin siteessä. Tarjan haaveilema kasvattajaryhmäkin jouduttiin sitten perumaan Inkan kynsivamman takia, mutta tälläistähän tämä aina on !


Periaatteessa en oikeastaan perunut kuin yhden tokokokeen, koska sain vaihdettua Rommin Inkan sijalle Lahteen, mutta toinen Lahden tokokoe oli peruttava, koska Rommille on varattu toinen koe muualta eli näköjään Rommi sitten starttaa avoimessa vielä. No olin onneksi vasta maksanut tuon yhden Lahden kokeen, joten siitä nyt ei onneksi sitten ylimääräisiä kustannuksia tullut.


Periaatteessa ehtisimme Inkan kanssa tuonne Lahteen, koska varoaika päättyy juuri silloin, mutta taidan säästää Inkan voimia seuraavan päivän näyttelyyn, johon juuri päästään kun se neljä viikkoa on kulunut rauhoituksesta ja kipulääkkeen annosta ja onneksi seuraava tokokoe on myös varattu ja maksettu, joten toivotaan, että jalka on siihen mennessä kunnossa.


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti