maanantai 13. heinäkuuta 2009

12.07.2009 tokokisa Lahdessa


Sunnuntaina olikin sitten Inkan ja minun vuoro lähteä kisaan Lahteen avoimeen luokkaan toista kertaa. Rommi oli taas reissumiehenä matkalla mukana. Matka Lahteen sujui jouhevasti, mutta aivan juuri ennen Messilää meinasin sitten päästä koirien kanssa hengestäni.


Liikennevalot vaihtuivat keltaisiin ja aloin jarruttamaan eli mitään liinat kiinni meininkiä ei ollut. Risteyksen toisella puolella oli poliisin valvontakamera, joten ei ollut mitään hinkua ajaa punaisia päin.


Kauhukseni katsoin peilistä, että takana tuleva rekka ei hiljennä ollenkaan, vaikka mitenkään se rekka ei olisi ehtinyt ikinä ennenkuin valot ovat punaisella ja sillä oli kyllä aivan tarpeeksi aikaa ja matkaa jarruttaa.


Siinä se sitten väisti kääntyvien kaistan kautta punaisia päin törkeästi ja seuraaviin liikennevaloihin (joista siis itse käännyin) jäi odottamaan minua, vaikka valot oli jo vihreänä ja kuskin viereinen äijä sitten pui nyrkkiä minkä kerki minulle. Itse sitten raivoten heristin keskisormea. Helkkari sentään, kyllä se hänen asiansa on pitää turvaväli oikeana ja pysyä valppaana, että ei ajele punaisia päin tai toisten perään kun pysähdytään liikennevaloihin. Kyllä niitä liikennevaloja ja valvontakameraa on noudatettava liikennesääntöjen mukaan, vaikka hänellä olisikin kuinka kiire !


No onneksi pääsin perille ehjänä ja kisaankin lopulta suhteellisen kunnossa, vaikka olinkin perillä aika myöhään ja kisa alkoi noin 15 minuuttia etuajassa. Stressiä aiheutti, että Inka ei aamulla ollut kakannut ja nytkin kävi vain pissalla. Läähätti eilen illalla kovasti ja sama aamulla, eikä automatka varmaan tilannetta helpottanut, kun autossa ei ole ilmastointia (kahteen otteeseen ripulia viikolla sopimattomasta ruuasta) !


*****


Tokokoe AVO 12.07.2009 Lahti / Tuomari: Markku Mäntynen

1) Paikalla makaaminen 10

2) Seuraaminen taluttimetta 8

Inka tuntui aloittaessa jotenkin olevan vähän alavireessä ja kiinnostus kohdistui ennemminkin edelliseen suorittajaan. Alkuun oli hiukan väljää, mutta sitten alkoi parantumaan ja toisen käännöksen jälkeen tuntui jo hiukan paremmalta, mutta viimeinen liikkeen lopettava perusasento tuli ohjaajalle niin yllättäen, että ei ihme, että Inka vähän yllättyi myöskin, onneksi sentään istui, mutta valmistui täyskäännökseen, kuten minä tyhmästi oletin kun niin kaikissa muissa kisoissa on aina tapahtunut.

3) Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9,5

En tiedä mistä johtui tuo puolikkaan pisteen menetys. Ihan hyvä suoritus, paitsi itse olisin toivonut seuraamisosuuteen enemmän asennetta.

4) Luoksetulo 9

Seisominen meni hiukan liian pitkäksi, loppuosan tuli kuitenkin hyvää laukkaa ja sivulletulossa oli jo sitä kaivattua asennetta ihan tarpeeksi.

5) Seisominen seuraamisen yhteydessä 10

Oli oikein hyvä, annoin aika pehmeän "seiso" käskyn. Yleisö taputti ja johan minä itsekkin vähän rentouduin ja tuomarikin siinä huomautti, että "alkaahan se ohjaajakin jo vapautumaan" tai jotain vastaavaa, en enää tarkalleen muista.

6) Noutaminen 10

Erinomainen suoritus, odotti maltillisesti käskyä ja lähti erittäin hyvää vauhtia, nappasi kapulan varmasti ja palautti laukalla suoraan eteen ja irroitti käskystä ja sivulle siirtyminen myös hyvä. Suorituksen jälkeen tuomari kysyikin, että "erikoista, että luoksetuloissa otan sivulle ja noudossa eteen. Vastasin, että pk-puolen vuoksi otan Inkan eteen noudoissa ja tokoa varten on suoraan sivulletuloon aivan eri oma käskynsä. Tuomari vaikutti oikein tyytyväiseltä vastaukseeni :o).

7) Kauko-ohjaus 8

Nyt sitten siihen kohtaan mihin edellinen ykköstulos kaatui, harjoituksissa oli vielä ongelmia viikolla, vaikka välillä suoritti kyllä todella hienoja vaihtoja. Nyt meni alas ihan hyvin sivulta, ei ennakointia ollenkaan ja istumaan nousemiset sujuivat, sellaista valtaisaa intoa ei näkynyt, mutta hyvin ekalla käskyllä. Ongelma olikin maahanmeno ja sen ennakointi. Eli sen vuoksi vain 8 pistettä. Sivulta nousi myös ekalla käskyllä hyvin. Mutta saan olla erittäin tyytyväinen, että ollaan näinkin paljon edistytty.

8) Estehyppy 10

Todella hyvä suoritus, hyvä hyppy ja täysin suoraan eteenpäin. Käskystä istui heti ja sivulle käskystä oikein varmalla ja päättäväisellä hypyllä.

9) Kokonaisvaikutus 8


Tulos: 1 palkinto, 184 pistettä / 1. sija ja KP, sijoitus 1/4

Yhteenveto kisasta:
Seuraaminen oli oikeastaan lähinnä näin jälkikäteen miettien ainoa kohta, jossa olen tyytymätön Inkan suoritukseen, mutta sekin kyllä alkoi sujumaan toisen käännöksen jälkeen ja osakseen kyllä saan siitä ottaa syyn itseeni. Toin sen kentän reunalle liian aikaisin ja olin itsekkin aika ponneton. Kun vähän lisäsin vauhtia ja astuin topakammin niin Inkaankin tuli enemmän eloa. Tuomari kehui Inkaa kisan lopussa ja toivotti onnea pk-puolelle ;-) ja lisäksi sanoi, että tämä oli ensimmäinen tämän värinen collie, jonka ei kuullut ääntelevän. Mun oli pakko sanoa, että "kyllä tämäkin sen taidon osaa, mutta ei kisoissa" ja sain sitten vähän ilkikurisen vastauksen "että, kuuli hän sen kerran ihan pikkuriikkisen inahtavan" :-) ;-), mutta onneksi en kuullut itse.


**********


Kotimatka sentään sujui jo hiukan paremmin eli turvallisesti päästiin perille hirveän päänsäryn saattelemana. Se on aina kumma, että kotimatkalla tuon auton nopeusmittari näyttää aina vaan surempaa lukua kuin menomatkalla.


Illalla sitten yhä kyti ajatus Rommin ilmoittamisesta avoimeen luokkaan kisaamaan. Kiusaus on aika suuri ja näyttää vähän siltä, että taidetaan sittenkin lähteä kisaturneelle !


Iltasella myöhään otin vielä kummankin koiran kanssa kaukokäskyjä meidän pihalla, jotta saatiin vanhat lihapullat hyvää tarkoitukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti