perjantai 3. heinäkuuta 2009

02.07.2009 Esineruutua Tuusulassa


Pian kanssa nähtiin heti töiden jälkeen Tuusulan Mätäkiventiellä. Olimme sopineet esineruututreeneistä.


Käytin ensin Inkan ja Rommin tarpeillaan ja kumpikin onneksi teki kaikki hädät ennen treenejä. Pialla oli Tessan ja Sulon lisäksi vielä Hippi malikin mukana ja voi, että ne rallatteli juosten rinta rinnan kauheeta kyytiä. Tessa taisi hiukan johtaa leikkiä, koska Hippi ei katsonut eteensä ja täräytti aikamoisella vauhdilla päin puuta ja kuului vaan poks !


Onneksi taidettiin vaan selvitä säikähdyksellä, mutta aikamoinen törmäys se kuitenkin oli !


Tallasimme Pian kanssa noin 30 x 50 metrisen ruudun, joka oli ylämäkeen. Hippi tallasi meidän kanssa ruutua, joten nyt siellä sitten oli tallaamassa se kisaruudun vaadittava koirakin. Inka aloitti ensimmäisenä ja päätin antaa sille alkuun pienen avun, koska edellinen ruututreeni meni niin persiilleen silloin aikaisemmin keväällä eli kun tulimme lähetyslinjalle tuli samalla Pia ruudusta pois !


Inka työskenteli ihan kivasti helteestä huolimatta ja toi ihan hyvässä ajassa kaksi esinettä suunilleen keskilinjalta (ällö hanska ja kenkä). Taakse sain Inkan vasta muutaman lähetyksen jälkeen, kun puski reunasta ulos ja lopulta eteni ihan hyvin taakse ja teki hetken töitä ja nosti esineen toisesta reunasta kuin mihin olin lähettänyt. Oli mielestäni kuitenkin ihan määrätietoinen ja vauhtikin riittävä.


Inkan jälkeen kävi ruudussa Sulo, joka nosti kaksi esinettä ihan kivasti, mutta kolmannen kanssa Pia joutui hieman avustamaan. Sulon jälkeen oli Rommi, joka teki tasaisen varmaa työtä, vaikka ensimmäisellä esineellä tuntui olevan paikallistamis vaikeuksia tai toisaalta olisiko vaan pitänyt hanskaa ällöttävänä, materiaali ei ollut mitenkään mielekäs. Rommin työhön olen erittäin tyytyväinen, vaikka olihan sillä ongelmia takarajallakin esineen paikallistamisessa.


Viimeisenä otimme sitten vielä Tessan ruutuun. Tessa ei tänään ollut parhaimillaan ja pitäisi saada jotenkin rikottua tuo kaava eli saada jäljestys ruudusta pois ja nenä auki. Täytyy varmaan katsoa jostain oppaasta, jos löytyisi jonkinlainen vinkki tuohon. Rommille käytettiin samaan ongelmaan muutaman kerran apuohjaajaa niin, että vietiin esine Rommin nähden ja apuohjaaja jäi vielä sinne lähettyville, jotta saatiin menemään suoraan esineelle niin, että ei mennyt jäljille. Muistaakseni vain kaksi kertaa tehtiin näin ja ainakin vähän se on helpottanut, mutta äkkiähän tuo palaa myös samaan ongelmaan ja helpostihan siitä voi saada uuden ongelman aikaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti