maanantai 9. maaliskuuta 2009

08.03.2009 esineruutua Sipoossa ja tottista Ojangossa


Pian kanssa aamupäivällä tavattiin Sipoossa esineruutu treenien merkeissä. Siitä onkin jo aika kauan, kun viimeksi ollaan treenattu esineruutua. Talvi piti käyttää hyväksi nimenomaan esineruudun harjoitteluun, mutta tämä oli vasta toinen kerta ja edellinen treeni tehtiin muistaakseni ennen joulua aukealla, ei edes metsässä.


Nyt tallattiin sellainen ehkä 30 x 50 metrin alue, jonne jätettiin neljä esinettä. Kaksi minun ja kaksi Pian. Esineinä lasten sandaali, kameran pehmeä suojus, nahkahanska ja lasten pieni sormikas. Kolme esinettä takana ja yksi keskellä pöpelikössä.


Ensimmäisenä oli vuorossa Pian Sulo collieherra, joka yllättikin oikein hyvällä suorituksella. Näin jälkikäteen täytyykin sanoa, että oletteko Te harjoitelleet salaa Hymy ???!!!!!!!!!


Rommi oli seuraavana vuorossa ja aloitin harjoituksen tekemällä sen kanssa tietyt rutiinit, jotka ajattelin tehdä aina kun on vaan treeniapua. Eli ilmoittautuminen, jonka jälkeen käsken maahan ja käyn katsomassa ruudun. Sen jälkeen komennus sivulle ja lähetys. Tehoaa Rommiin, ei turhaa sähellystä ja odottaa paremmin lähetyskäskyä. Lähetän Rommin seisomasta. Irtosi hyvin, mutta alkuun kääntyi minua kohden kysymään apua ja kerran myös jouduin ohjaamaan sitä takarajan lähettyvillä eli oli hiukan ulkona ruudussa. Voin kuitenkin rehellisesti sanoa, että olin tyytyväinen. Kolme esinettä tuotiin aika hyvällä innolla. Viimeinen irtoaminen oli omasta mielestäni paras, hieman sitä psyykkasin ja se tehosi. Loppupalkkan siis saattoi antaa täysin sydämmin.




Rommin jälkeen vuorossa oli Pian malinois narttu Tessa ja sen jälkeen pääsi Inka omalle suoritusvuorolleen. Inka irtoaa hyvin taakse ja vauhti kelpaa minulle oikein hyvin, mutta nenä ei ollut tarpeeksi auki. Kovasti teki takana hommia, mutta tyydyin sitten kahteen esineeseen. Ei kuitenkaan huolestuta, koska neiti tekee sisukkaasti ruudussa töitä ja pitää hyvän vauhdin kokoajan. Ei kuitenkaan vielä pysty ohjaamaan ruudussa samoin kuin Rommia. Inka palaa heti takaisin luokseni, kun annan ohjauskäskyn. No eipä ole montakaan ruututreeniä takana, joten hyvin se menee verrattuna kuinka monta toistoa on alla.



Pablo ei tänään treenannut, mutta pääsi hakemaan kaksi ruutuun jäänyttä esinettä, kun kävimme poistamassa ruudun merkit. Näin Pablokin pääsi tekemään jotain, vaikka kävinkin tavallaan viemässä sen esineen viereen ja käskin etsiä. Esineruudun jälkeen lähdettiin Ojankoon ottamaan tottista.


Aloitin itse Rommilla, jonka kanssa otin ensimmäisenä avoimenluokan tokohyppyä, kun pk-esteet ovat nyt kiellossa vielä tämän viikon. Vielä tarvitsee vähän apua istumiseen, irtoaa hyvin. Nyt kuitenkin ilmeni uusi ongelma, tulee meinaan suoraan sivulle, ihan ihme juttu, mutta korjataan tuo, paljon palkkaa suoraan edestä, ei sivulle siirtymiä.


Rommi



  • Tokohyppy avo

  • Seuraaminen, käsiavulla ja ilman / aitaa vasten, jolla hain suoruutta

  • Ruutu / nouto eli lähetys ruutuun (namit valmiina) ja sen jälkeen nouto toiseen suuntaan / meni alkuun vähän pipariksi kun Rommi lähti kuvaajan luokse eikä ruutuun / joten jouduttiin viedä sen nähden namit ruutuun / kapulan noston kanssa hieman räpeltämistä, palautus hidas, mutta toisella kertaa jo parempi

  • Kaukokäskyt avo

  • Luoksetulo avo / ensimmäisessä näkyi ennakointia, joten kaksi läpijuoksua ja pysäytys kaksoiskäskyllä

  • Eteentuloa läheltä ja kontaktitreeniä


Ruudussa tosiaan alkuun hankaluutta, mutta tänään oli varmaan yhdet Rommin parhaat ruututreenit. Lähetys tyhjään ruutuun ja uudelleen lähetys sen jälkeen ruutuun, johon Pia oli vienyt namit Rommin tietämättä, eteni ruutuun täysin samaa vauhtia kuin aikaisemmin eli erinomaista, ollaan edetty, jeee!


Tässä muutama kuva:


Istuminen hypyn jälkeen



Kontaktitreeniä valokuvaajan toimiessa häiritsevänä tekijänä



Seuraavana olikin sitten Pablon vuoro ja aloitettiin kanssa tuolla seuraamisella ja suoruutta haettiin aidan kautta. Pablon vire erinomainen ja tänään ei ollut näkyvillä eilisetä mitään. Noutoa otettiin taas kalkkunaleikkeen voimalla. Noudot onnistuivat yli odotusten. Ensimmäisellä kerralla kapula oli hiukka vinosti suussa, mutta toisella kerralla otti todella napakasti kapulan maasta ja laukkasi perääni hyvällä innolla. Aivan mahtavaa, jeeeeeee !



Kuvasta ei oikein ilmene se tekemisen riemu, kun herran täytyy katsoa välillä kameraan. Viimeisellä toistolla lähti kapulalle jo ensimmäisestä käskystä ja siihen olikin hyvä noutoharjoitus lopettaa.



Pablon kanssa otettiin myös pitkästä aikaa tunnari treeniä, kun Rommin kanssa sen unohdin tehdä. Voi mikä riemu jätkällä oli, irtosi todella lujaa kapuloille niin, että liisi yli oikeasta kapulasta. Kapulat oli keossa ja oikea hieman niiden edessä. Kun meinasi ottaa kapulan keosta, niin vähän ryin tai voivottelin, jolloin se huomasi sen edempänä olevan kapulan ja nappasi sen, siitä kovat kehut ja treenin toisto, joka olikin jo mahtavan hyvä. Ihanaa nähdä Pablo niin täysin riemuin treenaamassa. Harmi, ettei tullut kuvaa, kun kuvaaja joutui apuohjaajaksi tunnariin.


Sitten otettiin myös ruutua eli vauhtia treeneihin. Ensimmäisellä kerralla otin lähetyksen tyhjään ruutuun ja siitä maahan ja vapautus. Pablolla meni vähän aikaa, ennenkuin tajusi, että lähtee täysiä takaisin. Hyvin se kuitenkin meni, vaikka Pablokin matkalla hieman kuvaajaa taisi ihmetellä. Otimme muutaman toiston ja variaatioita löytyi eli kerran jopa kesken matkan kääntyi ja istui, jolloin annoin uuden käskyn ja siitä juoksi ruutuun. Selvästi kuitenkin on alkanut älyämään hommaa.




Viimeisenä minun koiristani ja koko porukasta oli Inkuliini eli nykyinen "Kirppu", kun se on niin pieni Cool !


Inka treenasi alkuun myös sitä seuraamista sen aidan vieressä. Paljon parannusta tapahtunut, vaikka tietysti nyt oli käsiapu (nami) taas avustamassa ainakin alkuun. Päästiin jo vähän pidempää pätkää.



Seuraamisen jälkeen vuorossa A-este, jonka otin pyöreällä juuttipatukalla. Muistelin Suskin neuvoja, mutta kuitenkin näköjään unohdin juosta A:n taakse Inkan kanssa (siis tietysti esteen sivulla) ja ohjata vain käsiliikkeellä. Juoksin torvi toiselle puolelle, jolloin Inka tuli sivusta. No saatiin kuitenkin toistolla onnistumisia, tulee varmasti yli kunhan siitä ohjataan.


 


Vinoesteen jälkeen otettiin jääviä liikkeitä ja ne sujuivat tasaisen varmasti, vaikka vieläkin haluan ne paremmiksi. Pysähtyy heti ja liike on hyvä, mutta ennen pentuja viime kesänä nämä liikkeet olivat upeita.



Muutama eteentulokin otettiin, mutta käsiapu on vieläkin pakollinen, koska tekee niin helposti sivulletulon suoraan, kuten tokoon on opetettu.



Treenien loputtua Inka pääsi leikkimään Sulon kanssa ja Tessa vuorostaan meidän poikien kanssa. Tässä vähän näkymiä Inkan ja Sulon leikkimisestä.



*****************


Illalla oli vielä treenit Purinalla ja tänään otin koko lauman sinne mukaan. Ennen treeniä käytiin pikaisesti lämmittely lenkillä, jolloin toivoin, että Inka kävisi pissalla, mutta eihän neiti malttanut. Autoon laitoin koirille loimet päälle, jotta lihakset pysyvät lämpöisenä.


Pablo pääsi tekemään rataa kolme kertaa nopeasti ja takaisin autoon. Vauhti oli parempi kuin viimeksi, mutta ollaan kaukana normaalista. Otin Pablon vielä toisen kerran ja olin ihan tyytyväinen, mutta kisoihin ei nyt sitten Kirkkonummelle ilmoittauduta, vaikka niin olin suunnitellut. En lähde ennenkuin Pablon ilme muuttuu treeneissä samanlaiseksi kuin se oli ennen loukkaantumista.


Pablon treenien välissä otin sitten Inkan käymään hallissa vain sen takia, että käytäisiin hallissa sisällä ja takaisin autoon. Pyysin, ettei kukaan (meitä oli vain kolme) tekisi keinua kun Pablo tai Inka on hallissa. Inka oli niin reipas, että otin sillä loppujen lopuksi sitten esteitäkin. Vähän se oli toki matalassa vietissä, mutta teimme seuraavia harjoituksia.



  • Neljä hyppyestettä neliön muodossa / välistävetoja ja kieroja

  • Kolmen hypyn sarjaa / hyppy - muuri - hyppy

  • Pussi / ensimmäisellä kerralla kutsuin, mutta seuraavalla kerralla en ennättänyt kun ehti pussin toiseen päähän kun vasta yritin avata pussin suuta / muutama onnistunut toisto

  • Rengas / olipas työlästä saada oikeasta reiästä, ensin namilla, jolloin alkuun en saanut toivottua tulosta, otin sitten pallon ja muutama hyvä suoritus, kunnes ei meinannut onnistua enää mitenkään / vaihdoin namiin ja muutama erinomainen suoritus

  • A-este ja siitä putkelle / erinomainen ja pysähtyy kontaktille


Inkan häntä pysyi kokoajan vaakatasolla. Osasimpa kerrankin ottaa oikeaan aikaan Inkan mukaan, kun paikalla ei ollut kuin kaksi ohjaajaa minun lisäkseni. Viimeisenä sitten oli vuorossa Rommi, jonka agility käsitti vain neljäkertaa putken läpijuoksun ja voi sitä iloa, voiko joku riemuita noin pienestä, aivan liikkis !


Muuten Rommi treenasi vaan tokoa. Otin seuraamista ja täyskäännöksiä, sivuaskeleita ja peruuttamista. Luoksetuloa ja varsinkin vahvistusta suoralle eteentulolle. Otin muistaakseni myös kaukokäskyjä, keskittyen palkkaamaan ensimmäisestä noususta.


Hallilta suunnattiin sitten jäähdytyslenkille. Inka vaan ei vieläkään suostunut käymään pissalla, joten mentiin sitten läheiseen koirapuistoon, joka oli tyhjä. Puisto on erittäin iso ja tasainen, erinomainen kunnon juoksemiseen. Pablo touhusi omiaan eli haisteli, mutta Inka ja Rommi intoutuivat juoksemaan kunnolla, kunhan Inka onnistui ensin lopultakin pissaamaan ja tulihan sieltä se isompikin hätä.


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti