tiistai 10. helmikuuta 2015

09.02.2015 Ahkerat 1 -kurssi maanantaina

Nyt oli kaikki paikalla, mutta tehtiin kahdessa vuorossa. Eli toiset teki etuaulassa seuraavia liikkeitä:

  • Perusasento
  • Sivuaskeleet
  • Peruuttaminen
Perusasentotreeniä tein vain muutamia, mutta enemmän peruuttamista koira edessä ja aivan pikkasen sivulla aidan vieressä ja siinäkin enemmän vaan seisomaan nousua ja taakse lähtöä.

Tein lisäksi hieman eteetuloa läheltä ja siinä rauhassa oloa ja sivulle siitä käsiavulla ja "ylikierroksella", toimii älyttömän hyvin.

Sivuaskeleita otin vaan oikealle ja ne oli aika huonoja, ei oikein keskittynyt kunnolla.

OMALLA VUOROLLA
(Staffi, vesikoira ja collie Toivo)

Hyppyesteet oli vierekkäin, toinen umpinainen ja toinen avoeste (no joo nyt oli agieste) sekä siinä esteiden välissä ehkä 5 - 8 metrin päässä isot  merkit. Kaksi koirista teki samaan aikaan hyppyä uusilla säännöillä ja/tai vanhoilla säännöillä. Keskellä yksi koirista teki sitten merkin kiertoa ja sai valita kumman merkin ja lähettääkö lähempää vai esteiden välistä tai esteiden takaa.

Hyppy harjoitteet onnistui aika hyvin, vaikka vähän ne muut lähellä olevat koirat siinä jänskätti Toivoa. Hyvin keskittyi, jotain pieniä virheitä tuli, mutta olihan häiriötkin kovia. Merkin kierto oli varmaan sitten vaikeinta lähetä suorittamaan niiden toisten koirien välistä. Välillä meni ihan ok ja välillä, joutui käymään näyttämässä merkin.

Loppuun vielä merkin kierto ja umpieste ja sitten merkin kierto ja avoeste. Vasemmalle lähetys oli vähän vaikeaa, en kunnolla näyttänyt ja annoin vielä hieman vieraan käskyn, jota olen käyttänyt muille koirilleni agilityssä.

Tässä oli yksilötreenit, mutta loppuun vielä paikallaolot:

MAAHANMENO, käskytys eri aikaan

  • Toivolle on erityisen vaikeaa mennä maahan, tarvii useamman käskyn tai joudun kädellä auttamaan, ei ennakoi vielä muiden käskyä
  • Jäin lähelle ja laitoin namit ihan lähelle yhden etutassujen väliin lähes rinnan alle ja toiset sivuille, palkkasin taskusta => vinkumista ei pahemmin tullut
  • Alun odotteluun voisin käyttää käsikosketusta, koska jokin tehtävä on annettava, ettei ala vinkumaan
  • Jenni häiriköi lähinnä kävelemällä koirien ympärillä hyppyaidan rima kädessä ja jätti riman Toivon eteen
  • Ylösnousut Toivo taas suorittaa oikein näppärästi
Nyt pitäisi harjoitella käskytyksiä taas niin, että ei ala liikkurin käskystä reagoimaan. Raija totesi, että ainakin hänen käskytykseen reagoi jo pelkästään seuraamisessa aikalailla, joten nyt alkaa sitten olla sekin vaihe edessä. Voi voi, sitä treenattavaa on niin paljon. Kisaan olisi tehnyt mieli, mutta työtä on niin paljon, kaikkea pientä hiottavaa ja mietittävä sitä jatkoa, ei niinkään nyt yksittäisiä alo ja avo kokeita vaan sitä kuinka sen koiran pohjat ja vireet on kunnossa jatkoa varten. Ei se auta, vaikka saisi hyvätkin pisteet alemmista luokista, jos oppii jo niissä väärät käytösmallit. No katsotaan, torstaina tutustutaan uuteen alokasluokkaan Jessicalla ja keskiviikkona Mariannen kanssa työstetään varmaan häiriöitä ja tuota käskytys kestävyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti