tiistai 10. helmikuuta 2015

08.02.2015 Veikkolassa hallissa treenit ja näyttelytreenit

Viime viikko menikin sitten aika vähällä treenillä, kun ei ollut maanantai treenejä ja hommailtiin vaan, jotain pientä sisällä kotona. Lähinnä vaan takatargetilla tai ehkä tarkemmin laatikolla kaukoja ja sivulle tuloa sekä kaikkien kapuloiden pitoa (tunnari, metalli, puukapulat) ja kapulan kanssa maahan menoa ja maasta istumaan nousua. Samalla tulee treenattua paikallaoloja, kun toinen tekee ja toinen joutuu makaamaan 1 - 2 metrin päässä, elleivät sitten tee yhtäaikaa.

Tiistaina olin itse tuuraamassa Satua kisakurssin vetämisessä ja se olikin kivaa vaihtelua ja alkuun vähän olin ajatellut, että menee enemmän liikkuroinnissa, mutta aika paljon siinä ehti sitten jo ihan neuvomaankin mihin pitäisi kiinnittää huomiota.

Lauantaina oli tarkoitus piipahtaa Korrien tokokoulutuksessa kuunteluoppilaana, mutta olikin niin kiinnostavaa, että tulikin oltua koko aika siellä. Oli vaan haastavaa aina valita, että mitä koirakkoa katsoo ja kumpaa kouluttajaa eli sai vaihdella kahden kentän välillä aikamoiseen tahtiin. Pekalta noukin sitten ainakin sivulletulo ja eteentulo treenin, joka tuntuu hyvin toimivan.

Sunnuntaina Raijan kanssa suunnattiin Veikkolaan PiskiPajalle treenaamaan, jotta saataisiin hieman vieraan hallin tuntua ja tuntuu, että omaan halliin ei enää oikein näillä aikatauluilla tunnu mahtuvan/pääsevän.

Inka oli mukana, mutta ei ehtinyt mitään tekemään. Aika meni niin nopeasti ja Inka pääsi sitten treenaamaan siinä hallin pihalla vähän jotain, jotta pienelle tuli hyvä mieli. Topakasti teki seuraamista, luoksetuloa ja z:tankin, toki ilman merkkejä, mutta hauskaa oli.

Toivon treenit koostuivat lähinnä seuraavista asioista, joita tehtiin namilla palkaten:
  • Kehääntuloa / olin miettinyt käskyn vaihtoa kehääntuloon ja liikkeiden väliin, ei vaihdeta
  • Häiriökontakti Pekan ohjeilla (ei hiljaisia hetkiä) / pienet häiriöt
  • Häiriökontakti seuraamisessa / Raija kyykyssä matkalla, ensin ei sen ihmeempää, mutta sitten pientä häiriötä
Otettiin myös pieni erilainen harjoitus:

Kehääntulo, siitä lyhyt seuraaminen, liikkeestä seisominen ja siitä piti tulla palkka, mutta koska hieman tassut liikkui ja istui liikkurin käskystä niin otettiin vielä luoksetulo ja läpijuoksuna jalkojen välistä. Koko tämän treenin ajan oli patukka kainalossa ja Toivo tiesi sen !

HUOMIO......... mitenköhän viriteltiin ? hmmmm, ei namitreeneihin kauheaesti virittelyä seuraamiseen, mutta lelu seuraamiseen sitten virittelyä, joka myös kokeessa.

Loppuun vielä ruutu, jonne Raija vei Toivon lelun ja sinne sitten lähetys. Aika hyvin haki kyllä itse ruudun, kun virittelyllä lähestyttiin. Toinen samanlainen, mutta Raija heitti pallon, kun "pysäytin" tai no enhän mä pysäytä, se on sellainen merkkaus vaan oikeasta paikasta.

Hyvät treenit, erittäin hyvät.

Kotiin sitten sieltä ja pieni lenkki sekä odottamaan Sannaa, joka kävi sitten tekemässä Inkalle ensimmäisen akupunktio käsittelyn. Inka käyttäytyi oikein mallikkaasti potilaana.

Sen jälkeen pikaisesti näyttelytreeneihin Ojankoon ja voi vitsi miten vaikeaa. Hirveä määrä koiria ja Toivo todella kiihdyksissään. Minä vielä unohdin lelut, näyttelyvermeet ja namit kotiin. Onneksi Jukka oli niin kiltti ja kävi tuomassa niin sain Toivon kehässä hallintaan ainakin jotenkin. Toki se tuntui kyllä olevan aikamoinen sähikäinen. Se vaan haluaisi tutustua kaikkiin ja haluaisi juosta tosi lujaa ja haluaisi vähän katsella tyttökoiria. Tunti on pitkä aika saada se seisoskelemaan ja vaan olemaan, kun on iso lauma koiria paikalla. Itse asiassa sen jälkeen, kun kehään päästiin niin kyllähän se sujuu kohtalaisesti, mutta siinä ennen sitä se on ihan täpinöissään, eikä kuule mitään. No joo.... virtaa siinä ainakin riittää. Vetäjät sai hyvin katsoa hampaat ja kokeilla kropan, vaikka kyllä se hiukka vieläkin "kutisee" !

Itse vedin aikamoiset kuperkeikat juostessa ja oikeastaan varmaan törmäsin Toivon kinttuihin ja sitten kynnettiin maata niin, että pipokin sinkos päästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti