keskiviikko 26. marraskuuta 2014

25.11.2014 Jessican koulutus

Tiistaina oli vuorossa Jessican koulutus Sipoossa hallilla. Sinne sitten Marian ja Vickyn kanssa innolla treenaamaan. Tämäkin kerta oli hyvin antoisa ja sain moneen askarruttaneeseen asiaan ohjeet, jotka toimii !

Jaoimme vuoron niin, että ensin Vicky 15 min, Toivo 30 min ja loppuun vielä Vicky 15 min. Tämä toimi oikein hyvin ja Toivolle tuo kerralla 30 minuuttia on ihan hyvä, koska ei näytä väsyvän ja virtaa tuntui riittävän vielä roppakaupalla treeniajan loppuunkin. Hallissa oli tällä kertaa enemmän meteliä kuin mitä aikaisemmin, meinaan trukkia ja metallikärryjen kolinaa ja kilinää, mutta eivät mitenkään onneksi vaivaa  tai vaikuta Toivoon negatiivisesti. Toki pariin kertaan niitä ihmetteli, mutta se siitä.

TOIVO

  • Seuraaminen / kerroin Jessicalle, että viimekerran hyvän seuraamisen jälkeen alkoi jo heti seuraavana päivänä painamaan ja edistämään, joten halusin katsoa sitä taas nyt uudelleen, kun en ole paljoa ottanut tuon voimakkaan painamisen takia / Nyt oli vire taas hyvä ja korkea, mutta ei kuitenkaan painanut ja seurasi hyvässä asennossa ja asenteella. Käännökset kaikki teki tiiviisti ja hyvin, ei mitään valittamista / tein täyskäännökset oikean kautta, joten otettiin sitten aiheeksi katsoa meidän pk-puolen käännöstä vasemmalle => meni se suhteellisen kivasti, mutta lähdettiin sitä kuitenkin vähän helpottamaan. Jessica ehdotti sihahdusta, mutta se ei enää onnistu, kun minä olen ajattelemattomasti aloittanut sen käytön harjoitellessa täyskäännöstä oikealle. Päätettiin ratkaista tämä niin yksinkertaisesti, että käytin apuna ihan seuraa käskyä ja voi hitsi, että oli hieno käännös. Jessicakin totesi, että olipa hieno käännös noin isoksi koiraksi :) !
  • Luoksetulon eteentulo / tässä ongelmana, etten saa eteentuloa kuntoon mun vanhoilla keinoilla. Ei sillä, että käyttää käsiä sivulla / ei sillä, että yrittää häivyttää askel askeleelta / ei sillä, että ensin oikealla kädellä kopautan liivin alla olevaa patukkaa / ei sillä, että mulla on lelu leuan alla ja niin edelleen / aina, kun mun vasen käsi menee sivulle niin tulee heti sivulle / päätettiin sitten ihan kokeilla mitä tapahtuu, kun yritetään tehdä normi luoksetulo => itse väitin, että mulla olisi valmis alokasluokan luoksetulo ja niinhän se oli => valmis se olisi, jos tulisi suoraan sivulle, sinne se meni.... sivulle, mutta kun en tätä halua, jos Toivo on terve niin saatetaan alkaa treenaamaan vähän aktiivisemmin myös palveluskoiralajeja tai lähinnä siis jälkeä, joten eteen pitäisi tulla / kokeiltiin sitten namia suussa ja siitä eteen, ei toimi ja suusta palkkausta alkaa väistämään => tulee sivulle / sitten näytin kuinka olen yrittänyt tätä lelulla ratkaista ja tämä on ollut se ainoa treeni, jolla edes vähän näkyy valopilkkua tähän ongelmaan / TREENI JA RATKAISU: Narupallo leuan alle ja kädet sinne liivin reunaan (täyskielto vähän aikaan käyttää käsiä apuna vyötäröllä tai muutenkaan ohjata käsillä) ja kädet sai olla aika lähellä vielä normipaikkaa ei siis keskellä liivin alareunassa edes ja voi sitä pientä poikaa ja sen ilmettä, keskittyi niin kovasti ja lopulta ymmärsi, sen oikein näki, kun siellä raksutti ja kun vielä kolme kehujaa niin voi sitä pikkumiestä
  • Alokasluokan hyppy / halusin ottaa riskin ja kokeilla uutta, mennä eteenpäin eli alokasluokan hyppy ihan seisahtumiseen asti ja siitä palkka / ollaan tosi vähän tätä liikettä treenattu, mutta se on edistynyt näinkin / ensimmäinen yritys meni vähän reisille, kun samaan aikaan kuului trukin ääntä ja kilinää, jolloin Toivo ei keskittynyt hyppyyn vaan sen sijaan kuikuili trukkia / menin lähemmäksi, jotta olisi taas kuulolla, hyppäsi ilman mitään apua ja pysähtyi oikein hyvin käskystä, ajautui kyllä hieman kohti Mariaa ja Jessicaa, mutta siis ihan ok / toinen kerta tehtiin Jessican annettua hieman neuvoja siihen, kuinka saan Toivon keskittymään hyppyyn paremmin ja kyllä se on jännä, että se ei siinä karannut mitenkään käsistä, vaikka kuinka lähestyin hyppyä kauempaa suoraan vähän hetsaten ja käskin sivulle istumaan, lähetys ja pysäytys. Aivan järjettömän hienosti pysähtyi seisomaan. Loppuosa on jo valmis, joten tämä liike on käytännössä valmis siihen, että voitaisiin alkaa käyttää liikkeenohjaajaa.
  • Nouto kapulan pito ja nosto / olipas innokas oppilas, kun tänään itse yritti kokoajan napata sen suuhun kädestä, ei todellakaan tarvinnut "laittaa" / Jessica vahvisti oman ajatukseni, että lelulla jatketaan, tekee sillä paremmin, patukka tässä hyvä / muistan käyttää merkkaussignaalia antamaan luvan tiputtaa, kuten ennenkin / Nostoa tehtiin niin (tai no Jessica teki ja Toivo yritti keskittyä välillä niin kovasti, kunnes välillä taas innostui liikaa, mutta sen jälkeen taas keskittyi ihan kauheasti, ihana katsoa), että Jessica laittoi Toivolle kapulan maahan jalkojen lähelle heidän väliin ja piti patukkaa esillä (oltiin polvillaan, ei pystyssä seisomassa), Toivo nosti ja kun jäi rauhassa hyvin pitämään seisaallaan kapulaa sai merkkaussignaalin jälkeen tiputtaa kapulan ja ottaa patukan, ekalla kerralla kesti kyllä vähän aikaa ennen kuin tajusi, että patukan saa ottaa, hassu !
  • Ruutu / Nyt tehtiin vähän samaan tapaan kuin eilen, että Jessica näytti paikan, matka ihan pitkä / taas suoraan ruutuun ja alkaa heti reagoimaan etsimällä oikeaa kohtaa (lelukohtaa) ja yes -merkkauksella sai pallon Jessicalta / toinen samanlainen vielä loppuun ja Jessica vaihtoi omaa heittopaikkaa toiselle puolen ja taas hienosti meni / selvästi on ajatus mukana, kun tulee ruutuun. Kohta pitäisi varmaan alkaa vähän testaamaan miten löytää ruudun, koska se on nyt varmaan se vaikein juttu, että alkaa etsimään sitä kentältä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti