tiistai 25. marraskuuta 2014

24.11.2014 tokokurssi Ojangossa

Viikonloppu meni aikalailla ilman treenejä. Lauantai vierähti Ojangossa tokokokeessa liikkuroimassa ja sunnuntaina käytiin kirpputoreilla ja elokuvissa. Toivon kanssa kävin sitten vaan sunnuntaina meidän lumisella lähikentällä.

Jotenkin Toivon keskittyminen ei ollut parhaimmillaan. Koirien haukuntaa kuului vähän joka puolelta ja jengiä kulki ohitse koirineen tai ilman. Nyt treeniä väritti aikalailla ennakoiminen, kun yritin tehdä jääviä. No olihan tämä odotettavissa........... maahan kehuista, maahan kutsusta mukaan ja niin edelleen. Eteentuloa jankattiin, mutta kovasti haluaisi tulla suoraan sivulle, joka olisi tokon kannalta niin helppo ratkaisu. Luoksetulo olisi siinä samalla jo valmis, jos näin haluaisin, mutta kun pitäisi vääntää valmiiksi eteen, ei sivulle....... no mitä minä tässä valitan, niin vähän on sen eteen töitä tehty, että ei ihmekään. Ei tuo treeni kuitenkaan mitenkään huono ollut, joten ei vaivuta suohon. Kiertojen kautta otin eteen tulojakin ja se oli hauskaa niin Toivosta kuin minusta ja samoin kieputuksen kautta eteen tuloja, ehkä näin vähän hauskempaa jauhamista, 2 - 2,5 kieppiä ja ohjaus eteen.

MAANANTAIN HT0 kurssi

No maanantaina oli sitten Toivon tokokurssi ja aiheena luokse tulon pysäytykset ja omatoimitreeninä kapulanpito. Luoksetulon pysäytyksiä en ole Toivon kanssa paljoa tehnyt, mutta ne meni nyt paljon paremmin kuin odotin ja seisominenkin oikeastaan ilman käsimerkkiä ja maahan otin aika lähelle itseäni sekä välillä tietysti palkka suoraan kierrosta. Tehtiin kierron kautta, ihan ok !

Omatoimitreeninä oli tosiaan kapulan pito ja vieraat kapulat. No Toivolle ei vaikuta näköjään mitään onko oma vai vieras kapula. Pitoa olen tehnyt enemmikseen ohjatun kapuloilla ja sen kyllä huomasikin jälkikäteen, kun kokeilin Jennin keskikokoista ohjattua niin pitää paremmin kuin omaa sorvattua kapulaa. Aivan siisti pito ohjatun kapulalla, mutta omaa kapulaa vierittää vähän liian taakse. Silloin kyllä pitää nätisti, mutta minä en tykkää, kun meinaan tulee painavampi kapula, jonka pitokohta on paksumpi niin ei näytä enää niin nätiltä. Aika paljon olen viimeaikoina (jos nyt ylipäätänsä ollaan tätä edes treenailtu) palkannut vasta kapulan irtioton jälkeen ja irti -käskyn jälkeen. Hyvä huomio Jenniltä............ meinaan olen tehnyt enemmikseen Inkan ja Toivon kanssa yhdessä, jolloin Toivokin pitää paremmin. Toivo räki sitä kapulaa niin paljon, että aloin vaatia, että odottaa siihen asti, että annan irti -käskyn, mutta aivan liian vähän siitä, että Toivo pitää eli itse pidosta ei ole tullut paljoa palkkaa lähiaikoina.

No kokeiltiin sellaista, että Toivo pitää kapulaa ja tipautan yllättäen namin (ilman mitään vapautusta tai merkkiä) Toivon otsaan, jolloin Toivo keskittyy pitämiseen paremmin. Tämä harjoitus sen takia, kun en käytä tässä naksua. Toimi muuten, mutta Toivo alkoi väistää putoilevaa namia, joten ei hyvä. Kokeilin tiputtaa namin johonkin lähelle maahan. Jälkikäteen vaan haluan itse muuttaa tätä treeniä hieman, koska en halua Toivon tiputtavan kapulaa luvatta, vaikka mikä tippuisi otsaan eli ensin merkkisignaali suullisesti (tzip tai yes) tai naksu, jolloin saa räkästä sen suusta.

Kokeilin myös lelulla ja se toimii paremmin omasta mielestäni, mutta kotona sisällä on helpompi treenaa namilla ja saadaan useampi toisto. Lisäksi otin muutamia nostoja maasta ja osan pidoista ollen polvillaan, kun tehtiin ekaa kertaa muualla kuin kotona, mutta ehkäpä jätän tuon pois ohjelmasta, kun en ole muutenkaan enää tarjoillut kyykystä kapulaa. Aika paljon tarjosin kapulaa Toivon itsensä otettavaksi, vaikka pääsääntöisesti olen kyllä treeneissä itse laittanut kapulan suuhun.

Kurssin loppuun vielä otettiin ruutu ja ekalla kertaa Jenni vei lelun, mutta teki vain valeviennin ja lähtein Toivon noin 20 metrin matkalta. Hyvin meni ja itse jarrutteli jo etsien pysäytys kohtaa (lelukohtaa) ja reagoi mun Yes -merkkiin, jolloin Jenni heitti Toivolle pallon. Toinen niin, että jätin pallon ruutuun ja tehtiin lähetys noin puolesta välistä eli ei pitkältä matkalta. Kivaa oli Toivolla ja suoraan hyvin ruutuun. Oikein kiva :) ja hieman eri kaavalla kuin yleensä !

Kurssin jälkeen jäin vielä Toivon kanssa ottamaan vapaatreenikortilla hyppyä ja oliiiiiiii niiiiiiiin hyvä treeni. Otin namikipolle muutaman kerran hyppyä niin, että Toivo oli sivulla istumassa, lähti tosi hyvin käskystä. Kerran niin, että ennen lähetystä tehtiin käännöksiä vasemmalle ja sitten vasta lähetys ja kerran namin syötyään käskin seisomaan.......... toki itse menin lähemmäs estettä antamaan käskyn. Loppuun sitten vielä esteen takana seisominen eli laitoin seisomaan, kävelin toiselle puolelle ja palasin palkkaamaan niin, että tulin koiran sivulle, heitin namin maahan ja kun seisoi hyvin, annoin luvan ottaa namin. Mitä parasta tämän harjoituksen aikana Jenni otti omalla koirallaan ruutua siinä sivulla samalla kentällä. Vau Toivo, tosi mahtavaa haastavassa tilanteessa, kun toinen uros sinkosi sivulta ruutuun ja minä esteen toisella puolella. Loppuun vielä narupallolla yhdessä leikkiminen !

Aivan mahtavat treenit................ tämä on tähän asti ollut oikein antoisa kurssi !





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti