keskiviikko 19. marraskuuta 2014

17.11.2014 tokotreenit

Maanantaina päästiin sitten taas mukaan tokokurssille ja aiheena nouto, luoksetulo, kaukokäskyt ja jäävät. Noutoa tehtiin kouluttajan kanssa ja omatoimitreenin aiheena oli jäävät sekä kauko-ohjaus. Ensin tietysti noudosta hieman teoriaa !

Toivo oli ensimmäisenä vuorossa ja alkuun tein sellaisen harjoituksen mitä ollaan tällä hetkellä tehty eli koira istumaan ja Toivon varpaiden eteen kapula. Ekalla kerralla, jouduin hieman huomauttamaan huonosta kapulan poimimisesta. Tällä kertaa ottaminen ei edes kovin huono ollut, mutta minulle ei riittävä. Seuraavilla yrityksillä tosi hyvin nosti ylös, vaikka siirrettiin kapula lähemmäs minua ja matkaa hieman pidennettiin. Tehtiin myös niin, että Toivo lähti makuulta ja tämä rahoitti sitä hyvin.

Oikein onnistuneita nostoja ja lisäksi intoa riitti paljon, kun olisi lähtenyt myös nostamaan kentän keskelle jääneet kouluttajan kapulat. Juteltiin Jennin kanssa vielä siitä, että voisin tehdä toistoja useamman esim. 5 kappaletta, jotta oppii paremmin tai tapahtuu sitä oppimista. Tätä tehtiin myös aikaisemmin Mariannen ja Raijan kanssa, kun olin lopettamassa muutamaan onnistumiseen.

Itsekseni tosiaan otin sitten jäävät, seiso ja maahan. Ensin pari muistutusta liikkeestä peruuttaen ja sitten itse seuraamisen kautta. Kummatkin todella hyvin ja ei enää jäänyt seisomaan maahan menoa, kuten viimeksi.

Lopuksi käytiin vielä kauko-ohjausta läpi Jennin kanssa teorialla. Sen jälkeen Jenni kävi pikaisesti jokaisen kanssa läpi. Toivon osalta käytiin läpi sitä maasta istumaan menoa pompulla ja jatketaan kurretreeniä.

Luoksetuloa ei ehditty tällä kertaa, mutta otin itsekseni muutaman eteen tulon ihan läheltä. Patukka liivin alle pystysuoraan ja siitä muistutus käsiliikkeellä. Ei vaan nyt etene tämä juttu, niin kovasti tarjoaa sivulle tuloa. Jennin neuvo oli sama kuin mitä itse olen Rommilla muistaakseni käyttänyt eli hissukseen siirtänyt käsiä sivulle häivyttämällä eli sama tyyli, josta pk-tottiksissa ei ole kouluttajat oikein innostuneet. Olen nyt yrittänyt sitä käsien käyttämistä sivuilla, mutta sillä vaan ei tule tulosta. No jatketaan........... ei tajua miten on niin vaikeeta, kun on jo neljä koiraa opettanut eteen ilman ongelmia vai muistanko vaan niin väärin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti