perjantai 31. lokakuuta 2014

27.10.2014 tokokurssi / ohjattu nouto

Huh heijaa, vire vähän katossa jätkällä koko treenin ajan !

Ensin käytiin läpi miten opettaa merkkiä koirille. Tämä käytiin läpi ilman koiria.Siihen perään Jenni kertoi ohjatun noudon suuntien opettamisesta. Aika paljon keskitytiin namialustoilla opettamiseen, mutta Toivon kanssa tehtiin sitten patukoilla.

Treeni ei ehkä merkillä olon osalta mielyttänyt minua, koska jouduin käsin pakottamaan Toivon olemaan merkillä ja yrittämään suoristaa Toivo, kun Toivo kävi niin kuumana patukkaan. Toivo näki, kun patukat vietiin kummallekkin sivulle ja kiinnittyi viimeksi vietyyn patukkaan ja Jenniin. Kääntö merkille oli kyllä yhtä vääntöä.

Lähetin sitten sille ensin viedylle kapulalle ja voimalla mentiin. Hauskaa oli jätkällä. Saman tien patukoita siirrettiin ylemmäs ja hienosti Toivo lähti hakemaan, kuhan sain ensin oikaistua merkille. Kolmannen kerran taas patukat ylemmäs ja hyvin Toivo selviytyi. Neljäs kerta piti olla patukalla palkkaus merkiltä, mutta vahingossa minä sitten lähetin. Kaksi viimeistä kertaa palkattiinki suoraan merkiltä ja yllätettiin Toivo todellakin ja jopa seisoi merkillä jotenkin.

Pitkästä aikaa näkyi vähän taas tuota itsekseen rallattelua, kun omi patukan saanut suuhunsa, jouduin hiukka juokseen, että päästiin yhdessä leikkimään.

Olin jo jossain vaiheessa ihan sitä mieltä, että en tykkää siitä, kun en hallitse tilannetta niin kuin halusisin, mutta treeni päättyi hyvin ja Toivon into oli 100 % !

Muuten treenasin sivulle tuloja, sivuaskelia eri suuntiin ja paikalla käännöksiä. Tein peilin edessä ja ilman peiliä, lähinnä käsiavulla.

Loppuun pieni paikallaolo ja kuoksepäästävyys. Toivo tälläkertaa ei luoksepäästävyydessä malttanut olla paikallaan vaan innostui Jennistä ja pompahti syliin. Paikallaolossa alas ilman apuja, mutta meinasi heti tulla ylös. Aika kivasti pysyi maassa, jätin namin eteen, rauhoitti hieman. Ylös ihan ok ilman apuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti