keskiviikko 22. lokakuuta 2014

16.10 - 22.10.2014 Näyttelytreeniä ja tokoa

Maanantaina oli tokokurssi, jossa aiheena tällä kertaa jäävät liikkeet. Kouluttaja oli lomalla, mutta häntä tuurasi Kuparisen Carita !

Toivo oli normaalia villimpi ja häiriöherkempi, mutta samalla väsyi nopeammin. Johtui varmaan edellisen päivän näyttelytreeneistä. Väsyminen johtui myös siitä, että tein näitä samoja asioita kyllä aivan liikaa tunnin aikana, olisin voinut viedä aikaisemmin lepäämään. Tänään myös tuntui ensimmäistä kertaa tajuavan, että siellä naapurikentällä treenattiin agilityä. Toivohan syttyi agilitykoulutuksessa lajiin oikein mukavasti !

Namit ei taaskaan olleet niin IN kuin lelut ja namilla tekeminen ei ole yhtä topakkaa, mutta toistoja sai nyt helpommin, joten käytin myös namia. Harjoiteltiin omatoimisesti paikallaan pysymistä ja Caritan ohjauksessa itse aktiivista liikkeen osaa. Vähän junnataan hommassa paikallaan Toivon kanssa ja Caritan kanssa pohdittiin sitä, että varmaan liian nopeasti ollaan edetty.

Caritalla oli hyvä huomio istumisen harjoitteluun. Olen tehnyt kiepin kautta istumista, mutta Carita ehdotti, että tekisin välillä kieppiä esim. 2 1/2 kierrosta ja sitten istumisen, ettei Toivo ennakoi. Hidastuu selvästi !

Nyt voisin ottaa kuurin pelkästään näitä jäävien osan nopeuttamisia, ei peruuttamalla tai sivulla menosuuntaan. Myöskin Toivo reagoin nopeammin seis -käskyyn, kun meikäläisellä on pallo kädessä. Välillä voin vähän hetsaa sillä pallollakin.

Tehtiin myös ekaa kertaa Toivolle sitä, että heitin namia sivusuuntiin ja Toivo niitä haki (mun namipalat oli vähän liian pieniä, ei pitäisi joutua etsimään) ja siitä sitten seisominen käsimerkillä ja lelun heitto perään. No ehkä mun mielestä olisi reilumpaa heittää, vaikka puolikas lihapulla eli samaa mitä odottaa tai no toisaalta Toivo tykkää leluista enemmän. Toivo oli vaan vähän väsynyt, joten leikistä puuttui kunnon into ja vauhti !

Tehtiin myös paikalla pysymiseen häiriötä. Ensin Toivo meni lankaan muutamaan otteeseen, kun Carita kutsui ja häiritsi lelulla, mutta sitten älysi harjoituksen. Vaikeampi olikin se, kun Carita käski istumaan seisten Toivon sivulla. Caritan avulla juuri oikeaan aikaan vahvistamalla maassa pysymistä onnistuttiin, jes !

*********
Näyttelytreenit sunnuntaina 19.10.2014 Vuokkoset Areenalla. Oli paljon koiria ja Toivo yli-innokas vinkuva ja pomppiva hyrrä. Ainakin juostiin ja juostiin, olin niin hikinen kotiin päästyä, että täytyi heti mennä suihkuun. Koiria kehässä oli kyllä aikamoinen määrä ja rotuja laidasta laitaan.

Toivo oli suurin koira treeneissä ja olimme sen vuoksi ensimmäisenä suurimman osan aikaa, mutta koiria oli niin paljon, että juoksimme välillä samaan aikaan kahdessa ringissä, joten kyllä siellä oli edessäkin koiria. Lisäksi juoksimme yhdessä yhden belggarin omistajan kanssa rinkiä niin, että he olivat kaksi kierrosta edellä ja taas vastaavasti niin, että Toivo oli edellä. Myös rinnakkain juostiin tämän belgin kanssa. Toivo juoksi tosi hienosti ja häntä oli komeasti suorana takana ja ei yhtään pyrkinyt selän päälle. Sitä vastoin seistessä täyty vähän mahtailla, joten pitää vielä yrittää päästä näihin treeneihin uudelleen. Tunnin vääntö juoksua ja seisomista sekä mitä parasta odottelua.

Jouduin myös hieman nöyrtymään ja ottamaan repimislelun näyttelykäyttöön, johan alkoi seisominen onnistumaan. Pitääkö ostaa oma näyttelykehulelu, sellainen pikkukoiran käyttöön tarkoitettu, joka mahtuu mun taskuun.

Yhteisjuoksu treeniä tuli kyllä paljon enemmän kuin olin osannut odottaa, joten tosiaan juostiin. Hampaat katsottiin kahteen otteeseen ja kerran kroppa tutkittiin, jolloin Toivo kyllä käyttäytyi vähän huonosti, tyyliin "mua kutittaa, saanko pussata" !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti