torstai 30. elokuuta 2012

Agilityä ja tokoa alkuviikolla

Alkuviikosta ollaan pidetty hieman treeneistä taukoa, mutta tiistaina ennen agilityä otin omalla kentällämme Inkalle ja Pablolle tulevan lauantain kisan seuraamiskaaviot voittajasta ja Evl:stä. Toki samalla sitten hieman motivoin niin, että pidin Inkalle palloa oikeassa kädessä tai kainalossa.

Inka teki kummatkin kaaviot oikein napakasti ja hieman siihen päälle otettiin vielä muutama luoksetulon jättö ja stoppeja avoimelta matkalta, jos hiukan pysähtyisi nopeammin. Tänään hieman ääntä niin seuraamisessa kuin luoksetulosta. Osa syynä se, että kiihtyi nähdessään Pablon pääsevän tekemään seuraamista.

Agilityssä tiistaina tehtiin rataa ja Inka kulki yhä oikein hyvää vauhtia. Harmi kun ei tullut kuvattua videolle, kun lopulta alun kimurantin hyppysuoran osasin ohjata oikein muutaman kokeilun jälkeen. Kunhan nyt muistaisin mihin kohtaan pitäisi sijoittautua kun otan Inkan edelliseltä hypyltä vastaan ja käännän sen tietyssä kulmassa seuraavalle hypylle....... se onnistui ihan hyvin, mutta toivottavasti opin nyt tekemään vekin oikeaan kohtaan ja oikein :) !

Muuten tämä alkuviikko onkin mennyt koulutusten merkeissä. Ensin B-tehiksen avustaminen maanantaina ja tiistaina agilityn jälkeen oman tokoryhmän vetäminen. Keskiviikkona lopultakin päästiin Inkan kanssa treenaamaan itsekkin. Nähtiin tehisvuorolla Heurekalla Kaisun kanssa iltasella ja saatiin oikein kivat treenit aikaan kaksistaankin. Ensin tehtiin kisamainen treeni Kaisulle ja Rokille ja sen jälkeen aloitettiin Inkan kanssa ihan perustreeniä palkaten.

INKA

  • Z:ta / kahteen suuntaan / pääteemana seuraaminen ja palkkaus kesken seuraamisen, jonka jälkeen koira johonkin asentoon (ekassa istumaan) ja ohjaaja tekee kierron sekä ottaa koiran mukaan, kehuin mukaan ottojen jälkeen ja palkkasin taas kesken suorituksen. / Toiseen suuntaan mennessä otin hieman seuraamisen välillä myös ulos linjalta ja tässä tehtiin sitten palkkauksen jälkeen jättö seisomaan. Välillä taisin kerran tai kaksi palkata pelkällä kehulla ja välillä narulelulla.
  • RUUTU näyttöruutu x 2 / voittajan ruutu niin, että jätettiin yhdessä lelu / evl:n ruutu niin, että mentiin merkin kautta lähetyspaikalle / kaikki oikein hyvin ja hiljaa, vauhti hyvä
  • OHJATTU NOUTO, vasen / Kaisu teki vähän erilaisen kapuloiden viennin, mutta nyt ei Inka inissyt mitenkään, oli ihan hiljaa / merkille hyvällä vauhdilla ja tyypilliseen hieman vinoon pää oikealle, mutta hyvin lähti vasemmalle juuri oikein kiepsahtaen vasemman kautta / hyvä kapulan otto ja palautus, vaupautin lennosta
Loppuun vielä sitten luoksetulon treeniä eri tavoin niin käskytettynä kuin ilman ihan linjalla.

  • LUOKSETULO / ensin muutama kutsu läheltä tai palkkaamaan paluu, ei ääntelyä tänään / AVO matkalta eka pysähdys ja sitten loppupätkä seisomasta ja vapautus taakse, ei tänään maahanmenoa ollenkaan / yhden yllärin tein niin, että palkkasin hienosta hiljaisuudesta vapauttaen taakse ja heittämällä pallon / loppuun piti tehdä toisesta suunnasta läpijuoksu, mutta siinä kävi köpelösti, jokin eläin härkki Inkaa tai/ja Inkan namia, sillä seurauksella, että Inka nousi maasta ja lähti karkuun vähän kitsona. Vein Inkan takasin ja aina, kun lähdin liikkeelle niin nousi selkäni takana, kun menin viereen ja käskin alas sekä palkkasin namilla niin pelleili sen namin kanssa ja nousi (käyttäytyi tosi ihmeellisesti). Lopuksi sitten komensin maahan tiukemmin ja peruutin pienen matkan ja sen jälkeen käännyin ja saatiin se luoksetulo otettua.
Kaisun kanssa epäiltiin, että jokin elukka sitä kiusasi, mutta en tiedä mikä, jokin ihme ruskea otus siinä lenteli, en edes tunnistanut itse mikä se oli ja yleensä Inka yrittää nirhata ötökät, ei juosta karkuun. Varikset pyöri siinä ympärillä, mutta niitä se lähti vaan jahtaamaan, joten ne ei häirinneet tuolla tavoin. No eipä kannata nyt sen enempää alkaa siihen takertumaan. Seuraava kisa vain on nurmella, joten voi kökkö !

Inkasta vaan tuntuu kaikki ampparit ja muut ötökät niin kovasti olevan kiinnostuneita, joten pitäisikö suihkuttaa jotain helkkarin karkotetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti