lauantai 25. elokuuta 2012

25.08.2012 Inkalle ELV1 tulos Inkoosta

 Inkalle Inkoon  tokokokeesta EVL1-tulos pisteillä 258, sijoitus 5/7, tuomari: Harri Laisi !

Ihan yhtä hyvässä vireessä Inka ei ollut kuin Hyvinkäällä ja kisa myöskin tälläkertaa tehtiin yhdessä osassa sekoitetussa järjestyksessä, jonka tiesin olevan vielä aika rankka suoritus Inkalle loppua kohden. Paikallaolot menivät ihan kohtuullisesti, istumisessa aivan alussa Inka oli hieman liikuttanut tassuja, mutta muuten ollut hyvin. Yksilösuoritus aloitettiin tunnarilla, jonka takia olin aivan hermona, koska vaikka Inka on ollut aika varma tunnarissa kisoissa niin koko viime viikon se sähelsi ihan omiaan ja vielä aamullakin olin tunnaria vahvistanut. No ei ollut ongelmia ja ruutuunkin mentiin hienosti, ei tullut missään kisan vaiheessa haukkua. Muutama ininä kuului luoksetulon aikana ja kun ohjatun kapuloita vietiin, mutta en tiedä kuuluiko ne pahemmin muualle, itse kuulin ne heikosti.

Seuraaminen oli todella pitkä ja niin hitaan kuin juoksun osuudet pitkiä. Inka seurasi yllättävän hyvin ja aivan viimeisellä 15 metrillä tuli hieman väsymistä, joka tietty jää harmittavasti viimeisenä tuomarin mieleen. Tuomari sanoikin, että seuraamisen alku meni hyvin, niin myös juoksu ja hidasosuus, mutta aivan lopussa Inka herpaantui. Hyppynoudolla Inka tarjosi minulle aivan uusia ratkaisuja, mutta onneksi totteli toistettua käskyä, jonka annoin sen laukatessa kapulan ohi jo muualle. Harmittava pistemenetys tässä, mutta toisaalta tuo pelastus oli kyllä erittäin kallisarvoinen ja Inkan liikkeen loppuosuus oikein näyttävä, hassu koira !

Kolme viimeistä liikettä oli luoksetulo, Z:ta ja ohjattu. Luoksetulon pysäytys seisomaan meni pitkäksi ja lisäksi en jotenkin pystynyt yhtään hahmoittamaan niitä käskynantokohtia niistä merkeistä. Z:taan mennessä Inka oli jo sen verran puhki, että ekan suoran istuminen meni seisomiseksi, eikä seuraavan suoran seuraaminen ollut oikein kunnossa ja viimeinen maahanmenokin olisi voinut olla nopeampi. Onneksi Inka tykkää ohjatusta noudosta, joten yllättävän hyvin jaksoi siihen terästäytyä !

Itselleni olisin voinut hieman antaa sapiskaa siitä, että en yhtään käyttänyt hyväkseni viime kisassa käyttämieni palkkausapuja vaan olin kovin vaisu, joten näihin täytyy kiinnittää huomiota enemmän. Viimeksi toimi loistavasti ja nyt olin taas sillä lääppimiskannalla, josta Inka ei paljoa välitä !!!!!!!!!

Mutta kaiken kaikkiaan upea päivä, ansaitut pisteet ja ansaitut pisteenmenetykset. Hyvin taas tietää missä parantamisen paikkaa eli kaukokäskyt täytyy saada kuntoon ja seuraamisen pituutta pidennettävä (vaikka salaa olenkin iloinen seuraamisesta, vaikka paketti hieman löystyi lopussa) !

25.08.2012 Inkoo EVL, tuomari Harri Laisi

Paikalla istuminen = 8,5 (liikutti ihan alussa etutassuja)
Paikalla makuu = 9 (pientä levottomuutta eli normi Inkaa, kattelee)
Tunnari = 9 (palautti ravilla)
Ruutu = 9 (yksi ylimääräinen käsky)
Kaukot = 7 (yksi ylimääräinen käsky istumiseen, hieman eteni)
Seuraaminen = 7,5 (viimeisellä suht lyhyellä suoralla koira alkoi väsymään, muuten kuulemma hyvää, paikalla käännöksiä ja sivuaskeleita oli paljon, niin vasempaan kuin oikeaan, mutta peruutusta ei tänään ollut, nämä Inka teki mallikkaasti, ei tainut olla yhtään vinoa edes, ihan alku oli mielestäni huono, kun liikkuri vaikutti minuun kommentoimalla, että enkö minä tiedä, että "valmis" sanaa ei tarvi enää sanoa, kun sanoin sen Inkalle ennen kaukojen alkua odotellessa "liike alkaa" ilmoitusta)
Metallihyppynouto = 7 (En tiedä minne se Inka oli matkalla tai minne luuli mun kapulan heiton menneen)
Luoksetulo = 8 (oma syvänäkö persiillään, seisominen venyi)
Z:ta = 6,5 (Inkan väsyminen alkoi näkyä, ensimmäisen suoran istuminen meni seisomiseksi)
Ohjattu nouto = 9,5 (tuomarin mukaan mallikas ohjattu)

Yhteensä 258 pistettä ja 1. tulos, sijoitus 5/7

Kisasuoritusta puidessa tulee ilmi ne meidän tämänhetken heikkoudet eli kaukokäskyjen kanssa on tehtävä töitä ja seuraamisen pituutta ja häiriönkestävyyttä kasvatettava vieläkin lisää.  Z:ta on vieläkin arka liike, kun on kyse näin pitkäkestoisesta suorituksesta. Muutenkin palkkaamattomuus yms. treenejä lisättävä ja saatava ns. turnauskestävyyttä siihen, että kaikki liikkeet on putkeen. Mutta nyt nautitaan tästä päivästä täysin rinnoin, JEE !!!!!!!







2 kommenttia: