perjantai 24. elokuuta 2012

03.07. - 24.8.2012 treeniä, kisoja ja koulutuksia

Viimeisen kahden kuukauden aikana on tapahtunut paljon, mutta en kaikkea tänne jälkikäteen pysty kirjaamaan. Olemme myös käyneet kisaamassa Inkan kanssa tokossa pariin kertaan, mutta vielä ykköstulos on antanut odottaa itseään.

Olimme lomalla neljä viikkoa heinäkuun puolesta välistä alkaen, mutta itse sairastuin sitkeään flunssaan, joka vieläkin tuntuu pitävän minua otteessaan.

Inka on edistynyt paljon, mutta kisoissa tulee vielä aikalailla yllätyksiä. Saamme vielä pitkään varmaan harjoitella erilaisia häiriöitä niin liikkurin, yleisön ja tuomarinkin osalta. Samanlaista ei tullut esille voittajassa lähestulkoon näin voimakkaasti.

Lisäksi Inka on niin erilainen kuin Rommi ohjata, sillä Inka saattaa keksiä, vaikka ihan mitä tahansa, mitä ei ole tullut aiemmin esille. Kun Rommi taas ei välittänyt ihmisistä (tai koiristakaan) niin Inka vastaavasti voi jäädä ihailemaan ihmisiä, varsinkin miehiä.  Rommi ei koskaan vinkunut, mutta saattoi haukahdella, jonka opin eliminoimaan kisoissa...... Inka taas kiihtyy tappiin ja joudun säätelemään Inkan ääntelyä ja se jos jokin on vaikeaa, koska samat keinot eivät toimi ja joudun taas kantapään kautta kokeilemaan kaikkea.

Tällä vuodatuksella en tarkoita, että Rommi nyt olisi sen parempi kuin Inka, mutta kun se oppi asioita ja sille tuli varmuus niin se yritti suorittaa ne aina samalla tavoin, jos vain oli terveenä. Mutta tämä pikkuinen rouvakoira osaa yllättää mut kerta toisensa jälkeen ja mulla riittää päänvaivaa.

Ensimmäinen kesän kisa oli  21.7.2012 välissä Forssassa, tuomarina Juha Kurtti. Itse lähdin Forssaan aika huonossa kunnossa terveydellisesti, kun flunssa painoi päälle ja viikolla oli ollut kuumetta ja kyllähän sitä lämpöä riitti sitten kisan jälkeiselläkin viikolla ja räkätauti kaatoi taas petiin. Pistesaalis ei ollut kummoinen, vain 177 pistettä ja ei tulosta. Mutta saatiin taas paikallaolot onnistumaan sekä liikkeissä oli paljon hyviä osia, jos ei lasketa sitä, että Inka päätti tehdä noutojen palautukset metallistahyppynoutoa lukuunottamatta tuomarille, joka muutenkin tuntui kovasti olevan Inkan mieleen.

Jos tarkkaan miettii niin todella epätyydyttävää tässä kisassa oli vain seuraaminen ja kaukojen liikkuminen. Kaikesta muusta saattoi nähdä ihan hyviä liikkeen osia, joista voi iloita (kuhan vähän ensin kiristelee hampaitaan). Inka oli jo kisapaikalle tullessa aika nihkeän oloinen ja oli jo etukäteen näyttänyt kotona mieltään, kun olin ottanut Sulo -collien hoitoon. Lisäksi ei ollut tykännyt alkuunkaan siitä, että olin edellisenä päivänä ottanut Sulon kanssa treeniä. Kaukot menivät tosiaan ihan rikki kisaa edeltävänä päivänä, kun Inka luimisteli silmät viirussa ärsyntyneenä Sulosta. On se aikamoinen matami !

Forssa, 21.7.2012, tuomari Juha Kurtti

Paikalla istuminen = 10
Paikalla makuu =  9 (hieman levoton)
Seuraaminen = 6 (edellinen keskeytti, jouduimme kehään kylmiltään)
Z:ta = 7 (kaikki asennot ok, mutta kiersi vasemmalta viimeisen merkin)
Luoksetulo = 6 (rapsutti itseään ja vasta toisella alas, vähän hidas seisominen)
Ruutu = 0 (meni merkin ohi, ei paikallistanut merkkiä, ruutuun hyvin ja loppu kohtuullinen)
Ohjattu noutaminen = 5 (palautus tuomaria kohden, ihan uusi juttu)
Metallihyppynouto = 10 (todella nappisuoritus)
Tunnari = 7 (palautus tuomaria kohden)
Kauko-ohjaus = 0 (toinen vaihto jäi toteutumatta ja liikkui)

Pistemäärä: 177 pistettä, ei tulosta


Toinen kisa taas oli Hyvinkäällä 11.08.2012, jonne matkasimme yhdessä treeenikaverin kanssa. Mariannen Leo on omiaan rauhoittamaan Inkaa kisatilanteessa, kuten Padasjoella viimeksi todettiin ja näin kävi nytkin. Olimme Inkan kanssa ensimmäisenä suoritusvuorossa, mutta otin starttipaikkanni vastaan sen kummempia hermoilematta. Paikallaolot meni ihan kivasti, vaikka kaksi viereistä koiraa istumisessa meni maahan. Inkan vire yksilösuorituksessa oli oikein hyvä ja aloitimme Z:lla vahvasti ja senkin jälkeen meni oikein hyvin, mutta ohjatussa tuli ongelmia, kun Inka hermostui liikkeenohjaajan vieraasta kapuloiden vientilinjasta ja alkoi hieman hermostua sivulla. Lähti hyvin merkille, mutta yhtä-äkkiä pysähtyi ja uudella käskyllä lähti merkille, jolloin pysäytin äkkiä ja koira jäi selin minuun, siitä sitten ohjaaminen oikealle kapulalle ei onnistunut.

Toinen epäonnistuminen tuli sitten ruudussa, jossa ruutuun mennessä Inka ajautui hieman kehänauhan ulkopuolelle ja siitä sain ohjattua ruutuun, mutta koska käskyjä tuli liikaa niin liike nollautui. Onneksi likka kuitenkin totteli ja pystyimme siis jatkamaan hyvin alkanutta kisaa. Ruutu oli ongelmallinen useammalle koiralle, kun vain yksi kuudesta koirasta selvityi suoraan ruutuun. Muut kaikki tekivät samanlaista suuntausta kuin Inkakin. Sen jälkeen meillä oli vielä kaukojen liikkeen loputtua ongelmia ampiaisesta, joka jahtasi Inkaa ja seuraamisen aloittaminen oli yhtä tuskaa, kun yritin saada koiran rauhoittumaan. Onneksi liikkuri ja tuomari antoivat meidän hetken palautua ampiaisesta ja pääsimme aloittamaan seuraamisen, vaikka ihan ei Inka ollut paketissa seuraamisen alettua, mutta onneksi se seurasi, huh !!!!!!!!!

Hyvinkää, 11.08.2012, tuomari Marita Packalen

Paikalla istuminen = 10
Paikalla makuu =  10

Seuraaminen =  9
Z:ta = 10  (kaikki asennot ok, seuraaminen hyvää ja liikkeellelähdöt ok)

Luoksetulo = 10 (näytti ja tuntui hyvältä, mutta ilmeisesti lähti jo suun liikkeestä viimeisen välin)

Ruutu = 0 (liikaa käskyjä ohjaukseen)
Ohjattu noutaminen = 0 (selkä ohjaajaa kohden merkillä, ohjauksella väärään suuntaan)
Metallihyppynouto = 10 (ihan hyvä, mutta ei niin nappiin kuin viimeksi)
Tunnari = 10 (todella hyvä, palautus ravilla, mutta näin on vielä tarkoituskin)
Kauko-ohjaus = 7 (Ampiaisen takia vasta toisella ylös sivulle ja asennoissa takapää liikkui sivusuuntaan)


Pistemäärä: 235 pistettä, 2. tulos, sijoitus 4/6

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti