keskiviikko 27. toukokuuta 2009

22.05.2009 Kirkkonummi Suskin koulutus


Rommin kanssa käytiin hakemassa Kati matkaan ja lähdettiin Kirkkonummelle koulutukseen.


Suski ohjasi minua ja Rommia sekä Hannaa ja Zeroa. Samu ja Kati olivat Juhan hoivissa.


Rommin kanssa katseltiin taas noutoa ja selvä syy Rommin kapulan tiputtamiseen löytyi eli kehun "Hyvä, jes, jes, tule tule" eli sieltähän se kapulan vapautus jo tuli Jes-sanalla, jonka alkuun valitsin Rommille saalisvapautkseen, mutta myöhemmin se muutettiin.


Nyt kun se jätettiin pois, alkoi homma pelittää. Harjoitusta muutettiin niin, että kapulaa heittää kaksi ihmistä pidemmälle tai yksi ihminen heittää kahteen kertaan ja niin pitkälle kun jaksaa. Eli käytännössä tarvitaan todella pitkä nurmialue, jossa homman voi tehdä, kun kolme henkilöä heittää kapulaa niin pitkälle kuin mahdollista. Itse sanon "hyvä, tule tule" kun Rommi ottaa kapulan ja sitten juoksen kuin viitapiru karkuun samalla kehuen "hyvä, tule tule" ja kun apuohjaaja huutaa palkkaa niin annan luvan tiputtaa saalisvapautuksella.


Sen lisäksi harjoiteltiin hieman kontaktia, kun Suski ja Hanna häiritsivät meitä patukalla. Oli kuulemma hyvä häiriö, mutta ohjaaja ei osannut toimia, kun nyt pitikin sivusilmällä pitää koiraa silmällä, että onko kontakti. Juuri kun siitä päässyt pois, niin ei onnistunut, en myöskään saa sanoa Rommille niitä väli "hyvä" sanoja vaan nyt pitkitetään ja palkka tuli vasta kun Suski naksutti naksulla.


Toisella kierroksella otin jääviä liikkeitä ja istuminen oli heikoin lenkki, eipä se nyt ollutkaan mikään ihme. Suskin mielestä myöskin mun käsky on huono eli mun pitää olla tarkempi is-TU JA SEI-so !


Mun maahan ja seiso käskyt kelpuutetiin. Seisomisessa sain vähän noottia, että kun palkkaan niin mun pitäisi tavallaan silloin työntää vähän niinkuin taaksepäin Rommia kädellä. Muuten liikkeet parempia kuin aikaisemmin, mutta suositus oli, että teen vieläkin käsiavulla kun kerta ei ole kiirettä, kisaa ei ole lähellä. Maahanmenon vauhti ei kuulemma ole vielä voittajaan tarpeeksi nopea juoksuun (huh hellettä, ei mie olla edes avoimessa vielä kilpailtu Silmänisku !


Kovasti olivat Samu ja Kati pitäneet Juhasta ja seminaarin mielikuva Korrin koulutustaidoista oli vaan vahvistunut kuulemma.


Ai niin, muuten taas satoi kun oltiin Kirkkonummella, aina tuntuu tulevan vettä kun meillä on koulutus Otsan rypistys !


Hanna sai lähinnä ohjeeksi treenata kontaktia ja takapäänkäyttöä eli käännöksiä paikallaan Zeron kanssa. Patukka lentää sivulle sen vuoksi, että sillä ehkäistään avautumista. Kun koira jo muutenkin odottaessaan palkkaa kääntyy vasemmalle eikä poikita ohjaajan eteen, saadaan poikittaminen vähenemään.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti