torstai 14. toukokuuta 2009

06.05.2009 Citybelgien tokokisa


Töiden jälkeen suuntasin Inkan ja Rommin kanssa Maunulaan tokokisoihin. Autot joutui jättämään aika kauas, joten varsin kummallekkin koiralle oman kevythäkin.


Tulin ajoissa paikalle ja pystytin koirille oman leirin kentän laidalle. Inka tuntui olevan aika matalassa vireessä ja en saanut sitä pahemmin nousemaan, vaikka vähän Rommilla yritin virittää.


Inka sai kuitenkin kisasta ykköstuloksen 178 pistettä ja sijoittui 2. sijalle. Tyttönen teki kyllä ihan kivasti töitä ja varmasti liikkeet, mutta siitä puuttuu sellainen sähäkkyys, joka on treeneissä. Olimme neljäntenä suoritusvuorossa.


1) Luoksepäästävyys 10
2) Paikallaolo 10
3) Seuraaminen kytkettynä 8
4) Seuraaminen vapaana 7
5) Maahanmeno 8 1/2
6) Luoksetulo 10
7) Seisominen 10
8) Hyppy 9
9) Kokonaisvaikutelma 9


Seuraamiset olivat mielestäni huonointa antia. Kytkettynä seuraaminen meni vielä ihan ok, mutta vapaana ajautui yhden pysähdyksen aikana minun eteen eli se jäi suorittamatta. No ainakaan ei edistänyt, mutta minut saa epävarmaksi tuollainen laahustus.


Myöskin itse olin vähän jäykkä vielä tuossa vaiheessa, kehut vähän laimeita tai jotain vastaavaa sekä kävely vähän "arkaa" !


Maahanmenosta tuomari sanoi vain, että pistemenetys johtui siitä, että Inka ei noussut tarpeeksi ylös perusasentoon, jäi kuulemma vajaaksi. No omasta mielestäni nousi ihan kunnolla istumaan, mutta se onkin vaan sitten mun mielipide ja tässä olisi taas tarvittu videokamera avuksi.


Hyppy oli kanssa mielestäni moitteeton ja ei hajuakaan mistä johtui yhden pisteen menetys. Arvostelu oli vähän tiukempaa ja tuomarilla oli omia mieltymyksiä, kuten remmin oli kuljettava seuraamisessa kummankin käden kautta, vaikka säännöt määrittää asian toisin.


Tosiaan tuossa kisassa oli erinomainen collieiden osalta. Neljän parhaan joukossa oli neljä collieta, voittaja oli erinomainen saksanpaimenkoira narttu kokeneen ohjaajansa kanssa. Kolmanneksi sijoittui Veikkolaisen Pia nuoren collieuroksensa Martin kanssa ja varsinkin heidän seuraamisensa oli erinomaista. Olisivat saaneet mahtavat pisteet, jos ei yksi liike olisi kokonaan nollautunut.


Oikein mukavan päivän olivat Citybelgiläiset saaneet aikaiseksi. Nappasin vielä kotiin lähdössä mukaan Katin, joka oli kisassa kanttiinin puolella töissä.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti