keskiviikko 6. toukokuuta 2009

05.05.2009 tokoa Järvenpäässä


Pablo ja Rommi saivat tänään kunnian lähteä Järvenpäähän tokoilemaan ja pikkuriikkinen Inka jäi kotiin yksin, koska olin puhunut aikaisemmin Riston kanssa, että tulee töistä suoraan kotiin (juupa juu, tulin sitten Järvenpäästä ja Inku oli ollut ihan yksin ja jätkä tuli töistä vasta yöllä joskus).


Töistä tultua käytiin Inkan kanssa kaksistaan ulkona ja otin metsässä muutaman maahanmenon ja seisomisen ihan vaan kokeilu luontoisesti ja käytiin asfalttikentällä ottamassa paikallaolo, joka meni muuten hyvin, mutta Inka vaihtoi taas peräpään asentoa !


Järvenpäässä koulutukseen osallistui Rommi ja muuten sitten treenasin Pablon omalla ajalla ja samoin myös siinä ohessa Rommin uudelleen.


Riitan kanssa käytiin Rommilla läpi seuraavia liikkeitä:



  • Ruutu / otin läheltä näyttöruudun ja se meni aivan nappiin, jopa nappasi lihapullan suoraan suuhun / vaikeutimme harjoitusta niin, että menin kauemmas ja sieltä lähetys, selvästi oli oppinut tietyn matkan ruutuun, koska kääntyi heti kahteen otteeseen / annoin lisäkäskyn ja sillä meni / Riitta sanoi, että kannattaa odottaa, jos se lähtee itse, että ei auta sitä, mutta sitten mietimme, että on ehkä hyvä vielä auttaa, koska Rommi muuttuu niin helposti epävarmaksi, mutta kannattaa nopeasti häivyttää tämän tyyppinen apu / jatkossa vaihtelen sitä väliä, mutta en kasvata välimatkaa niin nopeasti



  1.  

    1. Lähetys normaalisti näyttöruutu kohdasta

    2. Lähetys 2 metriä taempaa




  • Eli kasvatetaan välimatkaa vähitellen. Näyttöruudulla voi aina välillä tarkentaa vanhemmallekkin koiralle ruutua.

  • Tunnari / siirtyminen hajustettuihin kapuloihin tehtiin niin, että pidin hetken ja sitten laitettiin vähän väljempi "ympyrä" / Rommi rupesi vaihtelemaan kapuloita ja nosteli vääriä, joten kokeiltiin toisella tavalla / Riitta vei minun kapulan ja muut, mutta kävin vielä sen jälkeen hajustamassa omaa koiran nähden, no nyt onnistui / ohjeeksi saatiin, että pyydän treeneissä jonkun vieraan hajustamaan kapulat pariin eri pussiin ja kotona seuraavana ja/tai sitä seuraavana päivänä teen yksinäni harjoituksen, näin kapuloissa on vierasta hajua, mutta se ei ole niin tuore, jotta koiran on helpompi suoriutua tehtävästä


Nyt sitten mun pitää harjoitella tuota tässä ennen seuraavaa treenikertaa ja sitten kerron miten on mennyt, koska seuraavalla kerralla Inka osallistuu treeneihin.


Pablon kanssa mentiin vielä alokasluokan paikallaolokaveriksi Liisalle ja Plätälle. Sen jälkeen treenattiin Pablon kanssa ja hyvinhän se meni, kun kerta Järvenpäässä oltiin.


PABLO



  • Nouto / muutama toisto kisamaisesti + iskunouto

  • Kaukokäskyt avo / vieläkin ennakoi, mutta muuten hyvä

  • Luoksetulo avo / eteen, pysäytys ja taakse vapautus

  • Jäävät liikkeet ja niissä pysyminen

  • Seuraaminen / palkkana kokonaiset lihapullat, heheeeee

  • Luoksetulo / erinomainen eteentulo


ROMMI



  • Nouto / kisamainen ja pysyin paikoillaan, palautti laukalla

  • Nouto metalli / kisamainen ja pysyin paikkoillaan, palautti laukalla

  • Luoksetulon pysäytys käsimerkillä / hyvä

  • Sivuaskeleet, peruutus ja käännökset paikallaan

  • Seuraaminen / kalkkunaleikkeen voimin, oikein hyvä


**********


Illalla käytiin taas Inkan kanssa kahdestaan iltapissalla ja otin muutaman maahanmenon vapaamuotoisesti siinä metikössä.


Huomenna sitten onkin Inkan kisapäivä ja saa nähdä miten se menee kun tyttönen on vähän masentunut ja virtaa ei tunnu oikein löytyvän. Voi voi, näitä hormoonien vaihteluja näillä tyttösillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti