keskiviikko 27. toukokuuta 2009

16.05.2009 tokokoe Siuntiossa


Lauantaina puolenpäivän aikoihin lähdin Inkan ja Rommin kanssa Siuntioon tokokokeeseen. Inka alokasluokkaan ja Rommi vain harjoittelemaan rauhoittumista koepaikalla ja nostattamaan Inkan virettä.


Paikalla oli tuttuja kisaamassa eli jälkiryhmästä Nanna sakemannillaan avoimessa ja Hanna Dobberilla voittajassa. Piakin oli ollut EVL:ssä Sulon kanssa, mutta he olivat jo lähteneet kotiin kun tulimme paikalle.


Inkan suoritusvuoro oli vasta koko kilpailun viimeisenä ja siinä riittikin sitten aikaa odotella, kun luokassa oli 17 koiraa ja sitä ennen vielä avoin luokka. Ennen luokan alkua käytin Inkan kentän laidalla ja metsässä pienellä pissalenkillä.


Odotellessa otin myös Rommin hieman kentän reunalle rauhoittumaan eli käskin maahan odottamaan ja sieltä pyysin suoraan sivulle ja otin hieman seuraamista ja sivuaskeleita.


Ennen paikallaoloa otin Inkan kentän laidalle rauhoittumaan maahan ja siitä sitten luoksepäästävyyteen ja paikallaoloon. Niissä ei ollut mitään ihmeempää. Hieman tuntui Inkaa kyllästyttävän ja laski päänkin maahan, mutta muuten ihan hyvin.


Ennen Inkan omaa suoritusta otin Rommin autosta ja jäin auton eteen ottamaan käännöksiä paikallaan ja palkkasin Rommia jalkapallolla, jolloin Inka alkoi kitisemään. Rommi autoon ja kentän laidalle Inkan kanssa odottamaan Rommin jalkapallon kanssa. Ensin Inka maahan ja juuri edellisen lopettaessa hypyn aloitin hetsaamisen pallolla ja heti heitin pallon metsänreunaan ja äkkiä kehään.


Siuntio 15.05.2009 alokasluokka, tuomari: Hannele Pörsti


Luoksepäästävyys 10
Paikallaolo 10
Seuraaminen kytkettynä 7 1/2
Seuraaminen vapaana 7 1/2
Maahanmeno 10
Luoksetulo 10
Seisominen 10
Hyppy 9
Kokonaisvaikutus 9


Yhteensä: 182 pistettä ja 2. sija


Tuomarilla tuntui olevan kokoajan kovin kiire. Taisi vasta seisomisessa kysyä ensimmäisen kerran, että onko ohjaaja valmis. Kytkettynä seuraaminen oli mielestäni erinomaista, paikka hyvä, kontakti hyvä, käännökset onnistui, pysähtymiset onnistui ja koko ajan myös saimme pitää seurana varista, joka tassutteli Inkan edessä ja lennähti vielä odottamaan meitä seuraamispaikan eteen. Jostain syystä tuomari sitten seurautti meidät vielä linnun lähelle kehänauhan viereen, vaikka muiden seuraamiskaavio oli loppunut vähintään noin 10 metriä aikaisemmin.


Vapaana seuraaminen oli kanssa mielestäni ihan hyvää, mutta liikkeelle lähdössä Inka jäi paikoilleen, mutta tämä johtui kyllä siitä kiireestä, jolla meidät saatettiin matkaan. Remmi käskettiin vaan taskuun ja liikkeelle mars ilman mitään valmisteluja ja variskin istui takana. Otin Inkan sitten suoraan lennosta sivulle ja välittömästi pysähdys, joka käytännössä oli mahdoton suorittaa, mutta senkin Inka hoiti, peruuttamalla istumaan sivulleni ja itse seuraaminen meni hyvin, mutta viimeisessä täyskäännöksessä oli väljyyttä, täytynee seuraavan kerran harjoitella, että seuraaminen päättyy esteen päätyyn.


Pisteet tästä liikkeestä varmaan ihan kohdallaan, mutta tuota kytkettynä seuraamista jäin kyllä ihmettelemään, tippuiko pisteet sitten sen takia, että en suostunut pitämään 1,5 metrin liinaa sen päästä kiinni, koska liina olisi roikkunut silloin varpaiden kohdalla ja aivan taatusti olisin siihen kompastunut ja kaatunut rähmälleni. Välillä tuntuu, että tämä ei ole ihan oikeudenmukaista.


Hyppyn pistemenetys taas johtui, että tuskin ehdin sivulle kun tuli komennus antaa koiralle käsky ja taas sitten hätiköin, enkä ottanut aikaa ja odottanut, että pääsen kunnolla koiran viereen. Istui sitten vasta toisella käskyllä.


No onneksi kuitenkin pisteet riittivät ykköstulokseen ja sijoituskin oli oikein mukava. Mieleen kuitenkin jäi kisasta aika ikävä kuva, koska tuntui, että Inkan kanssa saamme epäoikeudenmukaista kohtelua osaksemme.


En haluaisi tuomaria sinäänsä mitenkään arvostella, mutta kun Rommin kanssa ollaan saatu oikein hyvää ja oikeudenmukaista kohtelua samalta tuomarilta, mutta Inkan kanssa kahteen kertaan saatu kuunnella ilkeitä huomautuksia ja tuntuu, että olemme kuin suurennuslasin alla. Enkä tosiaan ole tätä kuvitellut omasta päästäni vaan ihan tämän ovat täysin vieraat ihmiset kehän laidalta todenneet.


Kyllä mä kestän, että virheistä sakotetaan, mutta selkeät ilkeilyt ovat aivan toinen asia. Nytkin suorituksen alussa aloitettiin "Enkö minä ole sinulle aikaisemmin sanonut, että pidä liinan päästä kiinni", no voi sun, kun ei ole ennen ollut liinaa, Rommi kisas vapaana avoimessa ja sillä oli myös alokasluokassa tavallinen hihna ja samajuttu Inkalla. Välillä mietin, että sekottaako mut johonkin toiseen ihmiseen, en tosiaan tiedä !


 Ihan kauhistuttaa lähteä Pablon kanssa kisaamaan samalle tuomarille, vaikka hän on ollut niin mukava kun olen ollut Rommin kanssa kehässä ja mielestäni arvostellut todella oikeudenmukaisesti ja hyvin Rommin suoritukset ja kummastakin niistä kisasta jäi niin hyvä fiilis !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti