keskiviikko 27. toukokuuta 2009

17.05.2009 Aktiivicolliet tottiskoulutus


Aamulla Pablon ja Inkan kanssa piipahdettiin asfalttikentällä ottamassa pikatreenit:



  • tolpankiertoa

  • kaukoja

  • Jääviä / seisomassa pysymistä

  • Paikallaolo Inkalle / kävin pöydän takana piilossa

  • Luoksetuloa läheltä

  • Seuraamista


***************


Sunnuntai muuten menikin sitten Keravalla Aktiivicolliet Ry:n järjestämällä tottelevaisuuskoulutuksessa. Olin ilmoittanut Rommin koulutukseen ja jännittyneenä odotin, että mitäköhän Rommi esittää tälläkertaa Korrin Pekalle Cool, kun edellisellä kerralla esitti niitä äänihuuliaan Nolostunut !


Alkuun Pekka Korri piti pienen luennon koirankouluttamisessa, jossa korosti erityisesti koiran motivaatiosta huolehtimista. Motivoitunutta koiraa voi vain kouluttaa. Luento oli mielestäni erinomainen, mutta sai hieman vatsanpurut liikkeelle, kun mietti jännittyneenä, että mitäköhän sanoo meidän suhteesta ja motivoinnista Nolostunut. Olin kuitenkin jo etukäteen kertonut Pekalle Rommin vaikeuksista, joten hänellä oli aikka tarkka tieto Rommista, joten koulutuksen lopussa saadut kehut koiran halusta tehdä yhteistyötä ja siitä, että on motivoitunut tekemään kanssani ja sillä on oikeat motivoinnit saatu tehtyä, lämmittivät kummasti mieltä !


Pekka Korri ohjasi kokeneempia koiria ja Riitta Juntunen-Korri vuorostaan aloittelijoiden ryhmää.


Olimme toisena koirakkona vuorossa. Hain Rommin melko aikaisessa vaiheessa, kuten etukäteen oli sovittu ja näin ollen se joutui odottamaan aika kauan ennenkuin oma vuoro alkoi. Jätin Rommin hieman kauemmas kentästä paikallaoloon ja itse menin kentälle. Hyvin ja tarkkaavaisesti se siellä odotteli, vaikka välistä meni myös kävelytie.


Pekan puhuessa pidin Rommin maassa hieman kauempana itsestäni ja se toimi. Hyvin pysyi kokoajan ihan hiljaa ja sain olla niin ylpeä jätkästä. Itse treeniohjelmaan olin ottanut noudon 1 kg kapulalla ja hypyn, jonka kanssa siis taas on ongelmia !


Rommin kanssa otin alkuun ihan sellaisen harjoituksen, jota olemme nyt tehneet eli käytännössä vauhtinoudon. Veikkolaisen Pia toimi meille apuohjaajana eli heitti kapulaa vielä eteenpäin lisää. No tietysti Rommi tässä tilanteessa tiputti sen kapulan hieman sen jälkeen kun sen nappasi, mutta itse korjasi tilanteen, myöskin se, että juoksin kohti ihmisryhmää, ei varmaankaan tilannetta hirveästi helpottanut (tähän tiputukseen löytyi syy seuravana perjantaina Suskin koulutuksessa eli kun ottaa kapulan huudan "hyvä, jes jes, tule tule" eli helkkari sentään Jes Jes on meidän herätesana ruudussa ja se oli myös aikoinaan meidän saalisvapautus, toki vain muutaman viikon, mutta näköjään se toimii vieläkin eli nykyään käsky tiputtaa kapula on "tzip" eli koira toimii kuten käsken eli niinpä niin, näinhän se on) !


Muutimme harjoitusta niin, että jätin kapulan noin viiden metrin päähän siitä mihin tulisin vastaanottamaan Rommin kun se tekee luoksetulon. Siitä sitten vaan Rommille valtavat kehut luoksetulosta ja käsky "tuo" ilman käsimerkkiä (nyt käytin käsimerkkiä, koska Rommi ei olisi osannut etsiä kapulaa sivultani). Rommi sai siis kehut vain siitä luoksetulosta ja siitä suoraan iskunoudon ja vapautin lennosta leikkimään jalkapallolla. Tuntui sopivan Rommille ihan hyvin tämmöinen harjoitus.


Pekka ehdotti myös, että voisin vahvistaa sitä kapulan pitämistä tekemällä sille jostain puunkarakasta "lelun", johon sorvataan se kapulan pitokohta ja näin se oppisi kantamaan ja tasapainottelemaan suurta painoa. (Suski sitten tyrmäsi tämän ajatuksen seuraavan viikon koulutuksessa Nolostunut) !


Saimme myöskin ohjeen, että hyppyytän Rommia valtavan ojan yli, jotta se saa ponnistusvoimaa hyppyyn. Ojan siis pitäisi olla lähes kävelytien levyinen eli ei mikään pikkuinen oja, katsotaan nyt mistä sellainen löytisi, ihan ei taida Vantaan oja olla sopiva Nauru !


Lopuksi otimme vielä hyppyä matalalla vaneri esteellä niin, että tein kisamaisen suorituksen patukalla, mutta palkkasin suoraan ilman, että otin luovutusta eli leikittiin patukalla ja tälläkertaa poikahan leikki, oikein kiskoi emäntää kuin rättiä perässään, no ei nyt ihan, mutta oli kuitenkin ihan aktiivinen.


 **********


Koulutuksesta ajoin vielä Hyrylään viemään Rommin metsälenkille ja samalla teimme myös 100 askeleen keppijäljen, joka vanheni noin 20 minuuttia.


ROMMI / JÄLKI



  • 100 askelta suoraan/ 5 keppiä

  • Jana 6 metriä viistosti kohti jälkeä

  • Maasto hieman kosteaa sammallikkoa ja epätasaista, ei risukkoa


Jälki sujui oikein hyvin ja kaikki kepit nousivat varmasti. Eteni kyllä aika hidasta vauhtia eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti