perjantai 7. marraskuuta 2008

01.02.2008 tottista


Aamulla kävin Rommin kanssa pikasesti Viilarissa. Alkuun hieman haukutin eilen saatujen ohjeiden mukaan, mutta vieläkin on kovin nihkeää.



  • Luoksetulo (luoksetulon jälkeen heitin jalkapallon kentän laidalle ja hoin muutaman kerran rommille "eteen, pallo")

  • Hyppynouto patukalla / n. 80 cm (heitin patukan, menin esteen vierelle ja siitä hyppy ja tuo, oikein hyvä suoritus Rommilta)

  • Vinoestenouto patukalla


    • 1. kierros, heitin patukan, menin esteen sivulle ja taputin estettä, kun Rommi esteen harjalla, pyysin tuomaan ja kun kääntyi patukka suussa taputin taas estettä ja juoksin vastaanottamaan esteen toiselle puolen)

    • 2. kierros, kisamaisesti

  • Eteenmeno / otin muutaman askeleen seuraamisen ja siitä lähetys, vauhti erinomainen

Tämän jälkeen vein Rommin autoon hetkeksi ja sen jälkeen siirryimme viereiselle kentälle harjoittelemaan kaukokäskyjä pöydällä, seuraamiseen lähtöä namipalkalla ja seuraamisen tiivistystä.



  1. Kaukokäskyt pöydällä (Rommin lempipuuhaa)

  2. Liikkeelle lähtöjä / tarkkaan käden asento olkapään kohdalla, välittömästi kehu ja palkka, ei saa työntää kohti koiran kuonoa, annan pikkuisen tavoittaa, annan namin vain ns. "iholtani".

  3. Seuraavaksi nami suuhun (namit rintataskussa) / koiralle annoin käden haistettavaski / siirsin käden koiran pään vasemmalle sivulle alas, jotta en hakkaa koiraa kädellä ja siitä sitten käsky "seuraa" ja heti "hyvä" "tzip" ja otan namin käteeni suusta ja lasken sen ns. vyötärönauhalleni.

  4. Haukutus / seuraa käsky / lennosta liikenteeseen laajaa ympyrää oikealle, kannustaen koiraa äänellä ja kun seuraaminen oikeapaikkaista ja tiivistä, käännyn kävelemään suoraa ja siitä palkka.

Myöhemmin iltapäivällä kävin hakemassa Pablon isänluota hoidosta ja jatkoimme matkaa Sahaajankadun kentälle harjoittelemaan tokoa. En oikein saanut Pabloa kunnon vireeseen, saattoi tosin johtua siitä, että isä oli sille syöttänyt sille leipää juustolla, 400 gr broileripyöryköitä ja varmaan jotain muutakin vielä, joten ei sillä varmaan hirveä nälkä ollut.



  • Seuraamiseen lähtöjä / samalla tavalla kuin Rommin kanssa

Haukkuminen ei tänään irronnut samalla tavalla kuin yleensä => vire matala ja  myös paikka häiritsi koiraa ja minua / koirapuiston kupeessa, paljon koiria puistossa, meidän harjoituspaikka taas vuorostaan kovin rauhallinen, jossa siis suuri ero tuohon puiston aiheuttamaan häiriöön / itselleni siitä oli häiriötä lähinnä sen takia, että tunsin koiran vireen olevan matala ja tiesin, että en saa hommasta kovin näyttävää.



  • Nouto / vauhti ja kapulan kuljetus

  • Eteentuloa / käsiavustuksella, kädet hieman irti kehosta, vedä - ylös - alas / nami aina iholta, ei ns. kohti koiraa (Mitens tämäkin on unohtunut, pitäisikö alkaa taas lukemaan vihreää "raamattua", kuten Risto ja pojat sitä kutsuu)

  • Luoksetulon pysäytyksiä / harjoituksen paino luoksetulon loppuosuuden iloisuudessa

  • Kaukokäskyjä lennosta

  • Luoksetulo / loppuun otin luoksetulon / ei eteentuloa vaan suoraan vapautus lihapullalle

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti