lauantai 15. marraskuuta 2008

15.11.2008 tokokisat Kirkkonummella


Pablon kanssa käytiin tänään Kirkkonummella tokokisoissa. Hallikisa hieman oli arveluttanut, koska juuri vuosi sitten parkkihallissa oli meidän suurin katastrofi mitä ikinä on tokokisoissa sattunut eli sen perusteella olin vähän arvellut, että emme koskaan voi osallistua hallissa järjestettäviin tokokilpailuihin.


Pablon vire tuntui alkuun ihan kivalta, mutta homma ei kuitenkaan sujunut parhaimmalla mahdollisella tavalla. Paikallaolo epäonnistui ratkaisevasti ja vaikka kaikki liikkeet onnistuisivatkin niin pisteiden kasaan saaminen tarkoittaisi, että mistään muualta ei saisi tulla epönnistumisia.


Suoritusvuoroa odotellessakin Pablo tuntui ihan hyvältä, mutta kun siirryttiin siihen aloituspaikalle ja annoin "seuraa" käskyn ja lähdin liikenteeseen, ei tullut koira mukana. Jouduin antamaan sen verran apuja, että homma meni ihan pilaalle. Juoksuun siirtyminenkään ei saanut Pabloa parantamaan, seuraaminen oli väljää ja kaikenlisäksi jätätti, lähinnä haahuili omiaan. Vaikka kuinka yritin tsempata niin sillä ei ollut mitään vaikutusta. Kaikenlisäksi se vaikutti vielä jääviin liikkeisiin eli seuraamista ei oikeastaan ollut pätkääkään, jos puhutaan seuraamisesta kisoissa, ei ollut edes päiväkävelyä.


Kaikkein turhauttavinta on, että koira tekee liikkeen aktiivisen osan erinomaisesti, mutta seuraaminen vaikuttaa sitten kaikkeen eli se näkyy kauttaaltaan. Kuten tuomari sanoi, että kunhan saat tuon seuraamisen kasaan niin se on siinä, että muuten se tekee erinomaista työtä" !


5.11.2008 Kirkkonummi
Luokka: AVO
Tuomari: Harri Laisi


Paikalla makaaminen     6
(Pablo meni käskystä heti maahan, mutta käänsi tassunsa alleen kummallisesti. Palasin liikkeen päätytyyä Pablon viereen, joka makasi niin levollisena ja tarkkaavaisena. Ensimmäisellä käskyllä hyvin ylös. Tuomari kuitenkin kertoi, että se oli korjannut asentoaan eli nousi ylös ja meni uudelleen maahan. Oli kokoliikkeen todella hienosti muuten, joten tuomari päätti antaa pisteitä vielä kuitenkin 6 pisteen arvosta, vaikka todellisuudessa seisomisesta menee nollille.)


Seuraaminen taluttimetta   5
(Aivan kamalaa, nyt tuli pohjanoteeraus. Ei mielestäni kuitenkaan tälläkertaa ollut paineessa vaan lähinnä haahuili. Ei johtunut myöskään siitä, että oltiin hallissa. Tätä on ollut jo ilmassa vajaan kuukauden ajan, että ei lähde perusasennosta kunnolla seuraamaan, jää istumaan. Jouduin antamaan kaksoiskäskyjä ja muutenkin saatiin lähinnä säälistä pisteet. Tuomari sanoi, että se oli aivan liian kaukana ajoittain, mutta antaa nyt kuitenkin sen 5 pistettä)


Maahanmeno liikkeestä    8 1/2
(Seuraamiseen lähteminen samanlainen kuin seuraamisliikkeessä, joudun kesken matkan kehoittamaan tulemaan, muuten liike kunnossa)


Luoksetulo                         9
(Ennen luoksetuloa haisteli maata, jouduin sitä herättelemään vähän tönimällä, mutta sehän ei vaikuta liikkeeseen, koska emme edes vielä olleet liikkeen aloituspaikalla. Luoksetulon tekin ihan reippaalla laukalla, pysähdys hyvä ja jatkoi samaan tahtiin loppumatkan, mutta eteentulossa hieman taas tökkäsi, josta ilmeisesti tuo yhden pisteen menetys.)


Seisominen liikkeestä          8 1/2
(Seuraamiseen lähteminen samanlainen kuin seuraamisliikkeessä, jouduin kesken matkan kehoittamaan tulemaan. Vaihdoin vielä seuraamiskäskyn "mennään", mutta sekään ei aktivoinut mitenkään. Itse aktiivinenosa liikkeestä oli taas ihan kunnollinen.)


Noutaminen                        8 1/2
(Pysyi heiton aikana hyvin paikallaan, lähti hyvin laukalla ja otti kapulan epäröimättä. Palautus ravilla, mutta eteen istui hieman vinoon ja kauas, joten siitä pistementys. Sivulle tuli ihan hyvin.)


Kauko-ohjaus                     9 1/2
(Erinomainen, ei vinkunut ja oli hyvin levollinen. Suoritti kaikki vaihdot varmasti ja mielestäni ihan ryhdikkäästi. En tiedä mistä meni puolipistettä.)


Estehyppy                               8
(Lähti heti käskystä, istuin välittömästi ja takaisin hyvin, mutta tökkäsi kuonolla taas minua sekä sivulle siirtyi aavistuksen vinoon)


Kokonaisvaikutus                 8 1/2
(Vaikka seuraaminen oli perseestä, niin Pablo teki liikkeet paineistumatta, jaksoi oikein hyvin suorittaa kaukokäskyt, joissa pelkäsin eniten tuon homman kaatuvan ja muutenkin sen olemus ei ollut mitenkään anteeksipyytelevä, joten varmaankin siitä ihan kelvolliset pisteet.)


Yhteispisteet:                       159 pistettä ja 2. tulos


Nyt tuntuu, että takki on ihan tyhjä ja harmittaa vietävästi, koska Pablon seuraamista ollaan yritetty saada toimimaan, vaikka millä keinolla. Treenikaverikin sanoi, että olisiko vaistonnut musta sen pettymyksen siitä paikallaolosta ja paineistunut, mutta siihen en usko. Luulen kuitenkin jo tuntevani milloin jätkä on paineessa ja nyt väittäisin, että ei ollut siitä kyse, eikä myöskään ollut kyse tuosta hallissa olostakaan. Olin jo pariviikkoa huomannut, että ei edes hajoituksissa meinaa lähteä seuraamaan. Jos vire on korkealla ja liike aloitetaan haukuttamalla tai peruuttaen niin saattaa seurata upeastikkin, mutta en oikin tiedä mitä sen kanssa voisi tehdä.


On kokeiltu lähes kaikkia keinoja ja parhaat kaudet ovat ajoittuneet ennen bh-koetta edellisen vuoden keväällä ja nyt elokuuhun tänävuonna. Se ensimmäinen avoimenluokan kisa oli sellaista seuraamista, joka mielestäni olisi meille riittävää ja siinäkin mielestäni pistemenetykset tulivat lähinnä siitä kun ei istunut pysähdyksessä ennenkuin oli kiertänyt minut ympäri ja olisi voinut olla tiiviimpi. Tuli kokoajan muuten hyvin vieressä ja kontakti pysyi suurimman osan aikaa, vaikka seuraaminen oli tätäkin kertaa monta kertaa pidempi silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti