torstai 27. marraskuuta 2008

22.11.2008 tottista


Ehdimme Katin kassa ottaa Viikissä lyhyen session tottista Inkan ja Legon kanssa, ennenkuin myrsky ehti tulla. Tuuli kyllä jo silloinkin aikalailla, mutta lunta ei sentään vielä pyryttänyt. Inka otti aikalailla häiriötä ympäristöstä, vaikka porukkaa ei paljoa liikkeellä ollutkaan. Sivulle siirtymiset tuottivat juuri tuon takia vähän ongelmia, kun neidin piti samalla katsella ympärilleen. No onneksi patukka ja pallo alkoivat vähitellen viedä sitten voiton ja saatiin hommia tehtyä.


Inkan kanssa harjoiteltiin ihan perusasioita:



  • Kontakti (sivulta suoraan patukka klo 9.00)

  • Seuraaminen (muutaman askeleen seuraamisia ja patukka lentää klo 9.00 / hieman häiriöaltista / käynnistyminen vei jonkin aikaa, lopulta saatiin kunnon taistelua patukalla, jonka jälkeen saatiinkin erinomainen pätkä seuraamista)

  • Jäävät liikkeet, istu - maahan - seiso (pallopalkka / ei mene saalille / peruutustekniikalla)

  • Jäävät liikkeet, seisominen, suoraan eteneminen (ei meinannut millään pysähtyä, joten samanaikaisesti käskyn aikana viskasin oikealla kädellä pallon taaksepäin eli tavoite vaan, että reagoi samanaikaisesti pysähtyen kuin käsky tulee, vähitellen, jos muistaisi alkaa "ennakoimaan" käskyn kuullessaan pallon tuloa)

  • Luoksetulo, patukkalla ohjaten (tulee hyvin, tavoittelee patukkaa hyvin / löysää istuessa otteen patukasta, joka taas ei ole hyvä asia)

  • Luoksetulo, namilla ohjaten (käsiliike ensin kohti vatsaa, siitä ylös ja sitten alas / palkka iholta, koira joutuu tavoittelemaan, ei työnnetä suuhun / onnistui hyvin)

  • Eteenmeno, 3 palloa (2 palloa sujui erinomaisesti, kolmas pallo liian pieni ja vieri kauemmas, ei hahmoittanut / apuohjaaja vei uuden jalkapallon päätyyn, mutta matkalla Inka ensin syöksyi kohti apuohjaajaa, joten ihan nappiin ei mennyt, vaikka pallon sitten hakikin)

Selvästi oli näkyvillä, että suurin ongelma-alue on tällähetkellä tuo häiriöherkkyys. Kunhan saadaan se kuntoon ja opitaan vielä virittämään koira oikein, niin eiköhän se siitä. Patukka, narupallo ja jalkapallo toimivat oikein hyvin motivaatiovälineenä.


Illalla en lähtenyt agilitytreeneihin Purinalle, koska flunssa ei ole pahemmin helittänyt ja ajokelikään ei ollut kovin suotuisa tuon lumimyräkän takia. Eli keskitin kaiken voiman koirien ulkoiluttamiseen, eikä sekään kovin hääviä ollut, koira parat. Isännällä jalkakipeä ja emännällä flunssa eli ei mitään kunnon lenkkejä todellakaan tiedossa edes seuraavalle viikollekkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti