tiistai 5. syyskuuta 2017

30.08.2017 Talin ohjatut treenit

Toivon kanssa treenattiin ensimmäisellä kierroksella seuraamista samalla tavalla kuin mitä olen tehnyt nyt muutaman kerran eli namiavustuksella ja merkkaamalla hyvän asennon ja seuraamispaikan, jonka jälkeen kieppi ja paluu hakemaan palkka seuraamispaikalta. Ihan kivasti toimi nytkin, mutta ei ihan yhtä hyvin kuin kaksistaan lähikentällä, mutta olin ihan tyytyväinen.

Muutama liikkeelle lähtö ilman namikättä ja Toivo haki palkan automaattisesti takakautta oikealta. Terhin kanssa hieman keskusteltiin, että onko tämä riittävä tapa Toivolle, mutta itse olen sitä mieltä, että tätä tehdään vaan muutama viikko ja yritetään purkaa Toivon päästä se mielikuva, että en ole tyytyväinen yrittää hän sitten mitä tahansa seuraamisen osalta.

Juteltiin siitä, että pitääkö minun kriteereitä muuttaa hieman ja pyrkiä vähän vähemmän täydelliseen seuraamispaikkaan ja keskittyä enemmän siihen asenteeseen. Itseäni pieni edistäminen haittaa vähemmän kuin asenteen puuttuminen, mutta tokossa se edistäminen maksaa liikaa, mutta vielä ikävämpää on koira, joka ei pursua iloa tai alkaa peräti jätättää. Itsellä on vielä paha tapa pitää siitä, että näen sen koiran eli oikea seuraamispaikka tuntuu helposti jo jätättämiseltä, joten helposti tulee vahvistettua koiraa hieman liian eteen.

Kävimme Toivon kanssa läpi myös liikkeestä seisomista ja sitä, että seisahtaessa ottaa askeleita vasemmalle, tavallaan väistää sivuun eli ei niinkään eteenpäin. Pallo maassa ei toimi, vaikka pysäytys kohtaa on vaihdettu pallon kohdalle tai siitä yli ja kieppaamalla palkalle vasemman kautta. Ei myöskään se, että pallo on minun kädessä ja Toivon lavan sivulla ja siitä kieppi palkalle vasemman kautta.

Nyt kokeiltiin ensin niin, että Toivo on liinassa ja pidän liinan tiukalla, jotta ei voi astua sivuun, mutta minulla on vaikeuksia sitten liinan, palkan kanssa, joka on valmiina oikeassa kädessä. Nyt en vaan muista stoppasinko vaan suullisesti vai myös kädellä, huoh !

Kokeiltiin myös niin, että nami oli minulla vasemmassa kädessä ja koiran naaman edessä, siitä sitten stoppi, mutta se taas ruokkii sitä ei kontakti seuraamista ja jotenkin ei vaan tuntunut hyvältä. Tuo remmissä tehtävä harjoitus tuntui toimivan paremmin, kunhan saan omat kädet aisoihin.

Toivo teki lisäksi paikallaoloa takapalkalla ja siinä ilme oli hyvä ja rauhallinen !

Otimme myös noutoa, mutta siitä ei sen enempää, koska se oli hyvä suoritus ihan kokonaisuudessaan. Toki tein rutiinia alkuun namista luopumisen kautta, jotta mielentila pysyy hyvänä ja Toivo lähti hiljaa kapulalle ja nostikin ihan nätisti ja luovutus ihan parhaimmasta päästä Toivon suorituksista.

*******

Treenien lopuksi sitten vielä ammuttiin ja tällä kertaa Toivoa seurasin taas peilin kautta, kun se oli paikallaolossa. Toivon ilme pysyi hyvänä ja ampumisen jälkeen otin muutaman askeleen seuraamista namiavustuksella ja ilman sekä muutamia kertoja jääviä istu ja maahan, jotka Toivo teki iloisesti ja innolla, en vähään aikaan ole nähnyt sitä noin innokkaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti