keskiviikko 30. elokuuta 2017

29.08.2017 paikallaolotreenit Heurekalla ja esineruutua sekä keppiruutua Tuusulassa

PAIKKISTREENIT HEUREKALLA

Töiden jälkeen treffattiin isommalla porukalla Heurekalla Vantaalla paikallaolo treenien muodossa. Toivo on tosiaan ollut tauolla tämän tyyppisistä treeneistä noin viiden kuukauden ajan ja paikallaoloa tehty vain muutaman kerran ryhmässä ja silloinkin koiria on ollut lähinnä vaan yksi Toivon lisäksi ja vain Pian kanssa sitten on ollut useampi koira, kun Speedy, Ruu ja Zack on ollut rivissä.

Toivo oli kiihtynyt, kun otin autosta, mutta päätin sen antaa sitten moikata Mervin Kayan ja Eijan Cheriä, jotta turha energia vähän poistuisi. Paikalla meitä oli Eijan ja Mervin lisäksi Merja Keeperin kanssa ja Tiia bortsu uroksen kanssa, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista, joten saimme aika hyvän paikallaolotreenin viiden koiran kanssa.

Otettiin ihan alokasluokan paikallaoloa melkein kisamaisesti, mutta itse pidin palloa kädessä piilossa niin, että Toivo eleistä näki sen minulla olevan. Kaikki alas- ja ylösmenot olivat nopeita ja hienoja. Ei vinkunut tai ollut levottoman näköinen. Tehtiin sitten toisenkin kerran niin, että vaihdettiin hieman paikkoja ja nyt porukka kävi sitten myös palkkaamassa koiria ja se ihan vähän kyllä aiheutti Toivoon levottomuutta, joten astahdin pari metriä eteenpäin koiraa kohden.

Vielä lopuksi otettiin ringissä alas ja ylös siirtymiä. Toivo oli tarkkana ja esitti todella kivoja vaihtoja. Ei myöskään reagoinut muiden käskyihin ja pysyi hiljaa !

Asenne oli oikein kivan oloinen koko ajan, mutta selvästi raja tällaisille treeneille kulkee siinä 20 minuutin paikkeilla, koska lopussa alkoi kiihtyä ja vinkua. Tosin itse treenit oli jo päättyneet, mutta tältä vinkumiselta olisi säästytty, jos olisin ihan vähän aikaisemmin vienyt Toivon autoon.

ESINERUUTU JA KEPPIRUUTU TREENIÄ

Heurekalta suuntasin sitten Tuusulaan treenaamaan esineruutua Heidin kanssa ja tallattiin sellainen 15 - 20 x 50 metrin kokoinen ruutu ja Toivo oli sitten ensimmäinen koira ruudussa ja Heidin Sansa Toivon jälkeen.

Ensimmäisen esineen vein itse Toivon nähden ruudun perälle ja piilotin sen pienen kuusen oksien alle. Toivo kyllä irtosi hyvin, mutta ei paikallistanut pientä vihreää pehmolelua, joten käytiin ottamassa siitä haju. Innokkaasti sitten haki sen ja palkkasin vaan hieman lelua heittäen Toivolle.

Heidi vei seuraavan esineen ja se sitten nousi sieltä vähän helpommin ja Toivo toimi ruudussa innokkaana. Tähän olisi kannattanut tämä treeni päättää, mutta kun piti vielä kolmas esine viedä ja se ei sitten oikein löytynytkään.

Toivo kyllä tosiaan juoksi ja etsi, vaikka kuinka paljon, mutta ei vaan noussut. Osaksi on syynä, että saattaa etsiä enemmän silmillään kuin nenällään. Käytiin ottamassa taas esineestä haju, mutta sekään ei meinannut auttaa vaan jouduin lopulta ns. käskemään hakemaan tiukkaan sävyyn niin sitten taipui etsimään esineen ja sitten palkkasin kunnolla !

Toivolle tehtiin vielä jälkikeppiruutu, joka minulle ihan uusi tuttavuus ja nyt tämä oli toinen kerta, kun sellainen Toivolle tehtiin. Tämä olikin sitten Toivosta ihan todella kivaa ja toimi tosi kivasti ruudussa. Heidi siis talloi 3 x 3 metriä ruudun ja tiputti sinne Heidin hajuiset kapulat, joihin en ollut itse koskenut.

Treenien jälkeen käytiin sitten pienellä lenkillä, jolloin Toivo ja Sansa sai leikkiä keskenään. Inka oli myös mukana, mutta joutui olemaan alkumatkan kiinni, kun olisi mielellään puuttunut toisten leikkimiseen. Lopulta pääsi mummelikin irti hölkyttelemään omaan tahtiinsa !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti