tiistai 5. syyskuuta 2017

31.08.2017 Jessicalla koulutuksessa Sipoossa

Torstaina Mervin kanssa Jessican luona koulutuksessa ja vettä tuli kyllä aikalailla koko treenin ajan, mutta ei se mitään haitannut. Toivo oli aivan loistavalla päällä ja sitä on kyllä hauska seurata ja ohjata !

Tehtiin ensin kiertohässäkkää ja aloitettiin se merkin kierrolla. No Toivohan sitten ratkaisi homman niin, että lähti taas hyppäämään vasenta hyppyä, joka on lähinnä häntä. Moitin siitä ja kävin hakemassa takaisin. No seuraavalla lähetyksellä kierto menikin hyvin ja ei edes mitään kaarrosta merkillä vaan juuri niin kuin pitääkin.

Sen jälkeen sitten tehtiin niin, että vein Toivon johonkin asentoon kiertomerkin jälkeen ja Jessica jätti kapulan siihen Toivon eteen ja itse sijoittauduin siihen hypyn taakse samalle linjalle ja tehtiin sitten loppuosaa. Ensimmäisellä taisi tulla ohi hypyn, mutta seuraavat onnistuivat hyvin ja kapula kokoajan vieras. Sitten tehtiin liike kokonaisena ja otin asennoksi maahan menon, koska se oletettavasti oli meillä se todennäköisin onnistuva asento, kun istumista ei olla treenattu näin ja seisominen niin kesken.

Toivo oikein heittäytyi maahan, aivan mielettömän upealla tavalla ja sieltä se sitten tuli hienosti kapulan nostaen ja hypyn kautta, tosin itse olin vielä siellä esteen takana, ei ihan vielä voi siirtyä, kun ei olla treenattu montaa kertaa.

Lisäksi juteltiin siitä seuraamisesta ja siihen tulleesta ongelmasta. Tehtiin sitten niin, että seurautin Toivoa lihapullalla "imuttaen" => palkkasana + kieppi => saa jyrsiä lihapullaa, sitten toiseen suuntaan sama, mutta ilman imutusta ja nami ihan taskuun asti. Aika kivasti kyllä toimii ja motivaatio selvästi nousee, kun homma on selkeä ja samalla Toivo saa palkan oikeasta kohdasta ja vahvistusta missä pitää olla, jotta ei tule moitteita kokoajan.

Luoksetuloa tehtiin myös ja kerroin Jessicalle mitä Marianne ohjeisti meitä viikkoa aikaisemmin ja kuinka se toimi hyvin mielestäni. Minähän huopaan ja soudan sen käsimerkin ja suullisen käskyn välillä. Olen kuitenkin huomannut, että käsimerkillä pysähtyminen ei ole enää yhtään sellainen kuin toivoisin ja suullinen käsky olisi varmempi Toivon tyyppiselle koiralle. En ollut vaan päässyt sitä yksinään testailemaan lisää, joten päätin, että nyt olisi oiva tilaisuus ja samalla, jos Jessicalta löytyy tähän lisää ideoita. Vaikea sanoa tästä yhdestä kerrasta vielä, mutta mielestäni Toivo reagoi suulliseen käskyyn jo aika kivasti.

Sitten se ruudun tyhjään juoksu eli eteenmeno. Ensin keskusteltiin siitä, että en ole löytänyt siihen hyvää käskyä ja olen ajatellut ottaa käyttöön mene -käskyn, mutta vähän se mietityttää, kun kotona käytetään arjessa "mene pois" - käskyä, mutta kun nyt en sitten lennosta uutta käskyä keksinyt niin jatkettiin samalla ja kyllä sillä Toivolla on siitä jo vähän käsitystä.

Kävin näyttämässä suoraan edestä (pensasaita rajana) paikkaa Toivolle ja sen jälkeen lähetys ja hienosti se poju irtoaa ja sama juttu tehtiin toiseen suuntaan myös, mutta Jessica kävi näyttämässä siellä puolen paikan.

Loppuun vielä tunnistusnouto, jonka Toivo teki aika tuttuun tyyliin. On kyllä jo sivulla rauhallisempi ja kapuloilla tarkistaa myös muut, vaikka oma löytyikin. Paluu vauhti vähän hidas ja epävarmuus siinä näkyy yhä edelleen.

Yleisesti ottaen treeni meni erinomaisesti ja Jessica sanoikin, että Toivo on kehittynyt viimekerrasta selvästi ja täytyy sanoa, että ehkä tauko on tehnyt ihan hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti