torstai 8. maaliskuuta 2012

07.03.2012 häiriötreeniä tehiksessä


Oli aivan loistavat tehistreenit Vuokkoset Areenalla illalla. Meitä oli paikalla neljä koirakkoa ja tälläkertaa jätimme väliaidan paikalleen, poistettiin vaan yksi väliaidanpala kulkuväyläksi. Toiselle kentälle tehtiin EVL:n ruutu ja kentälle levitettiin pitkin poikin leluja/kapuloita/merkkejä ja rasioita. Ruutuun meno suoralle vielä toiselle puolelle pari merkkiä häiriöksi. Toiselle kentälle laitettiin Z:tan merkit ja sinne myös laitettiin leluja, ruutunauhoja, kirjallista materiaalia, osa merkeistä väärin päin ja niissä leluja/kapuloita yms.



Ohjelmassa oli:


  1. HÄIRIÖRUUTU TREENI / ihmishäiriöt ruudun menomatkalla ja toinen versio ihmishäiriö ruudun takana ja tietysti tuo leluhäiriö


  2. HÄIRIÖJÄÄVÄT TREENI / ensin pelkkä jäävien seuraaminen häiriöiden ohi ja liikkuri käskyttää, sen jälkeen lelujen läpi taas niin, että apuohjaajat toimii liikkureina/häiriö huutelijoina ja lelutkin saattoivat lentää yms.


  3. HÄIRIÖSEURAAMINEN TREENI / lelut yhä maassa, peiliä apuna käyttäen, jos halusi, liikkuri ja häirikkö lelujen kanssa tai suhisee sihisee, kulkee läheltä/sivulta/takaa, vetoketju häiriöö, kutsuu koiraa yms.



    INKA



RUUTU / häiriötavarat paikoillaan ja ihmiset siinä ruutuunmeno matkalla / taas alkoi mennä kuppi nurin..... inisee ja on liian kiihtynyt, joten en lähettänytkään virittelyn jälkeen merkille vaan täyskäännös ja seuraamaan.......... kitisee entistä pahemmin, joten käännös oikealle ja vähän eteenpäin ja uusi täyskäännös, käännös vasemmalle ja kohti lähetysmerkkiä, jonka kohdalla lennosta merkille => tämän jälkeen ei enää ääntä missään vaiheessa, yes !



Kävin palkkaamassa merkin ja lähetin Inkan muutaman metrin lähempää ruutua eli juoksusuoralta, hieman katseli sinisiä merkkejä oikealla, ei kiinnostanut se puoli missä oli niitä leluja, merkkejä yms. sekaisin => toinen lähetys merkille taas lennosta ja hyvin hiljaa merkille => namitus merkillä ja nyt peruutin hieman kauemmas ja muutama asekel ruutua kohden ja lähetys siis juoksusuoralta. Hyvin ruutuun !





Vähitellen voisi alkaa taas kokeilla ruudun palkkaamista narupallolla apparin heittäessä, itsessään lelu ei taida tuottaa sitä ääntä vaan se mitä odottaa, joten ehkä en niinkään enää varo sitä lelua vaan lähinnä rikotaan kaavoja ja vaihdan sen lelun sitten namiin, että ei tule ristiriitoja ! 



Z:TA HÄIRIÖILLÄ




Narupallo palkaksi ja annoin Inkan nähdä, että pallo meni liiviin piiloon.... ei odota namia, ensin pelkkä seuraaminen liikkuroinnilla, vähän oli vaikeaa häiriöissä.... ei pelkkä kontakti tipu vaan myös irtoaa, jouduin useaan kertaan komentaa seuraamaan. Sen jälkeen toiseen suuntaan suullisella häiriöllä, Inka otti asennot hyvin ja pysyi maassa ja istumassa ihan hyvin, mutta viimeisessä seisomisessa Sannan vapaa -käskyn aikana reagoi.... vaikutti myös se, että Inka joskus tuppaa pyörähtää seisomisen, jos en ole tarkkana... tarvii vielä apuja. Otettiin seisominen uudelleen ja Inkaa vapauteltiin taas urakalla.



HÄIRIÖ KONTAKTI JA PARIN ASKELEEN SEURUU



Inka ei oikein kestä häiriöitä seuraamisessa,varsinkaan leluja ja merkkejä maassa, joten helpotin nyt tuon Z:tan seuruun jälkeen, että Inkalle tehtiin häiriötä paikalla. Eniten tuntui reagoivan Sannan lirkutukseen, mutta ihan lopussa sain tosi hyvää kontaktitreeniä ja muutamaa askelta Sannan kutsuessa ja puhuessa innostavasti Inkalle niin, että Inka pysyi sivulla hyvin ja kontaktissa.

 



Loppuun vielä paikallaolot:



Paikalla istu: ei nameja edessä, rivin päässä vieressä Sara / piilosta näin, että haisteli ainakin kerran

Paikalla makuu: hamin paikka, äänteli muutaman piippauksen ja maahanmenossa, jota ei ole tehnyt koko kauden aikana....... todella paska juttu, muuten ihan ok


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti