maanantai 5. maaliskuuta 2012

03.03.2012 Hakkilassa Inkan ja Rommin kanssa


Perjantai-ilta oli mennyt tehiksen järjestämän kisaharkan tiimellyksessä ja ei ollut jäänyt aikaa kunnon treenien suunnitteluun, joten Hakkilaan lähdettäessä mun suunnitelmia ei ollut olemassa, muuten kuin hieman ajatuksia. Tiesin, että Satu ja Charlotte olivat poissa, mutta odottelin Hannea ja Ripaa Charloten tilalle. Caritalta tuli aamulla viestiä, että hänkään ei tulisi ja viestitteli, että voisin ottaa kummatkin koirat matkaan, joten niin mä sitten viime hetkellä laitoin myös Inkan mukaan ja vain Pablo jäi Jukan seuraksi kotiin.


Pääsin ajoissa poistamaan esteitä, kun edelliset lopettivat jo ajoissa ja Inka pääsi ensimmäisenä kentälle ja Rommi odotti penkkiin kiinnitettynä. Ripaa ja Hannea ei näkynyt, joten sain (tai jouduin) sitten tehdä aika perustreenit koirille. En laittanut ruutua valmiiksi vaan aloitin ohjatulla niin, että kentällä ei ollut mitään muuta rekvisiittaa kuin ohjatun merkkeinä keltainen ämpäri. Naapurikentällä collie haukkui kokoajan tosi raivostuttavasti, joten Inkan treenien alkuun tuli epätoivottua vireongelmaa ja kiihtymistä, ehkä sitä aiheutti myös Rommin yhtyminen naapurikentän haukkumiseen. Muutaman kerran sitä varoitin, että sen on oltava hiljaa, mutta kun naapurikentältä kuului tasainen colliehaukunta niin eihän se sitten malttanut. Multa paloi päreet ihan kokonaan ja käskin Inkan odottaa ja nappasin Rommin penkistä ja kiidätin sen autoon sellaisella vauhdilla ja oksat pois.


INKA


OHJATTU NOUTO


 Otin alkuun Inkalle samaa kuin mitä tehistreeneissä keskiviikkona, joka ei oikein silloin sujunut eli ohjattua noutoa palloilla. Nyt poikkeavasti sitten kun vein pallot itse niin, jos Inka oli ollut rauhallisena niin sivulle tulossa vapautuinkin ja palkkasin, en vaan mätännyt namia suuhun tai päästänyt heti merkille. Annoin myös hieman apuja eli kävin näyttämässä merkin, jotta ei tule alkuun mitään häröilyä.



Nämi harjoitukset sujuivat kumpaankin suuntaan ihan hyvin, aloitin alhaalta, jotta kaarros pysyisi koko ajan oikeanlaisena. Eli ensin vasemmalle noin 3 - 4 toistoa ja sitten oikealle sama juttu eli hilasin pallon sinne ylös, ei keskellä mitään. Hieman vireen kanssa oli ongelmaa vieläkin, muutama haukahdus merkille menossa alkuun tapahtui, mutta toistojen kautta alkoi tasaantua. Patukka, jolla palkkasin palautuksessa (sai nyt siis luvan singnaalilla tiputtaa kapulan) vaihdettiin namiin, taistelua ihan minimissään.



Sama myös kapuloilla, kummatkin suunnat ihan ok ja kaarrokset ihan kivoja, lähtee sivuun ja suunta ylös varma !

 


KAUKOT


Otin myös muutaman kaukojen nousun ensin seisomaan noin 5 metristä ja sitten ehkä 10 metristä / namit sivulla => toistettu niin paljon seisomaan nousua, että tahtoo istumisen kanssa olevan ongelmia => tarjoaa seisomaan nousua => no se onkin aika odotettua toisaalta, kun sitä on niin paljon hinkattu


**********


Seuraavaksi sitten Inka autoon ja Rommi kehään. Rommi oli autossa rauhoittunut ja pysyi hyvin hiljaa, kun vein sen takaisin autoon.


ROMMI


OHJATTU NOUTO


Tein samalla tyyliin kuin Inkalle, mutta kapulat oli jo heti käytössä ja Rommin otin ihan eteen asti, vaikka olin alkujaan ajatellut ottaa sillekkin vapautuksen kesken palautuksen, mutta kun jalkapallo oli yhä autossa. Vasemmalle Rommi teki oikein hyvin, kun tausta siellä oli selkeämpi ja se puoli muutenkin helpompi, mutta kaarrokset on vähän turhan jyrkkiä ja sen takia yritin vahvistaa oikealle kaarrosta, jostain syystä se ei tänään oikein tuottanut alkuun tulosta, lähtee kohti kapulan paikkaa 10 metriin, vaikka kuinka näki mihin kapulan vein. Lähinnä varmaan on kyse siitä, että unohtaa sen näytön, kun otin merkin kutsuna eli minun täytyi vielä näyttää kapula uudelleen, kun oli merkillä => sain sen lopulta lähtemään kohti sivussa olevaa kapulaa oikealle (todennäköisesti taas epäselvä tausta häiritsi, meinaan siinä oli ihan vieressä ne penkit ja niiden edustassa roikkuva muovi) !



Rommille kanssa tein samaa kuin Inkalle eli kun olin vienyt kapulat niin kun palasin Rommin viereen niin vapautin sen ja palkkasin sen siitä paikallaan olosta, mutta tälläkertaa en laskenut lennosta merkille.


MERKKI + RUUTU häiriömerkeillä ja tavaroilla



Sijoitin pitkin kenttää omat hanskat, patukan, pari narupalloa ja matalia merkkejä sekä yhden korkean merkin. Kaksi merkkiä sijoitin vielä ruutuun meno suoran toiselle puolelle noin 1 - 2 metrin päähän, aivan kuin luoksetulon pysäytysmerkeiksi.



Tiesin, että tästä treenistä tulee Rommille vaikea, joten päätin, että lähetys tapahtuu sitten siitä puolesta välistä matkaa niin, että olen esineiden edessä. Merkille oli tarkoitus lähettää, mutta koska Rommi suuntasi heti sivuun valkoiselle merkille, niin kutsuin sen takaisin ja kävin näyttämässä merkin. Merkkiä mun on turha koputella, mutta näytän sen takaa paikkaa. Nyt saatiin ihan kivoja merkkejä ja ihan ekalla kerralla Rommilla oli vähän vaikeuksia ruutuun menossa, mutta siitä ne parani, toki oli sitten käynyt jo ruudussa, joten pitihän ne senkin takia suoristua.


RUUDUN PAIKKA


Loppuun ruudun alustan poisto ja ruutua kahdesta eri suunnasta, siis lähinnä vaan ruudun paikkaa.



*************


MERKKI + RUUTU häiriömerkeillä ja tavaroilla 



Tämän jälkeen Inka autosta ja aivan sama treeni ja nyt avustin selkeästi merkin kanssa ja lähetin ruutuun suunilleen keskivaiheilta. Inka ei niinkään kiinnittänyt huomiota muihin kuin niihin sinisiin mataliin merkkeihin, jotka oli toisella puolella.

 


RUUDUN PAIKKA


Samoin alusta pois ja ruudun paikka kahdesta suunnasta ja yksi voittajaluokan ruutu => Oikea paikka


Z:TA

 


a) pelkkä seuraaminen => ihan kohtuullinen

b) kisamainen => kaikki asennot ok ja seuraaminen ihan kohtuullinen, asenne pallolla parempi

c) paloissa => nyt ei enää toiminut, otin alkuun pari seisomista, jonka jälkeen ei enää millään meinannut istua



Istu treeniä erikseen => kovin nihkeää ja lisäksi katosta liukui ryminällä lunta alas => ei paniikkia Inkalla, leikin lelulla, mutta hieman kuulosteli


 


 


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti