maanantai 12. huhtikuuta 2010

08.04.2010 Suskin treenit


Torstaina illalla suuntasin kohti Kirkkonummea Rommin ja Inkan kanssa. Alkuun Rommin oli tarkoitus osallistua, mutta päätin juuri viimehetkellä, että se onkin Inka, jonka kanssa mennään, koska Rommin tokokisa on niin lähellä ja eilinen treeni meni niin mukavasti, joten en halunut sen takia ottaa Rommia.


Inkan kanssa käytiin kentällä kahteen otteeseen, ensin seuraamista ja täyskäännöstä ja sen jälkeen seuraavalla kerralla jääviä sekä eteentuloa lyhyeltä ja pitkältä matkalta.


Inkalla ilmeni taas haluttomuutta tarrata patukkaan, jahtaa ja tarttuu, mutta ote on löysä, ei pure ollenkaan. Seuraan tilannetta viikon tai pari ja ei riuhdota nyt ollenkaan patukalla. Toisella kierroksella jo hieman innostui pallosta ja taisteli, mutta en uskaltanut kunnolla leikkiä, koska kun vire kohoaa niin pieni kipu ehkä jää silloin koiralta huomaamatta.


Täyskäännös:


Lähtö perusasennosta, käsky "seuraa" + suhahdus ja ympäri pyörähdys (takapäätä käyttäen ja tiiviisti) namikädellä hiukan ohjaten ja hallitusti liikkeelle suoraan ja pienen matkan päästä suhahdus ja käännös paikallaan ympäri (tai vähitellen vaan täyskäännös) ja jatketaan suoraa muutama askel, palkaten lähes heti niin, että jatkaa sitä matkaa eteenpäin kun palkkaa.


Minun on muistettava välillä palkkaa Inka myös liikkeestä, ei vasta kun olen pysähtynyt sivulle. Jos pysähdyn niin on huolehdittava, että Inka istuu, joten palkkaus täytyy onnistua liikkeellä ollessa. Voin myös kehua koiraa, kun se käyttää peräpäätään hyvin käännöksessä.


Jäävistä ei niin ollut muuta sanomista, kuin täytyy muistaa, että tauokoa on ollut niin kauan, palattava hieman taaksepäin ja antaa apuja koiralle. Luoksetuloa läheltä, ensin jäykistely ja kutsu sekä vähän myöhemmin apu käsillä (namipalkkaus) ja sitten myöhemmin pitkältä matkalta niin, että joku pitää Inkaa tai jätän Inkan maahan. Vielä tarvii ohjauksen eteentuloon ja opetetaan rauhoittumaan maahan, jotta kuulee kumpi käsky tulee. Muista palkatessa peruuttaa taaksepäin, mutta älä työnnä namia koiralle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti