sunnuntai 13. tammikuuta 2008

12.01.2008 Agilityä Keravalla


Pablon kanssa Keravalla agilitytreenit. Pablo oli halliin tullessa kovin innostunut ja haukkui oikein antaumuksella, joka lupasi hyvää treeneille.


Valitettavasti keinun alaslaskeutumisesta tuli sen verran kova pauke, että Pablo joutui aikamoiseen stressitilaan. Pablon olisi pitänyt myös mennä keinu, mutta itse olin asiasta aivan toista mieltä. Oli jo aikaisemmin puhetta, että en hallilla ota sen kanssa kontakti esteitä. Lopulta jouduttiin vaihtamaan keinun tilalle puomin ylösnousu lankku ja siitä Pablo viiletti iloisesti.


Treenivuoron loppua kohden Pablo kuitenkin kuormittui enemmän ja enemmän, joten ehdotin Susannalle, että ottaisin seuraavalle kerralle Rommin mukaan, että Pablolta ei kokonaan valuisi tekemisen ilo agilityyn, mutta Susanna oli sitä mieltä, että Pablon pitäisi totuttaa tuohon halliin, niin että tulemme vaan istumaan hallin reunalle.


En kuitenkaan itse näe miksi sen täytyisi, ennen tätä hallia jätkällä ei ole Purinalla, Kirkkonummen hallilla tai Porvoon maneesissä ollut minkäänlaisia ongelmia ja ulkokisoissa myös ei ole paikalla ollut väliä, enkä aijo sitä missään vaiheessa ilmoittaa kisaamaan mattopohjalle. Joten en näe syytä miksi sen olisi pakko tottua tähän halliin, jos ei päästä talveksi maapohjaiseen halliin, niin sitten jäädään talvitauolle.


Olen kuitenkin tehnyt tässä muutaman kuukauden aikana jatkuvasti töitä palauttaakseni sen ilon agilityyn niin Purinalla kuin Ojangossa. Nyt kun taas kaikki näytti hyvältä, niin en halua turhaan stressata koiraa, ei se siitä totuttamalla parane, tunnen kuitenkin koirani itse paremmin ja jos se vaipuu tuohon tilaan niin ei siinä auta istua siellä kentän laidalla kuukaudesta toiseen. Eikä tämän bensan hintaankaan tee mieli ajella Keravalle istumaan.


Toki uskon Pablon palautuvan tilanteesta, jos pidän muutaman viikon tauon ja seuraavalla kerralla ei ole tuota keinua tai puomia, mutta kuitenkin musta tuntuu, että mulla ei ole harrastuskaverina enään sitä innosta puhkuvaa pikkumiestä, joten onko tuolla hallilla käynti sitten sen väärtti, että koiralta katoaa rakkaus lajiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti