tiistai 19. elokuuta 2014

17.08.2014 Paimennusta Somerolla

Toivo pääsi sunnuntaina paimentamaan Somerolle Scy:n paimennuspäivälle ja Inkan otin mukaan hengailemaan, kun muuten olisi joutunut olemaan yksin kotona tyttöraasu !

Inka tuntui olevan mielissään reissusta, vaikka lampaat ei tuntuneet yhtään kiinnostavan, mutta koiranpennut sitä vastoin kiinnosti kovasti ja myöskin tykkäsi paljon näistä vanhemmistakin tyttö collieista. Otin Inkan Toivon suoritusvuorojen välillä laitumelle seurailemaan toimintaa, mutta Inka seuraili enemmän pentuja ja ihmisiä !

Toivo oli oikein pätevä pikkumies lampailla ja intoa riitti kivasti. Välillä kyllä meni hieman liian kovaakin, mutta opeteltiin sitä rauhoittumista lähinnä, ettei tarvitsisi juosta vaan hölkötellään siinä nätisti. Ensimmäinen kierros oli ehdottomasti parasta Toivolla, toisella kierroksella ennen Toivon vuoroa lampaat oli jumittuneet aitauksen nurkkaan pakkautuneena ja nuori koira ei saanut niitä ihan omatoimisesti liikkeelle, joten näköjään sitten tekivät samaa Toivon kanssa. Ei riittänyt Toivonkaan itseluottamus saada niitä liikkeelle meidän vuoron aikana, joten jouduttiin hieman avustamaan. Kuitenkin sekin kerta päättyi siihen, että Toivo olisi vielä jäänyt aitaukseen lampaita paimentaan, kun oltiin poistumassa aitauksesta.

Viimeisellä kierroksella Toivo olikin sitten vapaana ja minä lampailla. Piti hyvää välimatkaa lampaisiin eli kesäkuun kerta oli mielessä hyvin, kun silloin sille opetettiin, ettei saa tulla kiinni lampaisiin tai syöksyä sieltä liian kovalla vauhdilla. Hyvä Toivo :) !

Autossa kummatkin koirat nukkuivat sikeästi ja sama jatkui kotona. Hyvin tyytyväisiä ja väsyneitä koiria :) !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti