sunnuntai 13. lokakuuta 2013

12.10. - 13.10.2013 viikonlopun touhuja



Lauantaina aamulla suunnattiin Tuomarinkartanoon pellolle Toivon leikkitreffejä varten. Olin sopinut Jennin kanssa, että pikku-ukko pääsee leikkimään Jennin sheltlanninlammaskoira Nemon kanssa. Tämä oli Toivolle tosi hyvä tilaisuus, kun Nemo on suunnilleen saman kokoinen leikkikaveri ja ystävällinen pennulle. Täytyy sanoa, että hyvin pojilla menikin ja Toivo sai juosta niin paljon kuin halusi, vaikka vielä ei aivan pysynyt Nemon vauhdissa.

Inka pääsi kanssa ensin moikkaamaan Jennin Nova bodercollieta, joten ei Inkan päivä sen hullumpi myöskään ollut :) !







Ihan vähän alkaa olla poika puhki temmeltämisestä :) :) !!!!!!!!!!



Jenni onnistui nappaamaan Toivosta oikein ihanan kuvan, joten tästä täytyi laittaa oikein vähän isompikin kuva. Söpöliini Toivo :) !




Ja vielä toinen ihana kuva :)




Pellolta suoraan ajoin sitten Murren Murkinaan hakemaan Inkalle ruokaa ja Toivo pääsi taas uuteen eläinkauppaan käymään. Toinen oli kyllä todella väsynyt, mutta jaksoi kummasti kävellä pitkin eläinkauppaa ja mikään alusta ei tuntunut tuottavan ongelmia, vaihdettiin muovialustalta laminaatille ja käytiin läpi koko kauppa ja taaskin käytiin hieman myyjiä moikkailemassa iloisesti. Seuraavaksi lähdettiin käymään Mustissa ja Mirrissä, mutta nyt pääsi vuorostaan Inka käymään kaupassa ja Toivo jäi autoon "nukkumaan" häkkiin.

**************************

Illalla vielä lauantaina ystäväni Suski tuli käymään Toivo katsomassa ja Toivo sai ensimmäisen poikien värisen sinivalkoisen pehmopallon. No joo...... Inka sen kylläkin otti ja rupesi leikkimään sillä. Muutenkin Inka oli aivan sekaisin ilosta, kun näki Susannan. Vähän ensin ihmettelin, että eihän Inka nyt Suskia niin paljon ole nähnyt, että Pablo ja Rommi tuntee Susannan huomattavasti paremmin, mutta sitten tulikin mieleen, että kävihän Susanna aika usein kylässä kun Inka oli pieni :) !

Toivo suhtautui taas aivan samalla innolla ja avoimuudella uuteen vieraaseen ja hellyttelyt kyllä kelpaa pojalle ja esittää niin siivoa ja kilttiä, että alkaa tuntua, että kohta ne luulee, että mulla on jo tosi koulutettu ja kiltti pojan nassikka !

**************************

Sunnuntai aamuna tai aamupäivänä vähän ollaan tehty jotain tulevaisuuden eteenkin eli jälkitreenit jatkuivat.

3. MAKKARARUUTU (kuivamuonalla) / nyt alkaa jo selvästi tajuamaan, ettei sitä namia sieltä ulkopuolelta löydy

Ruudun jälkeen tutustuttiin sitten kissaan, joka oli kanssa lenkillä. Toivo olisi ihan kasvotusten kyllä moikannut, mutta kissa halusi pitää kuitenkin sen puoli metriä välimatkaa. Rohkeasti Toivo kuitenkin kiehnäs omistajan jaloissa ja muutaman kerran kutsui kissaa leikkimään.

Tästä olikin hyvä jatkaa hiekkakentälle siihen viereen ja harjoitella hieman sitä seuraamista.

TOIVO

  • Seuraaminen / peruuttelun kautta, yes -signaalin opettelua samalla, palkkana liotettu kuivamuona (jämät makkararuudusta) / palkka alkuun heti, kun tulee oikeaan paikkaan ja ei pompi / no kerran onnistuin palkkaan, kun juuri hypähti, joten vähän pitää mun olla tarkempanan / siis tarkennuksena, jos joku ihmettelee niin Toitsu on väärinpäin seuraamispaikassa eli peruuttelu ei tarkoita, että mä siitä otan sen lennossa mukaan, suoruus on tässä myös erittäin tärkeää ja vähitellen sitten rupean peruutuksen kautta kääntymään menemään eteenpäin / saa nähdä miten käy, mutta näin olen nähnyt nyt muutaman pennun aloittaneen ja seuraamiset näyttää hyvältä, joten kokeillaan nyt tätä kaavaa ;)
  • Pari sivulletuloa 
Kotona oltiin jo aikaisemmin otettu sivulletuloa ja kontaktia. Itse olen polvillani ja Toivo mun sivulla ja naksukäsi on Toivon vasemmalla puolen........ hienosti ottaa itse kontaktia. Istumisen harjoittelu on kanssa tosi helppoa, mutta voi voi maahanmenon opettelua tälle ipanalle ei olekkaan niin helppoa.Tehdään vaan ihan muutama toisto ja samaan aikaan Inka yritti toteuttaa paikallaoloa, ei niin hirveän hyvällä menestyksellä, mutta täytyy sanoa, että pystyin kuitenkin kouluttaa Toivoa, vaikka Inka oli samassa tilassa.
  • Kontakti sivulla / naksu vasemmassa kädessä Toivon vasemmalla puolella, namit oikealta... heti muutin kyllä tekniikkaa niin, että namit suussa ja sieltä annan ne sitten, en tiputa => en halua ottaa namia vasempaan käteen nyt ja en halua, että myöskään kenottaa yhtään oikeaan suuntaan, joten suusta parasta antaa, vaikka kädellä annankin
  • Sivulle tulo käsiohjauksella edestä ja takaa (nyt takapakkia seuraavalle kertaa ja aloitetaan niin, että itse menen sivulle ja siitä edetään niin, että saa tulla takaa sivulle)
  • Istumaan menoa => kaukojen tekniikalla
  • Maahanmeno istumisen kautta

    Seuraavaksi voidais ottaa mukaan eteentulo !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti