sunnuntai 6. lokakuuta 2013

06.10.2013 uusia tuttavuuksia viikolta ja viikonlopulta



Ai niin unohdin kokonaan, että Pablokin kävi moikkaamassa Toivoa viikolla. Kyllä se Pablo sitten osaa olla fiksu ja kiltti. Sisällä tutustuivat ensin ja Toivokin oli aika kiltti ja arvostava Pabloa kohtaan. Pääsivät sitten myös mun pihalle tutustuun lisää ja alkoihan se Toivo hieman Pabloa pyytämään leikkiin ja kävi vähän tunkeilemaan, mutta Pablo oli tosi kärsivällinen ja ihana :) !




Ei pikkumies yhtään pelännyt isoa körilästä ja Pablo vaan yritti ulkona väistellä teräviä hampaita, kun Toivo alkoi leikkiä Pablon kanssa samaan tyyliin kuin Inkan. Pablo vaan ei ihan ole takapäästään aivan yhtä ketterä kuin Inka, joten se ei ihan pystynyt yhtä kätevästi heittämään takapäätään karkuun, mutta jotenkin tuntui, että Pablo myös tykkäs pikkuisesta !



Toivosta on nyt eilen kuoriutunut esille vähän ilkimystä. Taitaa olla kateellinen Inkan pedistä ja ei arvosta omaa hienoa Hobby Hallin pahvilaatikkoaan, vaikka siellä on hienot pehmusteet. Ehkä vaaleanpunainen ei ole Toivon mielestä tarpeeksi poikamaista.

No eilen ja tänään aamupissalta tultaessa (siis pissannut ulos kahteen kertaan ja sisälle papereille jo ennestään eli ihan pakko ei olisi ollut, kun oltiin peräti tunti omalla pihalla) Toivo kiipes Inkan petiin ja lirautti sinne pissat...... argh, sanon minä. Ei ole vahingoista tietenkään torunnut, mutta kun tänään teki sen toistamiseen niin nyt toruin ja vein omalle pissapaikalle. Oliskohan ipana tajunnut, kun hetken kuluttua kävi pissalla omalla pissapaikallaan ja kehuin nyt vuolaasti. Nyt sitten kasasin ison metallihäkin Toivolle, jonne voi mennä, jos haluaa. Ovi on tietysti auki kokoajan eli pääsee menee sisään ja ulos niin kuin haluaa, katsotaan kelpaako se, meinaan pahvilaatikko sai lähteä !

Sisäsiisteys etenee aivan samaan tyyliin kuin Rommin kanssa eli pissataan ja kakitaan ulos ja kun tullaan kotiin niin heti käydään pissalle. Voi hitsi näitä poikia....... tunti omalla pihalla aamulla, sinne kahdet pisut ja ei kun sisälle ja pisut heti. No ei se mua haittaa, ei tuollainen ipana pysty pidätteleen vasta kuin 6 kk kuluttua ja tytöt tuntuu olevan helpompia näissä asioissa ja saa nähdä miten käy, kun menen maanantaina töihin, meinaan nyt on käyty kolme kertaa "lenkillä" ja omalla pihalla oltu useampaan kertaan päivässä. On kuitenkin kiva, että se on jo kasvattajalla oppinut nuo tarpeensa tekemään ulos niin ei tarvitse tuolla ulkona enää opetella niitä tekemään vaan se tulee luonnostaan, mutta jäpikkä on niin kova juomaan, että sitä riittää :) !

Vaihdoin muuten mattojen tilalle Ikeasta ostamat wc:n matot, jotka sattuvat olemaan just mun normi maton väriset ;) ja ne tuntuvat kelpaavan Toivolle ja Inkalle loikoiluun. Toivo kuitenkin tuntuu viihtyvän paljon ihan  paljaalla lattialla. Jos sattuu vahinko tulemaan niin ne on helppo heittää pesukoneeseen. Vielä ne on saaneet olla ihan rauhassa. Olin ensin ajatellut, että Toivo on työpäivän olkkarissa ja Inka makkarissa, mutta muutin nyt mieleni ja olohuoneesta rakennettiin nyt kaksiosainen, jotta ovat päivällä tavallaan samassa tilassa ja näköyhteys kokoajan. Rajattiin tila noilla kompostiverkoilla. Mun olohuone on onneksi aika kivan kokoinen, kun siihen kuuluu myös tuo keittiön ja ns. ruokatilan osuus, joten kummallekkin jää hyvin tilaa.

Olen katsellut Toivon siskojen kuvia ja niillä alkaa jo korvat nousta päälaelle, mutta Toivolla vielä on luppikset, joista toinen kylläkin on kahteen kertaan näyttänyt yhden sekunnin nousua ;) !

Tänään aamulla katselin, että ompas pikku-ukko viikossa kasvanut kovasti ja tänään käytiin puntarissa ja painoksi tuli noin 5,2 kg, joten mennään aivan samoissa lukemissa kuin Pablon kanssa ja musta tuo kasvu vaikuttaa hyvin tasapainoiselta, sitä kokoa on tullut vähän jokapuolelle ns. vankkuutena. Harmi, että en tullut punninneeksi Toivoa viikko sitten.  Rommi taisi olla kyllä hieman painavampi, mutta vaikka Toivo tykkääkin ruoasta niin täytyy sanoa, että Rommin maniaan ruoan suhteen ei Toivokaan pysty, ehkä ihan hyvä näin. Olen kuitenkin huomaavani, että Toivo tykkää taistella leluista kovasti ja saalisviettiä löytyy ainakin nyt tosi kivasti, joten pieni tunne on, että lelut saattaa mennä ruoan ohi tai no katsotaan sitten mitä tuo herkuista sanoo....... täytyisi tehdä kuivattua maksaa. Ilmeisesti pitäisi olla nautaa, mutta mulla on vain broilerin maksaa, ehkä se kelpaa naudan sijaan !

Tämä on kyllä tosiaan ollut mielenkiintoinen viikko ja on ihana nähdä kuinka Inkankin silmiin on taas tullut iloa, vaikka väliin mahtuu kyllä tosi väsynyt likka :) !

****************************************

Tähän sunnuntaihin on mahtunut pienelle pojalle ja sen siskolikalle tapahtumia. Käytiin Kivinokassa Jukan kanssa mökkeilemässä ja Toivo pääsi autoajelulle ja tällä kertaa syliin, joka olikin Toivon mielestä paljon mukavempaa kuin häkissä yksinää. Toivoa tuli mökille moikkaamaan ihan aikuinen Lauri mies eli uusia tuttavuuksia.

Sen jälkeen käytiin koko porukan voimin läheisessä luonnonsuojelu metsässä ja voi, että Toivolla oli hauskaa. Se pomppi mättäältä mättäälle ja juosta kirmas, hyppi ja ryömi puiden yli ja pehmeään sammaleeseen oli kiva upottaa naamakin. Ai miten ihanaa oli katsoa sitä iloa, vaikka harmitti, että piti pitää kiinni, koska alueella oli paljon oravia, joiden perään Inka on todella kova ja Toivo olisi voinut pelästyä. Myöskin kettuja on nähty moneen otteeseen ja ihan itse olen törmännyt Inkan kanssa ainakin kolme kertaa ihan mökin lähellä.

Vähän myöhemmin kotona Inka ja Toivo vastaanottivat vieraita, kun Maria tuli tyttärensä Kertun kanssa käymään. Inka oli niin innoissaan saadessaan kotiin ystäviään ja Toivo pääsi lällyteltäväksi oikein kunnolla. Tämä oli niin tarpeellista pikkuiselle miehelle ja kylläpäs hän nyt käyttäytyi siivosti, ei yhtään näyttänyt kuinka hyvin osaa nipistää poskesta tai käyttää teräviä naskaleitaan. Pihalla ehkä hieman näytettiin vähän enemmän todellista luontoaan, mutta kyllähän tuollainen collienpentu on varmaan aika iisibiisi Airikseen verrattuna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti