lauantai 27. syyskuuta 2008

27.09.2008 tottista, jälkeä, esineruutua ja tokoa


Täysi työpäivä harrastuksen parissa, muuta ei voi sanoa. Ihan kukonlaulun aikaan suuntasin Viikkiin hakemaan Katin ja ajoimme Taliin ottamaan tottista Rommilla ja Geenalla.


TOTTELEVAISUUS


1. kierros



Geenan ollessa paikallaolossa, opetin Rommia taas haukkumaan ilman, että käytän saalisärsykkeitä. Yritin hieman myös sen avulla seurauttaa, mutta olipas tyhmä idea eli ensin ihan oikeasti täytyy opettaa koira haukkumaan. Pablon kanssa ihan toinen juttu, kun se sen haukkumisen käskystä osaa. Tässä välissä otin myös muutaman luoksetulon, palkkana pallo ja jätin Rommin istumaan/maahan ja etenin juosten taaksepäin => tavoite nostaa viettiä ja vahvistaa nopeaa suoritusta.


Katin viedessä Geenan autoon, otin Rommille lyhyen paikkallaolon ja Katin palattua, siirryin esteille ja otin alkuun matalaa hyppyestettä ja sen jälkeen korkeaa vinoestettä. Pidimme huolen, että koiran viretila pysyi korkealla, kerrankin siinä onnistuen. Lopuksi sitten metrin esteelle ja nyt siitä mentiin kunnialla. Yrittää kyllä kovasti vinoesteelle hypyn sijaan, joten jouduimme hieman alkuun siirtämään estettä.


Loppuun sitten vielä luoksetulo niin, että Kati vei Rommia poispäin ja itse etenin myös portille päin. Rommi tuli hyvällä vauhdilla luokse, edetessä hieman kehuin !


2. kierros



- Kontaktiharjoitus
- Seuraaminen, neliö => aina kehu liikkeelle lähdöstä
- Seuraaminen, täyskäännös => hieman yli akselin käännöksiä, ihan namilla avustaen


Kokeilimme myös sellaista, että annoin toisen käännöksen jälkeen hillitymmän kehun, toimi oikein hyvin, kun seuraavan käännöksen jälkeen kunnon kehu ja palkka.


- Seuraaminen, apuohjaaja kävelee vieressä => aina kehu liikkeelle lähdöstä ja muutaman kerran matkalla, tavoitteena vain kontaktin pito, ei keskitytä mihinkään avautumiseen
- Luoksetulo


3. kierros



- Nouto / piru vie, varasti / palautti laukalla / pysyin paikallaan ja kun toi niin aloin leikkimään, en ottanut luovutusta, tietty pitäisi puuttua tuohon, että varasti, mutta ne halunut nyt tehdä sitä, kun alkaa kerta palauttaa vauhdilla
- Vauhtinouto, heitin kapulan itse kauemmas ja  palasin lähettämään / onnistunut suoritus, joten ei toistettu enää
- Eteenmeno, apuohjaaja vei 3 palloa / haetin vain kaksi / innokas kun palloja viedään, mutta suoritus ei yhtään vauhdikas


JÄLKI TUUSULASSA



Tein Rommille itse jäljen, mutta en ollut siihen tyytyväinen, joten tein lyhyen jäljen pätkän sen lisäksi. Ongelmia oli janalla aivan liikaa. Olin juuri lähettänyt Rommin kun tieltä, josta lähetin alkoi kuulua perheen ääniä. Perheen lapset ajoivat polkupyörillä ja kiljuivat, toinen alkoi vielä huutaa, että "hau, hau" juuri kun Rommi oli napannut jäljen. Myös samalla tuli muutakin häirötä, joten otin janan ylös muutaman metrin päästä uudelleen ja sen jälkeen päästiin matkaan. Keppejä taisi olla viisi matkan varrella ja ne nousivatkin ihan kiitettävästi, mutta itse jälkeä Rommi valitettavasti ajoi hyvin ilmavainuisesti. Näin korkealla nenällä ei ole ajanut aikoihin, toki jälki oli normaalia tuoreempi, mutta aika huolestuttavaa se mielestäni oli.


Toinen jana meni paremmin ja otti jäljen oikeaan suuntaan, nytkin toimi aikalailla ilmavainulla yhä, mutta kulmat sujuivat ihan nätisti, olin toisen kulman jälkeen laittanut noin 10 metrin päähän pari frolicin palaa.


ESINERUUTU



Annoin Rommin nähdä Geenan suorituksen ja lisäksi kävin vielä itse viemässä Geenan tuomat esineet takaisin ruutuun. Ruudussa oli vain ne kolme esinettä ja kokoa ruudulla oli noin 40 x 50 metriä. Rommi toi kaksi esinettä, toinen niistä vasemmasta kulmasta, sama jonka Geena toi ja toinen sitten lähempää oikeaa kulmaa. Viimeistä esinettä tuodessa oli meidän lähetyslinjaa tulossa koiran ulkoiluttaja, joten kannustin kovasti Rommia tuomaan ja etenin linjaa toiseen suuntaan ja nopeasti koira yli tien toisellepuolelle metsää saamaan palkkansa esineestä. Kovin vauhti hommassa oli kun toi tuota viimeistä esinettä minulle ;o) !


TOKOTREENIT VIIKISSÄ



Hetken ehdin olla kotona ennenkuin pakkasin Pablon autoon ja kävin nappaamassa Katin koirineen kyytiin.


Pablon treenit:



  • Seuraaminen, vireen nosto haukuttamalla / aivan lyhyitä pätkiä

  • luoksetulo läpijuoksuna x 2, aivan mahtava vauhti, hieno poika

  • Nouto, heitin itse kauemmas, hukkasi alkuun kapulan / vauhti hyvä, palautti laukalla

  • Kaukokäskyt / palkkaus heti ensimmäisestä, kävin palkkaamassa ja jatkettiin siitä, hymyilin ja kehuin mahdollisimman ilmekkäästi

  • Seuraaminen, vireen nosto haukuttamalla / aivan lyhyitä pätkiä

  • Ruutu / melko läheltä, vauhti ihan kohtuullinen

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti